Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hamas Lideri Halid Meşal Türkiye'ye mi Geliyor? (1 Kullanıcı)

whamzaw

Kayıtlı Kullanıcı
İsra haber- Türkiye, Perşembe günü İslam dünyasının ağır toplarını ağırlamaya hazırlanıyor. Meşal, Şallah ve Kardavi, Perşembe günü Türkiye'ye geliyor.

Hamas Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, İslami Cihad lideri Ramazan Şallah, İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Yusuf el Kardavi’nin 12-14 Şubat tarihlerinde İstanbul’da “Filistin’e Destek Girişimi” tarafından organize edilecek olan "Gazze Zaferi Konferansı"na katılacağı ileri sürüldü.

Girişimin başkan yardımcılığını yürüten Dr. Velid Tabatabai, Konferans günlerince Filistin direnişinin dinen meşru olduğunu belgeleyen araştırmaların yapılacağını, Gazze halkı üzerindeki ambargonun sona erdirilmesi için yol haritasının belirlenmesi için çalışma gruplarının yol haritasını belirleyeceğini belirtti.

"almoslim.net"in ve girişimin resmi web sayfası "Palnusra"nın bildirdiğine göre, Holiday Inn İstanbul Airport North Hotel’de yapılacak "Gazze Zaferi Konferansı"nın ilk günkü konuşmacıları Meşal ve Şallah. Her iki lider de Perşembe günü saat 16:00’dan sonra 20’şer dakikalık birer konuşma yapacak.

Konferansın ikinci gün konuşmacıları ise yine tanıdık simalar. İslami Cihad lideri Şallah’ın yardımcısı Ziyad Nahale, Hamas’ın Lübnan temsilcisi Üsame Hamdan ve Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Murakıbı Dr. Hemmam Said, Cuma günü konuşacak olan meşhur isimlerden sadece bir kaçı.

Konferansın kapanış oturumu Cumartesi günü akşam 19:30 ile 22:00 arasında yapılacak. Kapanış oturumunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Halid Meşal, Ramazan Şallah ve Yusuf el Kardavi’nin 5’er dakikalık konuşma yapması bekleniyor.

Girişimin tanıtım filminde 2. Abdulhamid’in “Ben bir karış toprak dahi veremem. Orası benim kendi mülküm değil milletimin mülküdür. Milletim bu yer için savaşmış ve orayı kanı ile sulamıştır. Yahudiler milyonlarını kendilerine saklasınlar” sözüne yer veriliyor.

Programda herhangi bir değişiklik olmaması halinde Ramazan Şallah ilk defa Halid Meşal de ikinci defa Türkiye'ye gelmiş olacak. Meşal, 3 sene önce yöne Şubat ayında, Hamas'ın seçim zaferinden sonra Türkiye'ye gelmişti.

Meşal'in 3 yıl önceki ziyareti de ani bir şekilde gerçekleşmiş, Filistinli diplomatik kaynaklar, ''Meşal'in ziyaretin çok ani geliştiğini ve kendilerinin bile heyetin gelişinden haberdar olmadığını'' belirtmişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt