Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hamsili Pilav (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Tem 2008
Mesajlar
2,887
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
hamsilipilavir9.jpg


1kilo hamsi
3bardak pirinç
1yemek kaşığı tepeleme domates salçası(yemek kş)
1yemek kaşığı kuru nane
1kahve fincanı çam fıstığı
1kahve kaşığı tarçın
Tuz,karabiber,yenibahar


Yapılışı: ilk once hamsileri kılçıklarıyla birlikte temizleyerek yıkayıp süzülmeye bırakalım.
Sonra bir tencereye fıstıkları kavuracak kadar sıvı yağ dökelim fıstıkları kavularım
Fıstıklar kavrulduktan sonra tereyağını ilave edelim pirinci tuzunu ilave edip kavurmaya devam edelim suyunu ilave edip 15 dakika pişirelim(pirincin suyunu gözkararı koyarız biz:=) ama 3bardak pirince 3su bardağı su yeterli olur pilav piştikten sonra tarçın karabiber yenibahar nanesini ilave edip karıştıralım
Kare, dikdörtgen, yuvarlak hic farketmez bir tepsiye hamsilerin parlak yuzeyleri altta kalacak sekilde dizelim kenarlarda dahil olmak üzere. Bu islem bittikten sonra pilavi esit bir sekilde tepsiye yerleştirelim Kalan diğer hamsileride parlak yüzeyleri yukari bakacak şekilde dizerek pilavi iyice kapatalim pilav hic gözükmesin. özellikle hamsileri dizerken biraz üst üste getirirsek pişince açılmalarını engellemiş oluruz.Yoksa hamsiler pişince kücülüyor ve pilav gözüküyor Daha sonra 180 dereceli fırında hamsiler pişene kadar tutalım..piştikten snra afiyetle yiyelim))


Not:pilavın enüstünüde hamsilerle kapladıktan sonra hamsilerin üzerine parça parça tereyağı ve bir çay bardağına yakın su gezdirip fırına verirseniz üstteki hamsılerin pişerken kurumasını engellemiş olursunuz
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
harika görünüyor mutlaka denemem lazım. hamsileri bu şekilde dizebilir miyim emin değilim.
 

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ağu 2007
Mesajlar
2,307
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
52
Konum
BURSA-m.k.paşa
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
HAMSİLİ PİLAV HİÇ YMEDİM ZOR SANIYORDUM YAPILIŞI AMA.GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BASİTMİŞ .GERÇEKTEN BENİM AÇIMDAN FAYDALI OLDU ALLAH RAZI OLSUN.SELAM VE DUA iLE
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
selamün aleyküm hayırlı iftarlar sağol kardeşim ben hamsiyi çok seviyorum buraya biraz geç gelir hamsi sezonu açıldıktan baya sonra buraya getiriyorlar inşallah bende hamsi gelince yaparım
 

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Tem 2008
Mesajlar
3,140
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
hımm..
çok güzel görünüyor gerçekten
hamsiyi çok severim, pilavı da ama ikisini birarada bu şekilde hiç denemedim :a12:
selam ve dua ile..
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
harika görünüyor mutlaka denemem lazım. hamsileri bu şekilde dizebilir miyim emin değilim.
pilava tarçının bu kadar yakışacağını düşünmemiştim doğrusu. ben hamsi bulamadım pazarda sardalye varmış kolayca çıkardım kılçığını. güzel oldu tavsiye ediyorum. bir su bardağı pirinçten deneyebilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt