Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hasta ziyareti (1 Kullanıcı)

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Ziyaret’, bir kimseyi veya bir yeri ona karşı duyulan ilgi veya sevgiden dolayı, gözle görmek üzere onun yanına gitmektir.

İslam dini müslümanları; birbirlerinin karedeşleri olarak ilan etmiş ve onların birbirlerini sevip saymalarını, yardımcı olmalarını emretmiştir. İnsanlar arasında sevginin yerleşmesine yardımcı olan en önemli sebeplerden birisi ziyaretlerdir. Bu bakımdan İslâm ziyaretlere büyük önem vermiştir. Hz. Peygamber sav hadisinde; Allah için bir hastayı veya bir müslümanı ziyaret eden kişinin Cennetteki yerini hazırladığı”nı haber vermiştir. Tirmizi, Birr 64

Bir hadis-i şerifte, Rasûlüllah sav, müslümanlara yedi şey yapmalarını emretmiş, yedi şeyden kaçınmalarını istemiştir. Yapılmasını istediği şeyler şunlardır: Cenazenin arkasından gitmek,hastaları ziyaret etmek,davete icabet etmek, mazluma yardım etmek, verilen sözü, yapılan yemini yerine getirmek, verilen selamı almak, aksırana dua etmek Buhari, Cenaiz2; Müslim, Selâm4-6

Ziyaretler, dünyalık kazançlarla birlikte uhrevi faydayı (sevap kazanmayı) da sağlar ki, bu da Allah c.c rızasına ulaşmaktır. Rasûlüllah sav şöyle buyurmuştur:

Aziz ve Celil olan Allah kıyâmette:

Ey Ademoğlu! Ben hasta oldum da sen beni ziyaret etmedin!’ buyurur. Kul:

Ya Rabbi! Sen alemlerin Rabbi olduğun halde ben sana nasıl hasta ziyareti yapabilirim? diye sorar. Allah cc:

Sen bilmez misin ki, benim falan kulum hasta olmuştu da sen onu ziyaret etmemiştin. Yine bilmez misin ki, eğer sen onu ziyaret etseydin, kesinlikle beni onun yanında bulacaktın. (yani, benim sevabımı ve ikramımı onun yanına bulacaktın) buyurdu Müslim, Birr43.

Başka bir hadis-i şerifte de, Hz Peygamber s.a.v.: Hasta ziyareti yapan kişi, (hastanın yanından) dönünceye kadar kendisini cennete ulaştıracak bir yol üstündedir.(Müslim, Birr39) buyurmuştur.

şu halde ziyaretler özellikle hasta ziyareti müslümanı Allah cc rızasına kavuşturacak güzel ahlak davranışlarından biridir. Bu nedenle hasta ziyareti kaçınılmaz bir görevdir. Müslüman toplumun bütün bireyleri bu sosyal görevi yerine getirmeli ve başkalarına da tavsiye etmelidir.

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
Selamünaleyküm...ablacığım ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...ablacığım bir süredir yoktunuz hayırdır İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

ANNELER GÜNÜNÜZ kutlu olsun...B)B)B)

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm...ablacığım ALLAH c.c. razı olsun...
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...ablacığım bir süredir yoktunuz hayırdır İNŞALLAH...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

ANNELER GÜNÜNÜZ kutlu olsun...B)B)B)
Aleyküm selam .Aramızda kalsın ama benim teknolojiyle aram pek iyi değil.Hep bozuyom bu pc yi:B
bu kez fena bozmuşum servis bile yapamadı tamir biraz uzadı...

Sağol ablam seninde anneler günün kutlu olsun.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt