Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hanzala ! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
HANDALA__witness_of_the_Horror__Ben_Heine_.jpg

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Hanzala..

İsrail ve onun dostu amerikaya karşı büyüklerinde olmayan cesaretle, yüreğiyle.. canıyla.. kanıyla..

kan görmekten çekinmeyen, kahpe kurşunlarla yere yığılan kardeşlerinin bütün hıncını taşıyor kandinde..

bir gün şöyle fısıldadığını duydular.. yüzümü göstermem kafirlere, çünkü onlar beni yüzümden vurdular..

yüzümü göstermem Müslümanlara.. çünkü bakmaktan utanırlar.

ben Müslüman bir coğrafyanın tam orta yerinde, zillete düşürülmüş, unutulmuş, rakı bardakları ile iftar açan, bir orduyu doyuracak kadar yemek israfı yapanların, bir gece önce dansöz oynatılan salonlarda iftar açanların, kocaman göbekleri ile hamd edenlerin kardeşiyim.. O abilerime ve kardeşlerime karşı mahçubum ben.. mahzunum.. Koca tankın karşısına çıkmaktan korkmam da..

Yüzü kızaracak diye bir müminin karşısına çıkamam..

2002114557766730438_rs.jpg

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Hanzala yüzünü dönmeyecek,Hanzala bizi özlemeyecek

Hanzala yüzünü dönmeyecek,Hanzala bizi özlemeyecek

Yavuz Başak /
Hanzala yüzünü dönmeyecek, Hanzala bizi özlemeyecek. Filistin deyince gözümün önüne tanıştığım Filistinli bir çocuk sonra da Hanzala geliyor, Hanzala bir yıkıntıya bakıyor bazen... Kendisi gibi bir çizgiden ibaret taşı kavrayarak fırlatıyor zulme. O çizgi tonlarca ağırlığa dönüşüyor kalbimde. Hanzala yüzünü dönmüyor bize. Küskün mü? Ya da yıllardır devam eden bu şaklabanlığın çekimser suretlerine dayanamıyor bakınca. Elleri kanlı bir askerin karşısında dimdik. Elleri arkasında... Gözlerini göremiyorum Hanzala´nın. Hissediyorum, yüksekten bakıyor bu filme. Filme bakar gibi bakıyor! Bana bakar gibi. Sana bakar gibi. Dünyaya bakar gibi. Ama bakıyor Hanzala! Çözse ellerini toprağa yetişecek, biliyorum. Sadece taş almayacak oradan, Birikmiş Filistinli çocukların ahını da alacak. Sessizliğe kendini mahkum etmiş 1.5 milyarlık Alemi İslam´ın çaresizliğini de… 6 milyarlık dünyanın günahını da… Alacak Hanzala ve fırlatacak baktığı yere...
O hep içinde kalacak bu hedefin. Ama bize dönüp bakmayacak bile. Tv den bir ses yükselecek. Sinema karelerinden. Belleklerde cesaretle haykıran jönler. Hayal giyinmiş bedenlerle insanlığı tekrar edecek. Ve hatırlatacak öfkeyle. Saniye geçmeden kare tamamlanıp biçilecek bedeli dışarıda kalmanın. İnsan olmanın yükü senaryoda kalacak. Biliyoruz hepsi hayal ürünü. Biliyoruz çekip gidecek sahne bitince herkes. Saçlar düzelecek, ağrılar iyileşecek.
Cesaret gömleğini dolabına asacak bir görevli. Hayat devam edecek. Bir iz kalacak oradan belli ki. Özleyeceğiz ayağa kalkmanın filimcesini. Özleyeceğiz Hanzalayı. ‘´Gazze´nin gözyaşları´´. Görünmeyecek hiç. Hanzala yüzünü dönmeyecek. Hanzala bizi özlemeyecek.

mir_erhan

Moderator

Hanzala..

İsrail ve onun dostu amerikaya karşı büyüklerinde olmayan cesaretle, yüreğiyle.. canıyla.. kanıyla..

kan görmekten çekinmeyen, kahpe kurşunlarla yere yığılan kardeşlerinin bütün hıncını taşıyor kandinde..

bir gün şöyle fısıldadığını duydular.. yüzümü göstermem kafirlere, çünkü onlar beni yüzümden vurdular..

yüzümü göstermem Müslümanlara.. çünkü bakmaktan utanırlar.

ben Müslüman bir coğrafyanın tam orta yerinde, zillete düşürülmüş, unutulmuş, rakı bardakları ile iftar açan, bir orduyu doyuracak kadar yemek israfı yapanların, bir gece önce dansöz oynatılan salonlarda iftar açanların, kocaman göbekleri ile hamd edenlerin kardeşiyim.. O abilerime ve kardeşlerime karşı mahçubum ben.. mahzunum.. Koca tankın karşısına çıkmaktan korkmam da..

Yüzü kızaracak diye bir müminin karşısına çıkamam..

2002114557766730438_rs.jpg

bazen de okuduğunun arkasından ayıramazsın ya gözlerini..
her okuduğuna yorum yaparya insan...
işte bazen ayırmadan gözlerini ne yazsamda bu paylaşımın hakkını versem dersin..
ama hiç bir yoorum yetmez...
bir tek şey düşünüyorum belki;
hanzala ...
belki yüzünü dönecek...
o zaman da utancından kimse onun yüzüne bakacak bir yüz bulamayacak kendisinde...

ellerine sağlık kardeşim..
Allah razı olsun...selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt