Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Havfullah ve göz Yaşı (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm arkadaşlar. Nasılsınız. Dün Allahı zikretmekten biraz bahsettik. Zikreden gönüller ağlar. Ağlamanın önemi nedir ondan bahsedeceğiz inşallah. Kimseye bi akıl verme gibi niyetimiz yok etrafımızdaki herkes bizlere akıl veriyor zaten bu sadece faydalanmak amaçlı. Okumakla bişey kaydetmeyiz. Yanlışım varsa lütfen uyarınız. Burada önce nefsime sesleniyorum. Kimse üzerine alınmasın, kimsenin kalbini kırmak istemem. Hayırlara vesile olması amacıyla.

Bismillahirrahmanirrahim.
Mümin iseniz benden korkunuz Ali imran 175
Rabbinden korkan için iki cennet vardır. Rahman 46
Allah kendisinden korkanlardan razıdır. Bunlarda Ondan razıdır. Fatr 28
Allahtan gerçek anlamda alimler korkar.

Yedi kimse Hak Tealanın himayesinde olur. Onlardan biride yalnız iken Allahı anıpta gözünden yaş akan kimsedir.
İki göze cehennem ateşi değmez Bunun birincisi halvette Allah korkusuyla ağlayan kimsenin gözü, diğeride Allah yolunda uykusuz kalan göz.
SÜT SAĞILAN MEMEYE DÖNMEDİĞİ GİBİ ALLAH KORKUSUYLA AĞLAYAN KİMSE DE CEHENNEME GİRMEZ.

Vehb ibni verd: Allah Tealaya karşı günah işleyen de günah işlemeyi aklından geçirende ibadetten zevk almaz.

Bekr ibni Abdullah: Gülerek günah işleyen ağlayarak cehenneme girer.

Ahmen ibni Hanbel: Allah korkusu beni yiyip içmekten kesmiştir. Bu yüzden zorlanmadıkça bişey yiyip içmeyi canım istemiyor.

Hz. Ömer değimliydi atın üstünde giderken bir ayet duyup bayılan ve attan düşen o korkusuz insan. Ya ömer yürüyüşün ölümü korkutuyor denilen Ömer r.anh.
El kindi: Allah için dökülen bir damla yaş denizler kadar ateşi söndürür.

Hepimiz Allahtan korkuyoruz diyoruz ama korkusuzca sapkın işler yapıyoruz. Rabbim affeylesin. Korkuyu herkes biliyor. Burada özellikle değinmek istediğim Allahtan korkalım ve o korkudan ağlayalım. Nasıl ağlarız demi kalplerimiz kaskatı kesilmiş. Allahı anarak kalpleri yumuşatırız yumuşayan kalp ise Rabbine acizliğini anlar ve ağlar. (Dün Allahı nasıl çok anarız konusunu işlemiştik).
Ağlayamıyorsan bile ağlar gibi yapın deniyor demi. (Bebekler gibi yapalım hani hiç olmadık yerde dudaklarını bükerler. Zırıl zırıl ağlarlar. Bide susmaz bücürler. Ya bu bebeklerde ağlayınca susmak bilmiyo ya.)

Bir damla yaş ne bir ateşi söndürür, ne bir ateşte cıııssss sesi çıkarır nede o ateşte duman. Ama Allah için dökülen yaş cehenneme perde olur, koruyucu olur, kalkan olur, cehennem o kişiye dokunmaz inşallah.

Muhammed bin el Münkedir: Duydum ki göz yaşı değen yeri cehennem ateşi yakmaz. Onun için ağladığım zaman gözyaşlarımı vücuduma sürerim.

Onun için bizde Allah korkusuyla, Allah için ağlayınca dökülen gözyaşlarımızı vücudumuza sürelim. Bir damlasından bile faydalanalım. Ki cehennem ateşi dokunmasın. Göz yaşı; duuurrr bu bedene Allah korkusuyla akan yaşım bu bedene dokunamazsın. Bu kul Allahtan korkuyor ona inanıyor iman etmiş desin.
Bi yakınımız ölünce ağlarızya. Bizim ölüm vaktimizde yaklaşıyor ona niye ağlamıyoruz. Niye düşünmüyoruz mahşerdeki durumumuzu. Tüm peygamberler korkularından titredikleri o günden biz niye korkmuyoruz. Niye azığımızı hazırlamıyoruz. Neden bu kadar çok güveniyoruz kendimize. Bize gaipten bir haber mi geldi kurtuluşa erdiniz ağlamayın artık gülün diye. Hz. Ömer değimliydi benim bayramım kurtulduğum gündür diyen. Biz neden eminiz. Peygamber efendimiz neden ağlıyordu geceleri namaz kılarken. Sakalları ıslanıncaya kadar. Neden mahşerde ağlayacağımıza burada ağlamıyoruz. O dehşetli günde beklerken mahşer yerinde, yerimiz cehennemse cehennem nereyse gitsekte kurtulsak şurdan denilen gün gelmeden neden yok bu gözyaşı. Pınarlarımız mı kurudu, yoksa kalplerimizmi kurudu. Güneşin bir mızrak boyu yaklaşıp beynimizi fokur fokur kaynatacağı gün gelmeden, O dehşetli sıcaklıkta terleyerek, ağlayarak dizlerimize kadar, göğsümüze kadar, burnumuza kadar batacağımız gün gelmeden neden burada ağlamıyoruz. Ağlamak insanı küçültmez Allah katında yükseltir. Erkekler ağlamazsa bile Allah için ağlar. Her yaptığımız işin başımıza bela olacağı gün gelmeden, Herksin birbirinden kaçışacağı gün gelmeden, hiç beklemediğimiz kişilere hesap vereceğimiz gün gelmeden neden neden neden ağlamıyoruz.
Bir pembe dizi seyrederken, köle izaroyu, asmalı konak, büyük yalan izlerken kesilmeyen gözyaşlarımıza ne oluyorda Allah için ağlayamıyor. Yoksa hayatımız bir pembe dizi kadar önemli değimli. Yoksa rüyadan uyanmayacağımızı mı zannediyoruz. Gerçeklerden kaçarak kurtulabileceğimizi mi zannediyoruz.

BİLGİSAYAR DELİ EDECEK BENİ BUGÜN

god one

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Havfullah ve göz Yaşı

emeğine sağlık kardeşim paylaşımın için çok sağolasın.Allah razı olsun...Rabbim için Resulu için gözyaşı dökmekten daha güzel ne olabilirki .

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

a.s.
çok güzel paylaşım allah razı olsun gerçekleri tekrar göz önüne serdiğiin için tşk..
selametle kalın...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

KONU ÇOK GÜZEL AMA BİLGİSAYAR DELİ EDECEK DEMİŞSİNİZ BİDE RESİM YOK MU ÇOK GÜZEL OLMUŞSİZ DUA EDEİN DELİ OLACAKSINIZ BEN OLDUM BİLE NEYSE SABIR SABIR DİYELİM.

ALLAH RAZI OLSUN YAZI BÜYÜK EMEKLERLE YAŞILMIŞ.RABBİM EMEGİNİZİN KARŞILIGINI VERSİN İNŞ.

El kindi: Allah için dökülen bir damla yaş denizler kadar ateşi söndürür

İNŞ RABBİM ONUN İÇİN AGLAMAYI NASİP ETSİN CÜMLEMİZE

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

god one yazdı:
emeğine sağlık kardeşim paylaşımın için çok sağolasın.Allah razı olsun...Rabbim için Resulu için gözyaşı dökmekten daha güzel ne olabilirki .

Allah razı olsun kardeşim inşallah okunurda fayda görülür.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

god one yazdı:

Allah razı olsun kardeşim inşallah okunurda fayda görülür.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

chocolate yazdı:
a.s.
çok güzel paylaşım allah razı olsun gerçekleri tekrar göz önüne serdiğiin için tşk..
selametle kalın...

Allah razı olsun kardeşim

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

FATMA_ERGUN yazdı:
KONU ÇOK GÜZEL AMA BİLGİSAYAR DELİ EDECEK DEMİŞSİNİZ BİDE RESİM YOK MU ÇOK GÜZEL OLMUŞSİZ DUA EDEİN DELİ OLACAKSINIZ BEN OLDUM BİLE NEYSE SABIR SABIR DİYELİM.

ALLAH RAZI OLSUN YAZI BÜYÜK EMEKLERLE YAŞILMIŞ.RABBİM EMEGİNİZİN KARŞILIGINI VERSİN İNŞ.

Yazımın emeğinin karşılığı okunması ama 5 saatir 25 kişi okumuş. Bırakın üyeleri dışardan katılanlar bile okumuyo. herkes ben biliyorum dediği için neyse hayırlısı rabbim niyetimizi biliyor. Yok ama bi süprizim olacak bakın ozaman kaç kişi okuyacak.

Miraj

Kayıtlı Kullanıcı

Daha pc'i manyakini seyr ediyorum ... inshAllah yaziyida okucam ...

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
FATMA_ERGUN yazdı:

Yazımın emeğinin karşılığı okunması ama 5 saatir 25 kişi okumuş. Bırakın üyeleri dışardan katılanlar bile okumuyo. herkes ben biliyorum dediği için neyse hayırlısı rabbim niyetimizi biliyor. Yok ama bi süprizim olacak bakın ozaman kaç kişi okuyacak.

YOK ÖYLE DEMEYİN MİLYONLAR OKUR DERS ALMAZ AMA BELKİ O 25 KİŞİDEN BİRİ VEYA HEPSİ DERS ALMIŞTIR.RABBİM EMEGİNİZİN KARŞILIGINI VERİR İNŞ

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNE SAĞLIK DEVAMINI BEKLERIZ.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

B) B) B) B) B) niye böyle oluyo bi düşüneyim en iyisi.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
B) B) B) B) B) niye böyle oluyo bi düşüneyim en iyisi.

YA BENCE ARKADAŞ SİZİN EKLEDİGİNİZ RESİM VARYA KAFASINI VURUYOR KILAVYEYE ONU İZLİYORMUŞ:)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşim çok güzel ifadeler rabbim boşyere akann gözyaşlarımızı bize soracak islam aleminde ne aliyeler ve ne yalanlar dolanlar dönerken biz gerçek bir hayata ağlamazken sanal olan bir şeye ağlıyoruz ne oldu bize böyle bzaen çözemiyorum allah razı olsun kalplerimiz allah aşkıyla coşsun inş

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Network marketing satış sisteminde şöyle bişey vardır. Bir işi 100 kişiye anlatırsın 9-10 kişisi kabul eder onların içinde de1-2 kişi senin gibi çalışır. Yani şu yazıyı 100 kişi okusa 10 kişisi kabullenir 1-2 kişisi gerçek hayatında kullanabilir. Ama daha 50 kişi zor oldu çoğunada ben girdim. 3 siteyle daha paylaşıyorum ama içlerinde yine en fazla okuyan burası. 35000 kişilik sitede 15 kişi ne komikya. :D Ama duuurr ben yeni bir başlık açarsam eğer nasıl açacağımı biliyorum. 300 kişi okumazsa benim adım mustaf değil mustafa olsun.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

xtar yazdı:
Network marketing satış sisteminde şöyle bişey vardır. Bir işi 100 kişiye anlatırsın 9-10 kişisi kabul eder onların içinde de1-2 kişi senin gibi çalışır. Yani şu yazıyı 100 kişi okusa 10 kişisi kabullenir 1-2 kişisi gerçek hayatında kullanabilir. Ama daha 50 kişi zor oldu çoğunada ben girdim. 3 siteyle daha paylaşıyorum ama içlerinde yine en fazla okuyan burası. 35000 kişilik sitede 15 kişi ne komikya. :D Ama duuurr ben yeni bir başlık açarsam eğer nasıl açacağımı biliyorum. 300 kişi okumazsa benim adım mustaf değil mustafa olsun.

:):):):):):):):):):):):)TEHDİDE BAKIN MUSTAF DEGİL MUSTAFA HA İŞTE BU KOMİKTİ:):):)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Komik mi güldürebildiysem ne mutlu zaten bu yazıda tam gülünecek bir yazı. :) B) :) B) :) B) :)

bayram40

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ağlamak rahatlamaktır

RE: ağlamak rahatlamaktır

evet kardeş ağlamak dünyada rahatlamaktır
peki Allah (cc) zikredip Allah tan korkup ağlamak kurtuluştur
İnşallah kurtuluşa erenlerden oluruz (AMİN)...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt