Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hangi Sünneti Yapıyoruz? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Hangi sünneti yapıyoruz?
Arkadaşlar, şimdi burda günlük hayatımızda hangi sünneti yapıyosak yazalım. Bakalım ne kadarını uygulayabiliyomuşuz.
Arkadaşlar birden fazla şık işaretleyebilirsiniz
.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ekmeğimi tuz ile başlıyorum tuz ile bitiriyorum

laves

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. hafıze annecım belkı sacma olucak ama sana bısey sorabılırmıyım ben yatarken sag tarafıma yatmaya cok ozen gosterıyorum peygamber efendımız boyle yatarmıs ama bu bı sunnetmı deılmı bu konuda bıkac kısı aklımı karıstırdıda hazır konus acılmısken sorım dedım bıde normal yerlere sag ayakla gırıp sol ayakla cıkıorum ama tuvalete sol ayakla gırıp sag ayakla cıkıyorum selam ve dua ıle annem

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. hafıze annecım belkı sacma olucak ama sana bısey sorabılırmıyım ben yatarken sag tarafıma yatmaya cok ozen gosterıyorum peygamber efendımız boyle yatarmıs ama bu bı sunnetmı deılmı bu konuda bıkac kısı aklımı karıstırdıda hazır konus acılmısken sorım dedım bıde normal yerlere sag ayakla gırıp sol ayakla cıkıorum ama tuvalete sol ayakla gırıp sag ayakla cıkıyorum selam ve dua ıle annem

Aleykümselam laves ( Uyku için yatınca önce sağ tarafına yatmak, sağ yanağını sağ avucunun içine koymak ve o günün muhasebesini yapmak ) doğru yapıyorsun aynen senin yaptıklarını yapıyorum hatta tuvalete girmeden önce euzu besmele çekiyorum :evethayırlı bayramlar :H

laves

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam laves ( Uyku için yatınca önce sağ tarafına yatmak, sağ yanağını sağ avucunun içine koymak ve o günün muhasebesini yapmak ) doğru yapıyorsun aynen senin yaptıklarını yapıyorum hatta tuvalete girmeden önce euzu besmele çekiyorum :evethayırlı bayramlar :H
TMM HAFIZE ANNEM COK SAĞOL ALLAHA EMANET OL HAYIRLI BAYRAMLAR

tuanna eftelya

Kayıtlı Kullanıcı
s.a yaa bende şu tuzla başlama fiilinin sünnet olmadını duydum benimde o kunuda kafam karışık bi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim şimdiden sağolun...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm hayırlı akşamlar

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
s.a yaa bende şu tuzla başlama fiilinin sünnet olmadını duydum benimde o kunuda kafam karışık bi bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim şimdiden sağolun...

Yemeğe tuzla başlamakSual: Yemeğe tuzla başlamak sünnettir. Sofrada tuzlu zeytin falan oluyor. Zeytinle başlasak sünnet yerine geçer mi? Böyle sünnetlere uymasak günah olur mu?
CEVAP
Evet geçer. Hatta ekmekteki tuza niyet ederek bir lokma ekmek yemekle de bu sünnet yerine getirilmiş olur. Bu sünnetlere uyulmasa günah olmaz. Ancak bir sünnete uymak dünyadaki her şeyden daha kıymetlidir. Unutmazsak, imkanımız varsa sünnetlere uymaya çalışmalıyız.
Tuzla başlamakla ilgili iki hadis-i şerif meali şöyledir:
(Ya Ali, yemeğe tuz ile başla!) [Şir’a]
(Yemeğe tuzla başlamak ve bitirmek 70 hastalığa şifadır.) [R.Nasıhin]

Yemeğe tuz ile başlayıp tuz ile bitirmenin tıbben de çok faydalı olduğu bildirilmektedir. Sadece tuz ile çıkan salgı varmış. Bu salgı hazım için önemli imiş. Tuz ile başlayıp bitirilince, yemek bu iki salgı arasında kalıp daha kolay hazmediliyormuş. Gıdalar tam hazmedilmezse, çeşitli hastalıklar zuhur edebilir. Her sünnette bir çok hikmetler vardır.

cengiz 58

Kayıtlı Kullanıcı
s a ben yanımda birisi ile bir kapıya yaklaşınca sünnet olduğu için önce sağdakinin geçmesini beklerim a e o B)

çaycı

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. genel olarak, herkes bir yol tutturmuş gidiyor.ne farzlara uyan var nede sünnete.işimize geldiği gibi davranıyoruz.ne güvencemiz varsa.
mahşer günü o resülün s.a.v. karşısına ne yüzle çıkıp şefaat isteyeceğiz.rabbimizin karşısına çıkmaya yüzümüz olacakmı bakalım.verdiğimiz sözlerin hangisini tutuyoruzki.rabbim islah etsin ve yardım etsin.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ben de yatarken sağ tarafıma yatıp sağ elimi sağ yanağımın altına koyuyorum ama hiç uyuyamıyorum bu yüzden o şekilde yatamıyorum. Yatakta 2 saat dolanıyorum genelde.

Her namaz için 1 abdest alıyorum. (ama sadece farz namazlar için)

Sabah namazının sünnetini kılıyorum.

Cuma günü tırnaklarımı kesip güzel elbiseler giyiyorum.

Her zaman tebessüm ediyorum.

Yatağa yattığımda ihlas, nas, felak surelerini okuyorum ama üç kez elimin yetiştiği yerlere sürmüyorum.

Üzümü ağzıma teker teker koyarak yiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt