MALZEMELER
Bir paket margarin yağ (eritilmiş)
Hamur için:
Bir kilogram un,
İki çay kaşığı tuz
Haşhaşlı iç:
Bir bardak sıvı yağ,
Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
HAZIRLANIŞI :
Bir tencere içerisine un ve tuz koyulur,
Soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğrulur,
Avuç içi büyüklüğünde beş adet yumak alınır,
Bir yumak alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır,
Üzerine üç yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir yemek kaşığı eritilmiş margarin yağ koyulur ve her tarafına yaylatılır
Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir,
Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve tabak büyüküğünde açılır,
Aynı işlem beş adet yumak bitinceye kadar yapılır,
Teflon tavda iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır,
Sıcak olarak servis yapılır.
Bir paket margarin yağ (eritilmiş)
Hamur için:
Bir kilogram un,
İki çay kaşığı tuz
Haşhaşlı iç:
Bir bardak sıvı yağ,
Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
HAZIRLANIŞI :
Bir tencere içerisine un ve tuz koyulur,
Soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğrulur,
Avuç içi büyüklüğünde beş adet yumak alınır,
Bir yumak alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır,
Üzerine üç yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir yemek kaşığı eritilmiş margarin yağ koyulur ve her tarafına yaylatılır
Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir,
Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve tabak büyüküğünde açılır,
Aynı işlem beş adet yumak bitinceye kadar yapılır,
Teflon tavda iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır,
Sıcak olarak servis yapılır.