Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hangisi Doğru?????? (1 Kullanıcı)

birdost78

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleyküm değerli arkadaşlarım

ASLINDA BU KONUYU HANGİ BAŞLIKTA AÇMAM GEREKTİĞİNİ BİLEMEDİM...

şöyle etrafıma bakıyorumda
-başı kapalı ama vücudunun hatları belli olan bir çok bayan var hatta bugün mezarlık ziyaretine gittim mezarlığa bile kısa kollu giysiler,yakaları açık giysiler,daracık pantolonlarla
hatta makyajını abartıp(ki mezaelıkta üstelik ramazan günü makyajın ne işi var)boya küpüne düşümüş gibi gelenler var
aynı zamanda o mezarlğa ölülerine dur etmeye gelen erkekleride gördüm,gözlerini o hatunlardan alamıyorlar ve hatta arkalarına dönüp bakıyorlar
-başını kapatıp örtünün altında her türlü ahlaksızlığı yapan kızlarıda hatırlatmak isterim.bunun yanında ise başı açık diye eleştirdiğimiz hatta giyim tarzından dolayı eleştirdiğimiz bir çok bayan namazını kılıyor,ibadetlerine(örtünme dışında) çok ihtimam gösteriyor
hatta kulağı küpeli saçı sakalı karışık adam kılığından çıkmış dediğimiz erkeklerde camilerde yanımıza gelip saf tutabiliyorlar
ve gençlik her türlü ahlaksızlığın içinde ve bunların bir çoğu anne-babaların bilgisi dahilinde oluyorken ve bunun adınada medeniyet deniyorken
dünyaya medeniyeti öğreten,bugünün keşiflerini asırlar öncesinden işaret eden bir dinin mensubuyken
biz nasıl oluyorda böylede islamiyete tabi olunur mantığyla hareket edip her türlü ahlaksızlığı yapıyoruz
bizde ne değişti?
yada bizi kim değiştirdi?
yoksa biz hiç mi değişmedik?
gerçek islami yaşantı hangisi?
ve böyle bir toplumda sağlıklı bir aile nasıl kurulur?
ben sordum bakalım sizin cevaplarınız ne olacak

AYDIN=BİR DOST

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam
İlk öğreticilerimiz ailelerimizdir anne ve babalarımızdır biz onlardan ne görürsek ilerde kendi evlatlarımızada onu öğretiriz ama dediğiniz gibi bu zamanın insanları benimde gözüme tuhaf geliyo ben başı açık bir bayanım ama mezarlığa gittiğimde giyimime özen gösteririm dua ediceğim için bilemiyorum bu gençlik nereye gidiyor Rabbim yar ve yardımcıları olsun

yorgun_savasci

Kayıtlı Kullanıcı
Islami Bilen Ve Yaşayan çok Yaz. Türkiye Sözde Müslüman Bir ülkedir.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
tevhiteri

tevhiteri

Selamunaleyküm değerli arkadaşlarım

ASLINDA BU KONUYU HANGİ BAŞLIKTA AÇMAM GEREKTİĞİNİ BİLEMEDİM...

şöyle etrafıma bakıyorumda
-başı kapalı ama vücudunun hatları belli olan bir çok bayan var hatta bugün mezarlık ziyaretine gittim mezarlığa bile kısa kollu giysiler,yakaları açık giysiler,daracık pantolonlarla
hatta makyajını abartıp(ki mezaelıkta üstelik ramazan günü makyajın ne işi var)boya küpüne düşümüş gibi gelenler var
aynı zamanda o mezarlğa ölülerine dur etmeye gelen erkekleride gördüm,gözlerini o hatunlardan alamıyorlar ve hatta arkalarına dönüp bakıyorlar
-başını kapatıp örtünün altında her türlü ahlaksızlığı yapan kızlarıda hatırlatmak isterim.bunun yanında ise başı açık diye eleştirdiğimiz hatta giyim tarzından dolayı eleştirdiğimiz bir çok bayan namazını kılıyor,ibadetlerine(örtünme dışında) çok ihtimam gösteriyor
hatta kulağı küpeli saçı sakalı karışık adam kılığından çıkmış dediğimiz erkeklerde camilerde yanımıza gelip saf tutabiliyorlar
ve gençlik her türlü ahlaksızlığın içinde ve bunların bir çoğu anne-babaların bilgisi dahilinde oluyorken ve bunun adınada medeniyet deniyorken
dünyaya medeniyeti öğreten,bugünün keşiflerini asırlar öncesinden işaret eden bir dinin mensubuyken
biz nasıl oluyorda böylede islamiyete tabi olunur mantığyla hareket edip her türlü ahlaksızlığı yapıyoruz
bizde ne değişti?
yada bizi kim değiştirdi?
yoksa biz hiç mi değişmedik?
gerçek islami yaşantı hangisi?
ve böyle bir toplumda sağlıklı bir aile nasıl kurulur?
ben sordum bakalım sizin cevaplarınız ne olacak
S.A CAN DOSTUM KİMSE İSLAMİYETİN TEMEL DİREKLERİNİ YIKAMAZ.EGER O KADINLAR ÖYLE GİYİNİYORSA VE BAZI ERKEKLERDE BAKIYORSA EH SUÇ ERKEGİN O DA BİR İMTAHAN BAKMASIN.ERKEKLER HER KONUDA KENDİLERİNİ HAKLI ÇIKARMAYA CALIŞIYOR BAKMA KARDEŞİM .BELKİ BAKTIN AMA GÖRME HER ŞEKİL VE DURUM İASANA BİR İMTAHANDIR.SELAMETLE

AYDIN=BİR DOST
s.a can dostum kimse islamiyetin temel direk lerini yıkamaz.eger o kadınlar öylegiyiniyorsa ve bazı erkeklerde bakıyorsa eh suç erkegin oda bir imtahan bakmasın.erkekler her durumda kendilerini haklı çıkarıp sütten çıkmış ak kaşık zannediyor bakma kardeşim belki baktın görme kardeşim .her şekil ve durum insana imtahandır ne ararsan kendinde ara .selametle

mürtap

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm...
bu çok teferruatlı bir konu..zira günümüzde örtülü bayanların sayısı arttı çok şükür,ama kıyafet konusunda hakikaten örtülü çıplaklık noktasına gelindi...örtülü sayısı artıyo diye sevinsekmi üzülsekmi bilemedim.dışarı bakınca şaşırıyorum artık nerdeyse erkekler açık kızlara değilde kapalılara hayranlıkla,büyük beğenilerle bakar oldular...örtü kapatmakdan çok,gözlere hitap edermi oldu acaba ????

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
bizi ilkönce değiştiren biziz....
sonra batılılaşma aşkı....
ve yeterince islamiyeti araştırmama ve neyin nasıl olduğunu öğrenmeme tenbelliği....
kimseye suç aramayalım bence....
başkalarını suçlamak kendini o olaydan sıyırıp benim suçum yok dmeek anlamına gelir..
ALLAH bize akıl vermiş, mantık ermiş,irade vermiş,
kimse senin kafana silah dayayıp sana makyaj yap,erkek -kız arkadaşın olsun,namaz kılma vs..vs... demiyor değil mi....
sen kendin bunun suç,yalnış,hata olduğunu biliyorsun sorun ne....
sorun bizde azizim.....
her şeyi hafife alma dürtüsü....
günümüzde ne yazı ki müslüman olan islamiyete müslüman olmayandan daha çok zarar veriyor....
böyle bir toplumda sağlam bir aile kurmak biraz yürek ister....
çocuğuna tam bir dini,kültür vs..vs...eğitimini aşılayabilirsen na ala....
bunuda en iyi yapan medreselerdi onlarda olmadığına göre
görev bizde her alanda kendimizi eğetip çocuğumuzada en iyi şekilde öğretmeye çalışarak bu problerm aşılır....
ben yinede bu işi biraz zor görüyorum....tembellik var....
vesselam...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
şunuda belirteyim konu sadece tesettür yada makyaj değil
islamiyeti anlamadaki kısırlıktan doğan sorunlar....
bu sadece başörtüsünde mi göze batıyor....biraz daha geniş bakarsak bir çok konuda
taviz üstüne taviz verilmekte....
lütfen daha derin bir paylaşım olsun başörtüsüyle konuyu kısırlaştırmayalım inşaallah...

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
Tevhiteri

Tevhiteri

s.a...
şunuda belirteyim konu sadece tesettür yada makyaj değil
islamiyeti anlamadaki kısırlıktan doğan sorunlar....
bu sadece başörtüsünde mi göze batıyor....biraz daha geniş bakarsak bir çok konuda
taviz üstüne taviz verilmekte....
lütfen daha derin bir paylaşım olsun başörtüsüyle konuyu kısırlaştırmayalım inşaallah...
S.A insan genelde aynaya bakmadığı için hep dünyayı kendi istediği gibi görür.ama dünya imtahan yeridir sorularda verijmiştir.imtahan yeride imtahan edenin istediği gibi olur.selametle

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
bunlarin Bi Kismina Medya Yeterde Artar Bile.ee Bati ülkeleride Onlara Uydukça Kendi Benliğimizi Unuttuk

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
KARDEŞİM AÇTIĞIN KONU ÇOK DOGRU AMA O KAPANANLAR KAPALILIĞIN BİLİNCİNDE OLMAYANLAR KAPALILIK KENDİNİ DIŞ ETKİLERDEN KORUMAK AMA ŞİMDİKİ KARDEŞLERİM MAŞALLAH ÖYLE BİR GİYİNİYOKİ ZANNEDERSİN AÇIK SADECE ADI KAPALI....
ARTIK ŞİMDİ UZUN ETEK BULAMIYORUM....O ETEĞİ GİYMEK İSTİYORSAN KAPANMA...
EVET ÇOGU AÇIK KARDEŞLERİM ÇOGU KAPALIDAN DAHA EDEPLİ DAHA HAYALI ZATEN BÖYLE OLANLARDA KAPANMAK İSTEYİP KAPANAYAMIYANLAR NE YAZIK Kİ OKUMAK VE ÇALIŞMAK İÇİN BAŞLLARINI AÇMAK ZORUNDALAR....
..........

birdost78

Kayıtlı Kullanıcı
HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

EVET BİR ÇOK ARKADAŞIMIN DİKKATİ ÇEKTİĞİ KONU KİŞİNİN ÖNCE AYNAYA BAKMASI YÖNÜNDE...

brn burada karşı tarafı tamamen suçlamış duruma düşmek istemem

ama o haksızlık karşısında susmamak gerekir değil mi?
peki bende dahil olmak üzere neden bu tür konularda sesimizi çıkaramıyoruz????

yada şöye diyeyim ortalıkta kendisini alim olarak adlandırlnlar islamın suyunu çıkarıyorlar ve bunda elbetteki medyanında çok çok büyük etkisi var.neden kimsenin sesi çıkmıyor(bu sesten kastım gerçek alimlerimizdir)

toplum olarak başka bir şekil islam olduğuna alıştırılmaya çalışılıyoruz

benim dikkati çekmek istediğimi konu bu işte

ÇARE???????

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
amerikan ve brezilya dizileri bizlere malesef ahlaksızlığın şerefsizliğin normal bir yaşantı olduğunu hayatımıza yerleştirdi ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt