Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Halk fıkıhtan Soğutuldu. (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Hizmet adı altında hezimete uğratma siyaseti

Geçen hafta, önümüzdeki günlerde yapılması planlanan “Meal Yarışması” sebebiyle kaleme aldığım; meallerden din öğrenilemiyeceği; dinin ancak fıkıh, ilmihal kitaplarından öğrenilebileceği yazım üzerine, bazı art niyetlilerin veya bunların dolduruşuna gelenlerin tepkileri ile karşılaştım.
Nereden nereye! Bir asır önce bunun bırakın tartışılması mealden din öğrenmek kimsenin aklına bile gelmezdi. Müslümanlar dini bir mesele ile karşılaştığında, İbni Abidin, Mülteka, Hindiye, Mebsut, Fethül kadir, İnaye, Dürer, Hidaye, Halebi-i Kebir ve Sagir... gibi meşhur fıkıh kitapları akıllarına gelir, ilk müracaat adresleri buralar olurdu; kimse Kur’anda ne yazıyor, hadislerde nasıl geçiyor bir bakayım demezdi, diyemezdi. Çünkü herkes haddini bilirdi. Bu iki asıl kaynağın, halk için olmayıp İmam-ı a’zam, İmam-ı Şafii gibi mezhep sahibi müctehidler için olduğunu bilirdi.

YAPAR GÖRÜNEREK YIKMAK!
100-150 yıllık İngiliz propagandası ile zihinler bozuldu, kafalar karıştı; âlimlere ve bunların fıkıh kitaplarına şüphe gözü ile bakılır hale gelindi. Halbuki, Resulullah efendimiz, “Her şeyin dayandığı bir direk vardır. Dinin temel direği, fıkıh bilgisidir.” buyurmuştur. Temel direk sarsıntı geçirince, bütün bina zarar gördü. Yanlış, kasıtlı yönlendirmelerle, halk fıkıhtan soğutuldu, fıkıh neredeyse unutuldu. Sadece okuma yazması olan adam bile, “Dediğine baktım mealde göremedim, bana Kur’andan yerini göster” diyor. Çokları bu meal okuma ve dağıtma işini dine hizmet olarak görüyor. İşte İngiliz oyunu bu: Hizmet adı altında hezimete uğratma siyaseti; yapar görünerek yıkmak!
İslam düşmanları, âlimsiz, fıkıhsız bir yere varılamayacağını, İslam dininin 14 asırdır ancak bu yol ile bozulmadan bugüne gelebildiğini araştırmaları sonucunda anlamışlardı. Bunun için nereden vuracaklarını çok iyi biliyorlardı. Fıkıhsız, kuralsız, âlimsiz içi boş bir İslam olsun istiyorlardı.
İslam âlimlerinin büyüklerinden “kutbu Şarani” adı ile meşhur, İmam-ı Şarani hazretleri (1493- 1565) Mizan-ül-kübra kitabında günümüzün bu ana yoldan ayrılmış, çarpık düşüncelerine bakınız asırlar önce nasıl cevap veriyor: “Din kardeşim iyi düşün! Resulullah, Kur’an-ı kerimde mücmel (kısa ve kapalı) olarak bildirilenleri açıklamasaydı, Kur’an-ı kerim kapalı kalırdı. Resulullahın vârisleri olan mezhep imamlarımız hadisi şeriflerde kapalı olarak bildirilenleri açıklamasalardı, sünneti nebeviyye kapalı kalırdı. Her asırda gelen âlimler, Resulullaha ta’bi olarak, mücmel olanı açıklamışlardır. Nahl suresinin kırkdördüncü ayetinde mealen, “İnsanlara indirdiğimi onlara beyan edesin” buyuruldu. Beyan etmek, Allahü tealadan gelen ayetleri, başka kelimelerle ve başka suretle anlatmak demektir. Ümmetin âlimleri de, ayetleri beyan edebilselerdi ve kapalı olanları açıklıyabilselerdi ve Kur’an-ı kerimden ahkam çıkarabilselerdi, Allahü teala Peygamberine, sana vahy olunanları teblig et derdi. Beyan etmesini, açıklamasını emir etmezdi.

RESULULLAH BİLDİRMESEYDİ...
Resulullah efendimiz, Kur’an-ı kerimde mücmel olarak bildirilenleri açıklamasaydı ve mezhep imamlarının açıklamaları olmasaydı; nasıl abdest alacağımızı Kur’an-ı kerimden çıkaramazdık. Namazların kaç rekat oldukları ve orucun, haccın, zekatın hükümleri ve keyfiyetleri ve nisab miktarları ve şartları ve farzları ve sünnetleri, Kur’an-ı kerimden çıkarılamazdı.
Doğrudan Kur’ana, hadislere müracaat etmek, din âlimleri ile mücadele etmek, onları red etmek demektir. Alimlerle karşı olmak, onların ictihadlarının çürük olduklarını göstermeğe kalkışmak, Resulullahla cidal etmek demektir. Çünkü, âlimler, Resulullahın vârisleridir. Resulullahın getirdiklerinin hepsine, hikmetlerini, delillerini anlamasak bile, iman ve tasdik etmemiz lazım olduğu gibi, mezhep imamlarımızdan gelen bilgilere de, kelamlarına da, delillerini anlamasak bile, İslamiyete muhalif olmadıkları için iman ve tasdik etmemiz lazımdır.
İmam-ı Şafii, teslim olmak, imanın yarısıdır buyurdu. Rebi hazretleri bunu işitince, hayır, imanın hepsidir dedi. Bugünkü teslimiyete(!) bakınca işin vahameti, içler acısı hali daha iyi anlaşılıyor!

Mehmetoruc.com

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Resulullah efendimiz, Kur’an-ı kerimde mücmel olarak bildirilenleri açıklamasaydı ve mezhep imamlarının açıklamaları olmasaydı; nasıl abdest alacağımızı Kur’an-ı kerimden çıkaramazdık. Namazların kaç rekat oldukları ve orucun, haccın, zekatın hükümleri ve keyfiyetleri ve nisab miktarları ve şartları ve farzları ve sünnetleri, Kur’an-ı kerimden çıkarılamazdı.
Doğrudan Kur’ana, hadislere müracaat etmek, din âlimleri ile mücadele etmek, onları red etmek demektir. Alimlerle karşı olmak, onların ictihadlarının çürük olduklarını göstermeğe kalkışmak, Resulullahla cidal etmek demektir. Çünkü, âlimler, Resulullahın vârisleridir. Resulullahın getirdiklerinin hepsine, hikmetlerini, delillerini anlamasak bile, iman ve tasdik etmemiz lazım olduğu gibi, mezhep imamlarımızdan gelen bilgilere de, kelamlarına da, delillerini anlamasak bile, İslamiyete muhalif olmadıkları için iman ve tasdik etmemiz lazımdır.
İmam-ı Şafii, teslim olmak, imanın yarısıdır buyurdu. Rebi hazretleri bunu işitince, hayır, imanın hepsidir dedi. Bugünkü teslimiyete(!) bakınca işin vahameti, içler acısı hali daha iyi anlaşılıyor!

Allahü teala razı olsun.Çok faydalı bir paylaşım kardeşim selametle kal..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Şafii, teslim olmak, imanın yarısıdır buyurdu. Rebi hazretleri bunu işitince, hayır, imanın hepsidir dedi. Bugünkü teslimiyete(!) bakınca işin vahameti, içler acısı hali daha iyi anlaşılıyor!...ALLAHCC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...Besmele...Selam...Dua...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Allahü teala razı olsun.Çok faydalı bir paylaşım kardeşim selametle kal..

Abi malumunuz çok önemli bu. Durum gerçekten içler acısı her önene gelen müctehid kesiliyor.

Fi emanillah.

_YUSUF_

Yönetici
Konu önemli gerçekten, ben konudan çok ilk cümleye takıldım 'meal yarışması ' bu ne anlama geliyor anlayamadım mealin yarışmasımı var ne yarıştırılıyor bu yarışmada bilginiz varsa açıklarmısınız?

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Konu önemli gerçekten, ben konudan çok ilk cümleye takıldım 'meal yarışması ' bu ne anlama geliyor anlayamadım mealin yarışmasımı var ne yarıştırılıyor bu yarışmada bilginiz varsa açıklarmısınız?

Abi rezaletin detayları aşağıdaki linkte var. Ama özetlersek meal ıokuyarak kuranı kim iyi anlıyacak gibi bir yarışma iş buraya kadar vardı yani . Allahü teala sonumuzu hayr etsin.

MEAL YARIŞMASI

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Şafii, teslim olmak, imanın yarısıdır buyurdu. Rebi hazretleri bunu işitince, hayır, imanın hepsidir dedi. Bugünkü teslimiyete(!) bakınca işin vahameti, içler acısı hali daha iyi anlaşılıyor!...ALLAHCC YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...Besmele...Selam...Dua...

Amin . Cenabı hak cümlemizin bütün ehli sünnetin yardımcısı olsun abicim.

kıymetli dualarınızı istirham ederim.

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR SİZE biraz katılıyorum biraz katılmıyorum ..FAKAT meal yarışmasının zararını hala kavramış değilim.?herşeyin bir eğitimi yokmudur?..ayrıca ALİM DOĞULURMU yoksa ALİM OLUNURMU ? eğer Alim olunmayıp doğmak gerekyorsa ammenna...ki ben doğulduguna inanmıyorum..ama Alim doğmadan YAŞADIKÇA ÖĞRENDİKCE Alim olunuyorsa elbette bir eğitime muhtaç aday..ve bu yarışmadada Bir eğitim söz konusu değğil mi ?

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR SİZE biraz katılıyorum biraz katılmıyorum ..FAKAT meal yarışmasının zararını hala kavramış değilim.?herşeyin bir eğitimi yokmudur?..ayrıca ALİM DOĞULURMU yoksa ALİM OLUNURMU ? eğer Alim olunmayıp doğmak gerekyorsa ammenna...ki ben doğulduguna inanmıyorum..ama Alim doğmadan YAŞADIKÇA ÖĞRENDİKCE Alim olunuyorsa elbette bir eğitime muhtaç aday..ve bu yarışmadada Bir eğitim söz konusu değğil mi ?

Bu konu uzun. Aşağıdaki linkten takip etmenizi rica ediyorum. O forum devam edicek inşaallahü teala.

http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran-i-kerim-meali/82026-meal-ve-tefsir-okumak.html

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konu uzun. Aşağıdaki linkten takip etmenizi rica ediyorum. O forum devam edicek inşaallahü teala.

http://forum.islamiyet.gen.tr/kuran-i-kerim-meali/82026-meal-ve-tefsir-okumak.html

Farz-ı ayn olan fıkıh kitaplarını okumayıp, tefsir okumak, caiz değildir. Zaten, bizim gibi mukallidlerin, tefsirden fıkıh bilgisi öğrenmesi imkansızdır. Cehenneme gidecekleri bildirilen 72 fırkanın âlimleri, tefsirlerden yanlış mana anladıkları için, sapıttılar. Âlimler sapıtınca, bizim gibi cahillerin tefsirden ne anlayabileceğimizi düşünmeliyiz! Doğru yazılmış tefsirleri okuyanlar, böyle felakete düşerse, dinde reformcuların tefsirlerini okuyan acaba ne olur?

////////////////////////////////////////////
Âlimler çok azalmıştır
İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Rabbani hazretleri, dört yüz yıl önce buyurdu ki:
İslam âlimleri, bugün garip oldu, azaldı. Şimdiki tarikatçıların yoluna bid’at karıştığı ve bu yol bozulduğu için, Resulullahın sünnetine sarılmış olan büyük âlimleri, bu millet tanımaz oldu. Bu bilgisiz kimseler, milletin kalbini, bu bid’atler ile kazanmaya çalıştılar. Böyle yapmakla, dini yayacaklarını, hatta İslamiyet’i olgunlaştıracaklarını sandılar. Hâşâ öyle değildir. Bunlar dini yıkmaya çalışıyorlar. ALLAHü teâlâ bunları doğru yola kavuştursun! Şimdi büyük âlimlerden pek az kalmıştır. İslamiyet’i sevenlerin, bu âlimlerin talebelerine yardım etmeleri, onların yolunda gitmeleri gerekir. (2/62)

BU İKİ NOKTA OLAYI ANLATIYOR..YAZININ DEVAMINI BEKLEYECEĞİM ...peki sana göre 72 fırka dan HAK OLANI nasıl anlıycaz?...bu sorunun bir cevabı var mı ?

_YUSUF_

Yönetici
Farz-ı ayn olan fıkıh kitaplarını okumayıp, tefsir okumak, caiz değildir. Zaten, bizim gibi mukallidlerin, tefsirden fıkıh bilgisi öğrenmesi imkansızdır. Cehenneme gidecekleri bildirilen 72 fırkanın âlimleri, tefsirlerden yanlış mana anladıkları için, sapıttılar. Âlimler sapıtınca, bizim gibi cahillerin tefsirden ne anlayabileceğimizi düşünmeliyiz! Doğru yazılmış tefsirleri okuyanlar, böyle felakete düşerse, dinde reformcuların tefsirlerini okuyan acaba ne olur?

Âlimler çok azalmıştır
İslam âlimlerinin en büyüklerinden olan imam-ı Rabbani hazretleri, dört yüz yıl önce buyurdu ki:
İslam âlimleri, bugün garip oldu, azaldı. Şimdiki tarikatçıların yoluna bid’at karıştığı ve bu yol bozulduğu için, Resulullahın sünnetine sarılmış olan büyük âlimleri, bu millet tanımaz oldu. Bu bilgisiz kimseler, milletin kalbini, bu bid’atler ile kazanmaya çalıştılar. Böyle yapmakla, dini yayacaklarını, hatta İslamiyet’i olgunlaştıracaklarını sandılar. Hâşâ öyle değildir. Bunlar dini yıkmaya çalışıyorlar. ALLAHü teâlâ bunları doğru yola kavuştursun! Şimdi büyük âlimlerden pek az kalmıştır. İslamiyet’i sevenlerin, bu âlimlerin talebelerine yardım etmeleri, onların yolunda gitmeleri gerekir. (2/62)

BU İKİ NOKTA OLAYI ANLATIYOR..YAZININ DEVAMINI BEKLEYECEĞİM ...peki sana göre 72 fırka dan HAK OLANI nasıl anlıycaz?...bu sorunun bir cevabı var mı ?

BU İKİ NOKTA OLAYI ANLATIYOR..YAZININ DEVAMINI BEKLEYECEĞİM ...peki sana göre 72 fırka dan HAK OLANI nasıl anlıycaz?...bu sorunun bir cevabı var mı?

Farz-ı ayn olan fıkıh kitaplarını okumayıp, tefsir okumak, caiz değildir. Zaten, bizim gibi mukallidlerin, tefsirden fıkıh bilgisi öğrenmesi imkansızdır

Sorunuzun cevabı caiz değildir dediğiniz tefsir okumamaktan kaynaklanır.Zaten müslüman olduğunu iddaa eden insanlar fıkhi meseleleri bilmesi gereklidir.Bilmiyorsa öğrenmesi gerektiğidir.
Herkes Kur'an'ı ve sünneti anlamak için mucadele edecek, mevla lütfettiği kadar anlayacaktır o zaman da 72 fırkanın hangisinin doğru olduğunun tespiti yapmak zor olmayacaktır.Nitekim Kur'an'nın beyanı ile söyleyecek olursak Kur'an'ı anlamak zor değildir bunu ayetler bize haber vermektedir.

Biz bunu (Kur'an'ı) senin dilinle kolaylaştırdık, takva sahiplerine müjde vermen ve direnen bir kavmi uyarıp-korkutman için. (19/97)

Belki onlar öğüt alıp-düşünürler diye, Biz onu (Kur'an'ı), senin dilinle kolaylaştırdık. (44/58)

Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı? (54/17)

Andolsun Biz Kur'an'ı zikr (öğüt alıp düşünmek) için kolaylaştırdık. Fakat öğüt alıp-düşünen var mı? (54/22,32,40)

Eyetler işte bize ayetler ne anlatıyor.Rasulullah efendimizin a.s dilinde kolaylaştırılmıştır. Okunması kolay, öğrenilmesi kolay, anlaşılması kolay, ezberlenmesi kolay, uygulanması kolay, yaşanması kolay, istediği hayat kolay, her şeyi çok kolaydır. Allah onu bizim için kolaylaştırmıştır. Belki onu okurlar, anlarlar, zikrederler, zikir haline getirirler, hatırlarlar, kafalarında kalplerinde canlı tutarlar da hayatlarını onunla düzenlerler diye. Belki kafalarında kalplerinde hayat programı yaparlar da, haftalık ders programı gibi, günlük, aylık, haftalık sürekli bakılacak bir konuma getirirler diye Allah bizim için onu kolaylaştırmıştır. Kur’an öyle olmalıdır zaten. Kur’an anlaşılıp hayat onunla düzenlenecek ve kafalarda ve kalplerde canlı tutulacaktır. Çünkü hayat programıdır o. Ona bakılmadan, ona sorulmadan hayat yaşanmamalıdır. Çünkü bu kitap hayatımızın her bir saniyesinde bize yol gösterecek bir kitaptır.
Evet Allah biz onu sizler için kolaylaştırdık diyor ama unutmayalım ki ona yönelenlere kolaydır bu kitap. Onunla ilgilenenlere kolaydır. Ona yönelenlerin hayatları kolaylaşacaktır.O zaman bizlerde samimi bir şekilde Kur'an'a yönelirsek bizede kolaylaşacaktır.
Selametle kalın

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardesim gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin. malesef artık millet fıkıha ilmihale fln bakmaya gerek duymuyorlar sanki hepsi birer alim bunların hepsini biliyor zannediyorlar. Kuran ayetleri ve hadisi serifleri kendi nefislerine göre yorum yapıyorlar vede yoldan çıkıyorlar. Rabbim bizi yoldan çıkmışların serriden korur inşallah

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı

Âlimler çok azalmıştır

İnanın bana tüm mesele samimiyetle istemekte. Kuzey kutbundada olsanız Allahü teala doğruyu karşınıza çıkarır. Aşağıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim efendim

Doğru yolu bulmak için dua

Sual: Doğru yolu bulmak için dua edilirse, doğru yol hangisiyse, Allah’ın ona göstereceği bildiriliyor. Benim gibi doğru yolu bulmuş bir kimsenin dua etmesi, şüphe etmeye sebep olmaz mı? Hiçbir gruba bağlı olmayan bir kimsenin, dua etmesi elbette lazım; ama bir gruba dâhil olmuş kimsenin öyle dua etmesi caiz olur mu?
CEVAP
O dua herkes içindir. Zaten kimse, benim yolum, benim grubum yanlış demez. Yanlış olduğunu bile bile kim o yolda gider ki? Hıristiyan da, Yahudi de, Mecusi de, her türlü bid’at ehli de, doğru yoldayız diyor. Aklını beğenmeyen olmadığı gibi, yolunu da, inancını beğenmeyen de olmaz. Beğenmese orada işi ne? Bir ayet-i kerime meali:
(İnsanlar, dinde çeşitli gruplara bölündüler. Her grup, kendi yolunu doğru sanıp sevinir.) [Müminun 53]

Bir hadis-i şerif meali:
(Ümmetim 73 fırkaya ayrılır, 72’si Cehenneme gider, yalnız bir fırkası kurtulur. Bu fırka, benim ve Eshabımın yolunda gidenlerdir.) [Tirmizi]

Bu ümmet, çeşitli fırkalara ayrılıyor ve hepsi ben doğruyum diye seviniyor. Bunu, Allah ve Resulü bildiriyor. Dua etmemek, Allah ve Resulüne karşı gelmek olur. Her grup, ben böyle dua edersem, içinde bulunduğum gruptan şüphelenmiş olurum diye dua etmezse, dua edecek kimse kalmaz; çünkü herkes kendinin doğru grupta olduğunu sanıyor. 73 tane doğru olmaz. Peygamber efendimiz, kendi dininden, kendi yolundan şüphe mi ediyordu da, aşağıdaki şekilde dualar etmiştir:
(Allahım, kabir azabından Sana sığınırım.) [Müslim]

(Allah’ım, Cehennem azabından sana sığınırım.) [Buhari]

(Allahım, kötü huylardan, kötü arzulardan sana sığınırım.) [Ebu Davud]

(Allahım, bizi âhiret azabından muhafaza eyle.) [Müslim]

(Allahım, kalb katılığından, gafletten, inkârcılıktan, günahkârlıktan, hakka ters düşmekten, riyadan Sana sığınırım.) [Hâkim]

(Allahım, Senden dinde sebatı, doğru yolda kararlılığı istiyorum.) [Nesai, Tirmizi]

(Allahım, günahlarımı temizle.) [Buhari, Müslim]

(Zulmetmekten ve zulme uğramaktan Sana sığınırım.) [Nesai]

(Ya Rabbi şekten, şerikten, nifaktan ve kütü ahlâktan sana sığınırım.) [Bezzar]

(Allahım, kalbimi riyadan, amelimi gösterişten, dilimi yalandan, gözümü hıyanetten temizle.) [Hatib]

(Allah’ım doğru yoldan sapmaktan veya başkalarını saptırmaktan, haktan kaymaktan ve kaydırmaktan, hakka tecavüz etmekten sana sığınırım.) [Taberani]

İmam-ı Rabbani hazretlerinin, 272. mektubunda bildirdiği dua şöyledir:
(Allahümme erinelhakka hakkan verzuknâ ittibâ’ahü ve erinel bâtıla bâtılan verzuknâ ictinâbehü bi-hurmeti Seyyidil-beşer. Aleyhi ve alâ âlihi ve eshâbihi minessalevâti efdalühâ ve minetteslîmâti ekmelühâ.) Yani, (Ya Rabbi! Doğruyu bize doğru olarak göster ve ona uymayı bize nasip et ve yanlış, bozuk olan şeylerin yanlış olduklarını bize göster ve onlardan sakınmamızı nasip et! İnsanların en üstünü hürmetine bu duamızı kabul buyur!)

Hazret-i Ebu Bekir’in de böyle dua ettiği İhya’da yazılıdır. Bi-hürmeti’den önceki kısmın hadis-i şerif olduğu da bildirilmiştir. Yani Peygamber efendimiz de, aynı duayı yapmış, (Hakkı hak, batılı batıl olarak göster) diye duada bulunmuştur. Allahü teâlâ, İslamiyet’i doğru olarak öğrenmek isteyene, bunu nasip edeceğine söz verdi. Bir âyet-i serime meali:
(Doğru yolu arayanları, saadete ulaştıran yollara kavuştururuz.) [Ankebut 69]

Allahü teâlânın sözüne güvenmeli, Ona sığınmalıdır. Şu anda çeşitli gruplardaki insanların da, böyle dua etmekten çekinmemeleri gerekir. Hâşâ, Allahü teâlâ yanlış bir iş yapmaz. (Yâ Rabbi, hakkı hak olarak göster, batılı batıl olarak göster ve onlardan sakınmamızı nasip eyle. Hangi grup doğru yoldaysa, senin rızan kimlerle ise, bana onları sevmeyi, dünyada ve ahirette onlarla beraber olmayı nasip eyle) diye dua etmelidir. Eğer doğru yoldaysa, nur üstüne nur olur. Yanlış yoldaysa, ihlâsla yaptığı dua sebebiyle, yanlış yoldan kurtulmuş ve doğruya kavuşmuş olur.

Doğru yolu bulmak için dua .:.: www.dinimizislam.com :.:.

Mail Grubu .:.: www.dinimizislam.com :.:.

kayip-gönül

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.seydaoglu.com

Âlimler çok azalmıştır

görelim mevla neyler neylerse güzel eyler rabbim hakkıyla yaşamayı nasip etsin bizlere inş

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardesim gerçekten çok güzel bir konuya değinmişsin. malesef artık millet fıkıha ilmihale fln bakmaya gerek duymuyorlar sanki hepsi birer alim bunların hepsini biliyor zannediyorlar. Kuran ayetleri ve hadisi serifleri kendi nefislerine göre yorum yapıyorlar vede yoldan çıkıyorlar. Rabbim bizi yoldan çıkmışların serriden korur inşallah

Allahü teala razı olsun abi. Bunu anlamak bu zamanda az kişiye nasib oluyor.

Dua eder dua beklerim.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm.
Allah celle celalüh sizden razı olsun.
ne kadar güzel bir konu açıp aydınlatıyorsunuz.
me kadar da ihtiyacımız va böyle bilgilere.

Yâ Rabbi, hakkı hak olarak göster, batılı batıl olarak göster ve onlardan sakınmamızı nasip eyle. Hangi grup doğru yoldaysa, senin rızan kimlerle ise, bana onları sevmeyi, dünyada ve ahirette onlarla beraber olmayı nasip eyle

selam ve dua ile

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
Allah celle celalüh sizden razı olsun.
ne kadar güzel bir konu açıp aydınlatıyorsunuz.
me kadar da ihtiyacımız va böyle bilgilere.

Yâ Rabbi, hakkı hak olarak göster, batılı batıl olarak göster ve onlardan sakınmamızı nasip eyle. Hangi grup doğru yoldaysa, senin rızan kimlerle ise, bana onları sevmeyi, dünyada ve ahirette onlarla beraber olmayı nasip eyle

selam ve dua ile

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun abi. Çok ihtiyacımız var gerçekten. Evet belki her konu lazımdır amai ehemmiyetli olanı mühime tercih etmek lazım.

Dua eder dualarınızı beklerim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt