Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hashasli katmer (Afyon usulu) (1 Kullanıcı)

--Eda--

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
6
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
MALZEMELER

Bir paket margarin yağ (eritilmiş)
Hamur için:

Bir kilogram un,

İki çay kaşığı tuz
Haşhaşlı iç:


Bir bardak sıvı yağ,

Yarım paket hazır haşhaş ezmesi



HAZIRLANIŞI :

Bir tencere içerisine un ve tuz koyulur,
Soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğrulur,
Avuç içi büyüklüğünde beş adet yumak alınır,
Bir yumak alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır,
Üzerine üç yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir yemek kaşığı eritilmiş margarin yağ koyulur ve her tarafına yaylatılır
Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir,
Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve tabak büyüküğünde açılır,
Aynı işlem beş adet yumak bitinceye kadar yapılır,
Teflon tavda iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır,
Sıcak olarak servis yapılır.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt