Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Haram parayla sadaka vermek (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
Haram parayla sadaka vermek

"Haram para ile sadaka veren,cami yaptıran hayırlı şeyler yaptıran kimse kirlenmiş elbiseyi idrar ile yıkayan adama benzerki daha çok pislenir. "
Süfyani Sevri hz.
Mesela faiz haramdır bu parayla yardım yapılmaz, sadaka verilmez.Kumar haram kumarda kazanılan paranında sadakası olmaz.Günümüzde milli piyango var mesela bu para haram olduğundan bu parayla Allah c.c yolunda yardım ve sadaka yapılmaz.Yapılsa Daha çok günah kazanılmış olur.Fakat buna aldırış eden yok.Para gelsinde nerden gelirse gelsin.

Sigaranında haram olduğu görüşünde olan alimler vardır.demekki sigaradan içkiden kazanılan paraylada yardım yapılmaz.İçmek zaten haram.
Sigaranın kullanılması malın boşa ve faydasız yerlere harcanması anlamına gelmektedir. Peygamberimiz (a.s) ise '' malın boşa harcanmasını yasaklamıştır'' ( Buhari, Zekat, 18 ) Malın faydasız yerlere harcanması ise israf olarak nitelendirilir. İsraf dinimize göre haram sayılmıştır. Kur'anda şöyle buyurulur: ''yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz'' ( A'raf, 7/ 31)
“Her sarhoşluk veren şey şaraptır ve her sarhoşluk veren şey haramdır Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır”

Leş, kan, domuz eti, Allâh (c.c.)’dan
başkası adına kesilenler, boğulmuş, bir yerine vurularak öldürülmüş, düşüp
yuvarlanmış, başka bir hayvan tarafından yenmiş olanlar (canları çıkmadan önce
kesmemişseniz) ve dikili taşlar üzerinde boğazlananlar haram’dır
.” ( Maide 3)

Domuz -Kan -Et yiyen hayvanlar -Ölmüş hayvanın parçaları -İslâmi usulle kesilmemiş, eti helâl hayvanlar( yani besmelesiz) -Sürüngen ve böcekler -Şarap, Etil alkol ve İspirto

Helâl ve haram hususunda İslâm’ın temel kaideleri ise şöyledir:
-Helâl eşyanın aslındadır.
-Helâl ve haram kılma hakkı yalnız Allah (c.c.) ındır.
-Helâl’i haramlaştırmak, Allah (c.c.) ‘a ortak koşmanın eşidir.
-Haram emri, bir şeyin çirkin ve zararlı oluşuna göredir.
-Helâl’de, haram’dan kaçınmak için her şey vardır.
-Harama götüren herşey haramdır.
-Haramı helalleştirmek için hile yapmak haramdır.
-Sadece iyi niyet haramı helal yapmaz.
-Şüpheli olan herşeyden kaçınmak esasdır.

burhan33

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için ALLAH razı olsun kardeşim degindigin konu çok önemli günümüz insanlarıkendi çıkarlarına uyan fakat dine aykırı hususlarıkendi fetvalarıyla degiştirmeye çalışıyorlar Andolsunki hakkı hakkı ile bilen rabbimizdir .şüphe yokki en iyi bilen CENAB-I HAK ve onun RESULÜDÜR.kardeşlerim en mukades klavuzumuz KURAN-İ KERİMDİR hakkı ile batılı ayırıcıdır ALLAH hak yolunda verilen tüm mücadeleleri kabul eyler inşallah

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
yazıyı okudum
yalnız şöyle bir durum oldu
mahkemeye kazanılmış hakkımı almak için müracat ettim ve aldım
fakat devlet bu kazanc dışında uğranılan zararın karşılanması için ayrıca faiz ekledi
yani para artı faiz oldu
bu durumda normal parayı aldım faiz malum haram olduğu için para toplanan bir derneğe verdim
yalnız bunun faiz olduğunu belirttim ona göre harcanmasını söyledim
bu faiz sadaka falan olarak verilmedi
sadece ben kullanamadığım için verdim
bazıları faizin yine faizle harcanabileceğini söyledi ama yinede bilemiyorum
aklımda kaldı bu konuyu okuyunca paylaşma gereği duydum

bir de sigara konusuna katılıyorum
sigara insan hayatına zararlı olduğu bilinen bir gerçek
dinimize göre bu beden bize emanet emaneti güzel kullanmalıyız ona zarar verecek şeylerden kacınmalıyız bile bile içmek doğru mu bilemiyorum içmemek en güzeli

selasm ve dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt