Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Harika bir Meal/Tefsir ve Hadis Kitabı (1 Kullanıcı)

imamhatipliyiz

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar, harika bir Kuran tefsiri ve Riyazus-Salihin adlı hadis kitabının şerhini okudum ve gerçekten çok güzel hazırlanmış, hayran kaldım. Eminim okuyunca siz de bana hak vereceksiniz. Rabb'imizin kelamının ve Rasulünün sözlerinin son derece veciz, akıcı ve güncel bir dille ifade edildiği bu harika eserden bütün arkadaşların istifade etmesini isterim. İndirme linkleri:

Kısa Tefsirli Kur'an Meali:
RapidShare: Easy Filehosting

Kısa Açıklamalı Riyazus-Salihin:
RapidShare: Easy Filehosting

Muhiddin Okumuşl

Kayıtlı Kullanıcı
imamhatipliyiz nicli arkadaş,
bu eserleri yayıhlama hakkını nereden aldığını bilmiyorum ama bu yaptığınla büyük bir hak ihlali içindesin. bahsettiğin eserlerin yayın hakları yediveren yayın grubuna ait olup yayınevimiz bu eserler için telif ödemektedir. bunun manevi yönden hak ihlali olduğunu hatırlatmaya gerek var mı bilmiyorum. ama maddi sonuçlarının neler olacağını telif yasasını okuyarak öğrenebilirsiniz. birçok forumda bulunan bu nicle yayınlanmış eserlerin paylaşımdan kaldırılmasını aksi halde sorumluluğun tarafınıza ait olduğunu hatırlatmak isterim.

imamhatipliyiz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın kelamının internet ortamında yayılması sizi niçin rahatsız ediyor Muhiddin Okumuş kardeş? Yani şunu mu demek istiyorsunuz: "İnsanlar bu meali internetten indirip Kur'an mesajından haberdar olacaklar, ama bu arada bizim satışlar azalacak, kârımız düşecek ve kasadaki paralara para ekleyemeyeceğiz. Bunun için bu harika mealin internet kanalıyla dünyanın her yerindeki binlerce insana ulaşmasına izin vermiyorum."
Muhiddin karddeş, bizi kula hakkını ihlal ile suçlarken, kendin Kur'a'na karşı ne büyük bir hak ihlali yaptığının farkında mısın?
Ve işin en kötüsü, Allah'ın kelamının insanlara ulaşmasına vesile oldum diye bena telif hakları yasasını hatırlatıyor ve TC mahkemelerinde mahkum ettireceğini söylüyorsun.
Maaşallah, ne büyük takva, ne duyarlılık ama...

imamhatipliyiz

Kayıtlı Kullanıcı
Muhiddin Okumuş Kardeş!
Biz bu meali ticari kazanç elde etme gayesiyle internette yayınlamış olsaydık, o zaman kul hakkını ihlal söz konusu olabilirdi. Oysa işin içinde ticari kazanç olmadığı gibi, bu mealin internet ortamında yer alması senin meal satışını da kesinlikle azaltmayacaktır. Bilakis, kitabın reklamı yapılmış olacak ve satışlar daha da yükselecektir. Yaşar Nuri Öztürk, Süleyman Ateş, Ali Bulaç ve diğer yazarların mealleri neden internette yayınlanıyor sanıyorsun?
Fakat her şeye rağmen yine de ikna olmayıp beni mahkemeye vermekte kararlıysan, şunu bilmeni isterim: Değil mahkeme ve hapis, ölüm cezası bile beni bu meali yaymaktan ve yayınlamaktan alıkoyamaz. Bu uğurda her şeyimi feda etmeye razıyım. Sen de razı mısın? O halde haydi durma, elinden geleni yap; ama yarın Rabb'imin huzurunda bunun hesabını nasıl vereceğini şimdiden düşünmeye başla...Allah için seni insaf ve izana davet ediyorum.
Vesselamu ala menihtedâ!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt