Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hamsili Pilav (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41

moz-screenshot-3.jpg







Malzemeler:

2 kilo hamsi
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 su bardağı iyi cins pirinç
arzuya göre 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4-5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 silme yemek kaşığı kadar yenibahar
1 silme yemek kaşığı tarçın
tuz, karabiber
4,5 su bardağı kadar sıcak su

Yapılışı:

Önce pilavı hazırlayın. Bunun için pirinci bir kaba alıp 2 yemek kaşığı tuz ve üstünü basacak kadar sıcak su ile ıslatıp ılınana kadar bekletin.
Geniş bir pilav tenceresine yağı aktarın. Yemeklik doğranmış soğanı ve kullanıyorsanız fıstıkları birlikte kavurun.
Pirinçleri bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzerek kavrulan soğana ilave edip kavurmaya devam edin.
Baharatları,tuz ve karabiberi, kuş üzümünü ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra 4,5 su bardağı veya biliyorsanız pirincinizin kaldırdığı kadar sıcak su ilave ederek pişirin. (Pilavınız diri kalmadan tam olarak pişmiş olmalıdır.)
Pilav demlenirken hamsileri ayıklayın. Bunun için hamsinin iç kısmını aldıktan sonra ortadaki kılçığınıda hamsiyi ayırmadan çıkarın. Hepsini ayıkladıktan sonra yıkayıp süzün.
Hafif yağlanmış orta büyüklükteki yuvarlak, tercihen teflon tepsinizin taban kısmını tamamen kapatacak şekilde hamsileri dizin. (Hamsi pişerken çekip küçüleceklerinden dolayı sıkça dizmelisiniz.)
Tepsinin yanlarınıda hamsiler dışarı sarkacak şekilde dizin.
Pilavı tepsinin ortasına döküp kalan hamsilerle üst kısmını yine sıkıca dizerek tamamen kapatın.
170C dereceli fırında hamsiler iyice pişip kızarana kadar pişirin. Servis tabağına ters çevirerek sıcak olarak servis yapın.

afyet olsun..​
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt