Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hangi GRİPsiniz? (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Her grip olan domuz gribi olmuyor tabiki.
Mevsimsel grip de olabilirsiniz.
Ama bu ayrımı yapmak biraz zor gibi...
Ama bu tablo bu işi baya bir kolaylaştırıyor.

Büyütmek için resmin üzerine tıklayın...

grip_tablosu_500.jpg

maide38

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşım olmuş yapanında buraya sunanında eline sağlık

maide38

Kayıtlı Kullanıcı
"GRİP" için bir "Eski zaman" öyküsü.

Kokusundan bahsedilmemiş..

Muhtemelen İlaç Kartelleri tarafından yaratılan "Domuz Gribi" enfeksiyonuna karşı yoğun bir "İlaç ve aşı" kampanyasının yürütülmekte ve bunların karlarına kar katmak için, bu içinde ne olduğu belirsiz "aşı" yı hükümetler aracılığıyla pazarlama peşlerinde olduğu bu günlerde, yayılması en kolay hastalık olan "Grip" ile igili bu küçük ama ÖNEMLİ, eskilerin bazı rahatsızlıklar için ne gibi doğal çareler bulduğunu bize hatırlatan, ders alınabilecek öykü belki bir nebze yardımcı olabilecektir. ..

“GRİP” için bir “Eski zaman” öyküsü…
“1919 yılında, Dünyada 40.000 milyon kişinin “Grip” ten öldüğünde, bir Doktor birçok çiftçiyi Griple mücadelede yardım amacıyla ziyaret eder.Birçok çiftçi ve ailesi Grip kapmıştır ve birçoğu ölürler.
Doktor ziyaretlerine devam eder ve bir sürprizle karşılaşır, ziyaret ettiği bir çiftçi ve ailesi çok sağlıklıdır.Doktor böyle olabilmesi için aileye herkesten farlı ne yaptıklarını sorar ve cevaben çiftçinin hanımı odaya , bir tabak içine “soyulmamış” bir “SOĞAN” koyduklarını (muhtemelen diğer odalarada) söyler.Doktor buna inanamaz ve bu “soğan” lardan birini alarak Laboratuvarda Mikroskop altına koyarak inceler ve “soğan” ın içinde “Grip” virüsünü görür.”Soğan” açıkça “Grip” bakterisini absorbe etmiş, emmiştir ve bu sayede de aile sağlıklı kalmıştır.
Evet, ben bu hikayeyi Kuaförümden duydum.O, bana yıllar önce birçok çalışanının “Grip” olduğunu ve böylece müşterilerinin de “Grip” kaptığını anlatmıştı.Gelen yılda o, dükkanına çukur bir tabak içinde bir “SOĞAN” yerleştirir.Ve büyük bir sürpriz yaşar, o yıl hiçbir personeli “Grip” olmamıştır.O işe yaramıştır…(hayır, şimdi o sanıldığı gibi bir “soğan” işinde değildir)
Bu öyküden alınacak ders, bir miktar “soğan” almanız ve evinizin çevresinde biryerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin.Biz geçen yıl onu denedik ve asla “Grip” olmadık.
Eğer o sizi ve sevdiklerinizi bu hastalıktan kurtarırsa ne güzel.Buna rağmen şayet “Grip” olursanız, o daha yumuşak ve uysal geçebilir.
Bir miktar “SOĞAN” satın almaya vereceğiniz birkaç liradan başka ne kaybedebilirsiniz? ...”

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Güzel bir paylaşım olmuş yapanında buraya sunanında eline sağlık

Ben teşekkür ederim kardeşim...
Kendim soğuk algınlığı-grip olunca araştırdım ve bunu buldum...
Paylaşayım dedim...
Allah CC. sağlık ve sıhhat versin cümlemize inşallah...

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
sağolasın mustafa abi bende bi hafta önce griptim oludaydım beni hemen okuldan göndediler
hastaneye h1n1 den şüpheyle ama
şükür normal gripmişim

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

.......

Bu öyküden alınacak ders, bir miktar “soğan” almanız ve evinizin çevresinde biryerlere yerleştirmenizdir. Ne olduğunu görmek için onu deneyin.Biz geçen yıl onu denedik ve asla “Grip” olmadık.
Eğer o sizi ve sevdiklerinizi bu hastalıktan kurtarırsa ne güzel.Buna rağmen şayet “Grip” olursanız, o daha yumuşak ve uysal geçebilir.
Bir miktar “SOĞAN” satın almaya vereceğiniz birkaç liradan başka ne kaybedebilirsiniz? ...”

Teşekkürler Kardeşim...:a15:
Denemekte fayda var inşallah...:a26:

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamün aleyküm
sağolasın mustafa abi bende bi hafta önce griptim oludaydım beni hemen okuldan göndediler
hastaneye h1n1 den şüpheyle ama
şükür normal gripmişim

Sen de sağol kardeşim inşallah...
Allah CC. şifa versin cümlemize...
Allaha emanet ol kardeşim...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
Allah razı olsun mavci abi
faydalı bir paylaşımdı...dua ile...B)

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamün aleyküm
Allah razı olsun mavci abi
faydalı bir paylaşımdı...dua ile...B)

Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşim...
Rabbim tüm nezle-grip olanlara şifa versin inşallah...

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

emeğine sağlık mustafa kardeşim
kızımın öğrenci evinde kalan sıra arkadaşı grip olmuş ve iyileştikten sonra ona bu kötü gribi atlattığını söylemiş öğrenci evindeki doktoru...beşgünlük tatil süresince ailece bzde grip olduk.grip olan arkadaş benden aldınız o gribi demiş .doktora gitmedik doğal tedavilerle atlattık.sadece oğluma ateş düşürücü kullandım. burdaki birçok belirti bu gribe yakalanmış olabileceğimiz ihtimalini gösteriyo..

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...

Ve Aleykumselam...

selamün aleyküm

emeğine sağlık mustafa kardeşim
kızımın öğrenci evinde kalan sıra arkadaşı grip olmuş ve iyileştikten sonra ona bu kötü gribi atlattığını söylemiş öğrenci evindeki doktoru...beşgünlük tatil süresince ailece bzde grip olduk.grip olan arkadaş benden aldınız o gribi demiş .doktora gitmedik doğal tedavilerle atlattık.sadece oğluma ateş düşürücü kullandım. burdaki birçok belirti bu gribe yakalanmış olabileceğimiz ihtimalini gösteriyo..

Allah CC. ŞAFÎ ismiyle şifa versin inşallah...
Dikkat etmek lazım her zaman hijyene ve hava temasına...
Mümkün olduğunca doğal yollardan tedavi edilmeli ve dinlenilmeli...

Allaha emanet olun değerli kardeşimiz...

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
....................

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...Hayırlı Cumalar...

Gripten korunmak 'ellerinizde'

68399.jpg

Tedavilerin, kişisel hijyenin, maske takmanın ve karantinanın grip gibi viral enfeksiyonların yayılmasını önlediğini belirten araştırmacılar uyardı.

Tedavilerin, kişisel hijyenin, maske takmanın ve karantinanın grip gibi viral enfeksiyonların yayılmasını önlediğini belirten araştırmacılar, şimdi de bulaşıcı hastalıkla mücadele etmek için el yıkama konusuna dikkat çekiyorlar.

2007 yılındaki çalışmanın güncellemesinde, Cochrane Akut Solunum Yolu Enfeksiyonları Grubu'ndan araştırmacılar, grip ve SARS gibi solunum yolu enfeksiyonuna neden olan viral mikropların yayılmasını azaltmak amacıyla stratejilerin etkililiğine bakmak için 59 araştırmanın sonuçlarını inceledi.

Araştırma, eldiven, önlük ve maskenin ve günde 10 kezden fazla el yıkamanın etkili olduğunu gösterdi. İnsanlar bunların birden fazlasını uyguladığında stratejilerin daha etkili olduğu belirtiliyor.
Araştırma ekibi, evde ve çocuklar arasında hijyen sağlanarak bu hastalıkların yayılmasının azaltılabileceğini rapor etti.

Ayrıca, araştırmacılar, basit cerrahi maskelerden daha pahalı olan ve rahatsızlık veren N95 isimli yüz maskelerinin daha iyi olduğunu buldular.
Bunun yanında, insanların normal sabun ve suya antiseptik eklemeye ihtiyacı olup olmadığı konusunun henüz açıklık kazanmadığını belirttiler

Zaman Online

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
soğuk algınlığı sanırım benki saol mavci abii:)

mavci

Yönetici

soğuk algınlığı sanırım benki saol mavci abii:)

Allah CC. şifa versin kardeşim...
Allaha emanet ol...

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
bunu duymuştum
Derdi veren ALLAH dermanınıda verir

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
eline sağlık kardeşim.

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim,çok yerinde paylaşım olmuş.

ben de gribim şuan.baş ağrısı,boğaz ağrısı,burun akma ,hapşırma var.ateşim fazla olmadı.yani domuz giribi değilim :D

mavci

Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

bunu duymuştum
Derdi veren ALLAH dermanınıda verir

eline sağlık kardeşim.

Allah razı olsun kardeşim,çok yerinde paylaşım olmuş.

ben de gribim şuan.baş ağrısı,boğaz ağrısı,burun akma ,hapşırma var.ateşim fazla olmadı.yani domuz giribi değilim :D

Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşlerim...
Rabbim tüm nezle-grip olanlara şifa versin inşallah...

mavci

Yönetici

Soğuk algınlığını önleyen 5 gıda

biber.jpg

Hastalandığımız zaman, iyileşmek için genelde reçetesiz kimyasal karışımlar ararız. Soğukalgınlığı ve gribi üzerinizden atmak için eczaneye gitmek yerine, buzdolabınıza bakmanız yeterli.

Birçok gıda antiviral ve antibakteriyal ajanlara sahip. Bunlar da bağışıklık sisteminize yardım ediyor ve mikropları öldürmenizi sağlıyor.

Foxnews'te yer alan habere göre, doğal savunma sisteminizi güçlendiren ve sizi enfeksiyonlardan koruyan yiyecekler şunlar:

1. Acı kırmızı biber:
Acı biberde bulunan kapsaisin isimli kimyasal burun tıkanıklığını gideriyor, balgam söktürüyor ve ağrı kesici olarak işe yarıyor. Acı kırmızı biberdeki kimyasal beyne giden acı sinyallerini düzenleyen P maddesini tüketiyor. Ayrıca, acıyı ve şişkinliği azaltan kolajenaz ve prostaglandin üretimini teşvik ediyor. Acı biberler, C vitamini bakımından da zengindir. Bir acı biberde, portakaldan 4 kat daha fazla C vitamini bulunuyor. C vitamini de soğuk algınlığının süresini kısaltıyor.

2. Tavuk çorbası:
Bilim anneannelerimizin geleneğini onaylıyor: Tavuk çorbası soğuk algınlığına iyi gelir. Nebraska Üniversitesi'nden doktorlar, tavuk çorbasının soğuk algınlığını iyileştirme gücünü test ettiler. Büyüklerimizin tarifini kullanan araştırmacılar, bir dizi laboratuar testinden sonra, tavuk suyunun soğuk algınlığıyla savaşabildiğini buldular. Tavuk çorbası mukus üretimini yavaşlatıyor ve soğuk algınlığı süresince daha rahat nefes alıp vermenize yardım ediyor.

3. Portakal suyu:
Çocukken hastalandığınıza annenizin size portakal suyu sıktığını hatırlıyor musunuz? Portakal suyu, soğuk algınlığı için harika bir ilaçtır. Tonlarca C vitamini içeren portakal suyu, hastalığınızın süresini kısaltıyor. 1970'lerde Toronto Üniversitesi'nden araştırmacıların yaptığı çalışmada, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA)'nin de onayladığı C vitamininden günde yaklaşık 90 miligram içerek soğuk algınlığı sürecini azaltabileceğiniz tespit edildi. Diğer araştırmacılar ve doktorlar, C vitamininin önerilen dozda alınmasını, fazla alınmasının hiçbir yararı olmadığını belirtiyorlar.

Peki portakal suyunda ne kadar C vitamini bulunuyor? Bir fincan portakal suyunda yaklaşık 120 miligram C vitamini var.

4. Zencefil çayı:
Çin'de nezleye yakalanırsanız, size mutlaka zencefil çayı ikram edilir. Eski ülkedeki bitki uzmanları, yüzyıllardır zencefil çayını tavsiye ediyorlar. Zencefil çayının soğuk algınlığını tedavi edebildiğini , baş ağrısını hafiflettiğini, bulantıyı önlediğini ve hatta dolaşımı iyileştirdiğini iddia adiyorlar. Çalışmalar da zencefilin belirli virüs türleriyle savaşabildiğini gösteriyor. Bir fincan zencefil çayı ya da sıcak suya karıştıracağınız taze zencefil, soğuk algınlığı belirtilerinizi hafifletebilir ve daha çabuk iyileşmenize yardımcı olur.

5. Sarımsak:
Eski Mısırlılar, sarımsağı çok severdi ve para birimi olarak da kullandılar. Günümüzde, bu keskin bitkiyi istilacı virüsle savaşmak için kullanabilirsiniz. Sarımsakta, bakterileri yok eden ve virüslerin hayatta kalmasını zorlaştıran bir kimyasal bileşik olan alisin bulunuyor. 2001 yılında İngiltere'de yapılan çalışmada, alisin takviyesi alan insanların, almayanlara oranla soğuk algınlığına yarı yarıya daha az yakalandıkları bulundu. Çiğ sarımsak ya da sarımsaklı yiyecekler yemek de aynı etkiyi yapıyor. Günde, bir diş sarımsağı çiğ olarak ya da yemekleriniz içine katarak yiyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt