vaktileyl
Kayıtlı Kullanıcı

1kilo hamsi
3bardak pirinç
1yemek kaşığı tepeleme domates salçası(yemek kş)
1yemek kaşığı kuru nane
1kahve fincanı çam fıstığı
1kahve kaşığı tarçın
Tuz,karabiber,yenibahar
Yapılışı: ilk once hamsileri kılçıklarıyla birlikte temizleyerek yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Sonra bir tencereye fıstıkları kavuracak kadar sıvı yağ dökelim fıstıkları kavularım
Fıstıklar kavrulduktan sonra tereyağını ilave edelim pirinci tuzunu ilave edip kavurmaya devam edelim suyunu ilave edip 15 dakika pişirelim(pirincin suyunu gözkararı koyarız biz:=) ama 3bardak pirince 3su bardağı su yeterli olur pilav piştikten sonra tarçın karabiber yenibahar nanesini ilave edip karıştıralım
Kare, dikdörtgen, yuvarlak hic farketmez bir tepsiye hamsilerin parlak yuzeyleri altta kalacak sekilde dizelim kenarlarda dahil olmak üzere. Bu islem bittikten sonra pilavi esit bir sekilde tepsiye yerleştirelim Kalan diğer hamsileride parlak yüzeyleri yukari bakacak şekilde dizerek pilavi iyice kapatalim pilav hic gözükmesin. özellikle hamsileri dizerken biraz üst üste getirirsek pişince açılmalarını engellemiş oluruz.Yoksa hamsiler pişince kücülüyor ve pilav gözüküyor Daha sonra 180 dereceli fırında hamsiler pişene kadar tutalım..piştikten snra afiyetle yiyelim))
Not