Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

(Hatay )KÜNEFE (1 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
kunefemq4.jpg


Künefe (Hatay)

MALZEMELER
200 gr Tel Kadayif
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kasigi Tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ
Tereyagindan 1,5 çorba kasigi alip, ince ince ufalanmis kadayifleri ateste tereyagiyla yedirerek bir süre karistirin Künefeyi pisireceginiz tepsinin dibini yaglayarak kadayiflarin yarisini yerlestirin. Uzerine dilimlenmis dil peynirini koyun. En üst kisma yeniden kadayif döseyerek ilik firinda üzeri hafif kizarincaya kadar pisirin. Bir yüzü kizaran kadayifi tekrar yaglanmis tepsiye ters yerlestirerek bu yüzünü de kizartin. İki yüzü kizaran kadayifi firindan alarak fazla agdalanmamis soguk surubu sicak künefenin üzerine dökün. Servis yapin. AFİYET OLSUN
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
BUDA BİZİM hatay yöresinin künefesi yapabilrseniz deneyin:):)biraz zahmetli ama harika yapıyorlar.üzerine dondurma koylulunca hele tadına doyulmuyor:)
 

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
11,851
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
50
selamunaleykum
hatayda nasıp oldu künefeyi yemeye ve gercekten de başka yerde aynı tadı bulamadım
emeğınıze sağlık
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
a.s gülnisa eevet memleketim diye söylemiyorum ama çok güzel gerçektende buraya has güzel bir tatlı inş gene gelin buyrun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt