Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hangi şehir nesi ile meşhur (2 Kullanıcı)

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
BURSA
Yeşil Türbe, Ulu Cami, Kozahan, İznik Çinileri, Cumalıkızık Köyü ve Evleri, Uludağ Milli Parkı, Kestane Şekeri, Şeftali, Bıçak, Havlu, Gemlik ve Mudanya nın Zeytini, İnegöl Köftesi, Çekirge-Oylat Kaplıcaları, İskender Kebabı, İnkaya Çınarı, Mihaliç Peyniri, İznik Gölü,Emsali zor bulunan IRGANDI köprü, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi, Emirsultan türbesi,Molla Gürani Türbesi, Molla Fenari Türbesi, Karagöz ve Hacivat, Üftade Türbesi, Hisar ve Orta Pazar mahallelerindeki surlar ve Osmanlının Bursa ya ilk girdiği Kapı (Saltanat Kapı Yeni Yapılan Değil),Emsali zor bulunan IRGANDI köprü

Gaziantep neyi ile meşhur?

imam_hatiplim

Kayıtlı Kullanıcı
GAZİANTEP
Antepfıstığı, Antep Baklavası, Zeugma-Karkamış-Yesemek Antik Kentleri, İplik Sanayi, Karpuzatan ve Dülükbaba Mesire Yerleri, Antep Mutfağı

TRABZON NEYİ İLE MEŞHUR?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
GAZİANTEP
Antepfıstığı, Antep Baklavası, Zeugma-Karkamış-Yesemek Antik Kentleri, İplik Sanayi, Karpuzatan ve Dülükbaba Mesire Yerleri, Antep Mutfağı

TRABZON NEYİ İLE MEŞHUR?

TRABZON
Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Uzungöl, Zağanos Köprüsü, Hamsiköy Sütlacı, Kadırga Yaylası, Trabzon Bileziği, Akçaabat Köftesi, Boztepe, Beton Helva ve Vakfıkebir Odun Ekmeği, Ayasofya Müzesi, Horon, Kisarna ( Bengisu ) Madensuyu, Sultan Murat Yaylası, Kızlar Manastırı, Trabzonspor

erzurum neyi ile meşhur?

imam_hatiplim

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm karadenizliyim ama erzurumu ben cok severim hiç gidip görmedim ama insallah gidecegim üniversiteyıde orada okumak iştiyorum insallah olur orayı cok merak ediyorum anlattiklarina göre cok güzelmiş türkiyenin heryeri güzel heryerini görmek işterim ama orayı daha cok görmek işterim neyse ben soruya geceyim fazla konustum (ha ha )

ERZURUM
ERZURUM
Palandöken Kayak Merkezi, Çifte Minareli Medrese, Tortum Şelalesi, Oltu Taşı, Aziziye Tabyaları, Üç Kümbetler, Çağ Kebabı, Tepsi Minare ( Saat Kulesi ), Erzurum Kalesi, Rüstem Paşa Bedesteni ( Taşhan ), Erzurum Kongresi Binası, Çobandede Köprüsü, Narman Peribacaları, Yakutiye Medresesi, Lalapaşa Camii, Yusuf Ziya Paşa Köşkü, Kadayıf Dolması, Cirit Oyunu, Atatürk Evi, Arkeoloji Müzesi, Öşvank Kilisesi, Pasinler Kaplıcaları ( Hasankale ), Pasinler Kaplıcaları, İspir Kalesi, Elmalı ve Yıldızkaya Mağaraları, Sırakonaklar

BİTLİS'İN NEYİ MEŞHUR?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm karadenizliyim ama erzurumu ben cok severim hiç gidip görmedim ama insallah gidecegim üniversiteyıde orada okumak iştiyorum insallah olur orayı cok merak ediyorum anlattiklarina göre cok güzelmiş türkiyenin heryeri güzel heryerini görmek işterim ama orayı daha cok görmek işterim neyse ben soruya geceyim fazla konustum (ha ha )

ERZURUM
ERZURUM
Palandöken Kayak Merkezi, Çifte Minareli Medrese, Tortum Şelalesi, Oltu Taşı, Aziziye Tabyaları, Üç Kümbetler, Çağ Kebabı, Tepsi Minare ( Saat Kulesi ), Erzurum Kalesi, Rüstem Paşa Bedesteni ( Taşhan ), Erzurum Kongresi Binası, Çobandede Köprüsü, Narman Peribacaları, Yakutiye Medresesi, Lalapaşa Camii, Yusuf Ziya Paşa Köşkü, Kadayıf Dolması, Cirit Oyunu, Atatürk Evi, Arkeoloji Müzesi, Öşvank Kilisesi, Pasinler Kaplıcaları ( Hasankale ), Pasinler Kaplıcaları, İspir Kalesi, Elmalı ve Yıldızkaya Mağaraları, Sırakonaklar

BİTLİS'İN NEYİ MEŞHUR?

BİTLİS
Nemrut Dağı, Nemrut Krater Gölü, Ahlat Kümbetleri, Tütün Üretimi, Süphan Dağı, Adilcevaz Kalesi, İhlasiye Medresesi, El-Aman Kervansarayı, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Beş Minare ( Şerefiye, Kalealtı, Ulu, Meydan ve Gökmeydan Camileri )

MANİSA neyi ile meşhur?

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
manisa neyi ile meşhur?

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
denizlı annemın şehri
horozu meşhur
cunku uzun ve seslı öter
dokumacılığı meşhur
pamukkale travertenleri bıraz ılerısı karahayıt
orasının da kaplıcaları meşhur

allaha emanet ol
guzel kardeşım

yurdagül çetin

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Ben Konyaliyim Konya Mevlane, Toprak şekeri, Etli Ekmeği Ile Meşhur Allaha Emanet Olun

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
kömürü ve mancarı

elazığın nesi meşhur?

ELAZIĞ
Harput Kalesi ve Şehri, Keban Baraj Gölü, Hazar Gölü, Buzluk Mağarası, Çaydaçıra Halkoyunu, Ağın Kaplıcası,Hazarbaba Kayak Merkezi,Arap Baba Türbesi

denizli nesi ile meşhur?

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Delete, Klavye'liyim. Tuşları meşhur.

Biraz esprili olsun dedim. Umarım kızmamıştırsınız Kardeşim. :D

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
İzmir'in kordon boyu, kemer altı, pişmaniye vs

Ankara'nın nesi meşhur ??????

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
İzmir'in kordon boyu, kemer altı, pişmaniye vs

Ankara'nın nesi meşhur ??????

ANKARA
Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi ( Ankara Keçisi ), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion ( Frigyanın Başkenti ), Atakule, Karum İş Merkezi, Kızılcahamam-Ayaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri

ESKİŞEHİR in nesi meşhur?

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
ANKARA
Ankara Kalesi, Anıtkabir, Tiftik Keçisi ( Ankara Keçisi ), Hacı Bayram Veli Türbesi, August Tapınağı, Roma Hamamı, Gordion ( Frigyanın Başkenti ), Atakule, Karum İş Merkezi, Kızılcahamam-Ayaş Kaplıcaları, Beypazarı Evleri

ESKİŞEHİR in nesi meşhur?

Çok vilayet gezdim kardeşim ama eskişehire gitmedim. Bu aşağıdaki yazıyıda internetten aldım :D

Yiyecek bişey yok valla tarihi hamamları ve Osmanlı evleride yer yer meşhur sayılabilir.Unutmadan bide Caner-Tülinin tülini meşhur..ve lületaşı diye internette yazıyordu. :D

Konyanın neyi meşhur ???

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
Çok vilayet gezdim kardeşim ama eskişehire gitmedim. Bu aşağıdaki yazıyıda internetten aldım :D

Yiyecek bişey yok valla tarihi hamamları ve Osmanlı evleride yer yer meşhur sayılabilir.Unutmadan bide Caner-Tülinin tülini meşhur..ve lületaşı diye internette yazıyordu. :D

Konyanın neyi meşhur ???

ESKİŞEHİR
Lületaşı, Porsuk Çayı, Midas Tapınağı, Anadolu Üniversitesi, Yunus Emre Türbesi, Tarihi Odun Pazarı Evleri, Yazılıkaya Frig Vadisi ( Midas Kenti ), Uyuz, Çifteler ve Yarıkçı Hamamları, Çatacık Ormanları ve Mesire Yeri, Eti Bisküvileri, İnönü Planör Kampı, Sivrihisar Ermeni Kilisesi

KONYA
Mevlana Türbesi, Alaeddin Tepesi ve Camii, Karatay Medresesi, Çatalhöyük Antik Kenti, Akşehir Nasrettin Hoca Şenlikleri, Balatini Mağarası, Ilgın Kaplıcaları

KÜTAHYA nın nesi meşhur?

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Kütahya'nın da içinden geçmiştim, dur bi onada internetten bakıp yazayım :D

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
1- Kütahyanın en meşhur yiyeceği gözlemedir. Bu konuda KARAVAN gözleme tek isimdir.
2- Kütahya da en güzel manzara seyredeceğiniz yer Kütahya kalesidir.
3- En güzel mahallesi meydan daki medrese ve tekkelerin olduğu sokaktır.
4- Çiniciler çok pahalıdır. Mümkün olduğunca pazarlık yapın.
5- Dönenler camisini mutlaka görmeniz gerekir. Ayrıca size buradan bir tüyo vereyim. Dönenler camiisi girişi karşısındaki kitap, koku ve tespih satan abiyi bulun ve camideki kuyunun anahtarını isteyin. Caminin tam ortasındaki halıyı kaldırın karşınıza bir kapak çıkacak, kapağı kaldırdığınızda bir kuyu ve iple helke göreceksiniz. o sudan içmenizi tavsiye ederim.
6- Bir de kütahyanın ısırgan otu meşhurdur. toplayın her derde deva olduğunu göreceksiniz.

Vallahi Böyle yazıyodu inşallah doğrudur. :D

Bileceğin nesi meşhur ?????

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt