Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

halen cevap bekliyorum....... (1 Kullanıcı)

sagemden

Kayıtlı Kullanıcı
ben namaz kilmak istiyorum ama calistigim firmada bu imkansiz , kaza namazi diye bir sey yok diyorlar. bana gozlerinlede kilabilirsin diyorlar ama zaman olarak cok az sürem var abdest almam lazim namaz kilacaz yer bulmama lazim vs..vs..vs. bu mesaji bir kez daha gonderdim ama daha cevap bekliyorum .....benim icin cok önemli ramazan ayini bosa gecirmek istemiyorum ...... dini konuda bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum.
nihat hatioglu hocamiza mail göndermek istiyorum ama sitesinde bir ariza var
simdiden tessekurler :(

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı
RE: halen cevap bekliyorum.......

kaza namazı vardır.ınsan zor durumda kaldımı gozlerlede kılabılır ınsan namazını.ama kaza namazı vardır.sende eve gelınce.mesela nıyet ettım bugunku aksam namazını kazasını kılmaya dıye.ama kaza namazı farz kılınır sadece.ınsallah aydınlatabılmısımdır acızane bıldıklerımle...

carmelo89

Kayıtlı Kullanıcı

kaza namazı yok diye bişey nasıl olur ya?
kaza namazı vardır kardeşim
firmanda kılman gercekten imkansız ise evinde namazlarını kaza edebilrsin diye düşünüyorum..
sağlıcakla kalın...

ya nasip

Yasaklı Kullanıcı

her gün normal vaktinde namaz kılmaya çalışmanı olmassa zor durumda kalınca kazaya bırakabilirsiniz yoksa zaten kaza yapacam diye caba sarfetmeyi lütfen terk etmeyelim ve bunun için lütfen çok dua ediniz

htcu

Kayıtlı Kullanıcı

sa ewt diğer arkadaslarn dedıği gıbı kaza namazı wrdr ama kazalar wakyınde kılınan namaza bır olamz o yuzden waktınde kılmaya calısmalısınız bu ck waktınızı almz emin olun...normalde abdestı sunnetlere gore alırz we namazıda sunnetlere gore kılarız sz bunların sadece farz olan kısımlarını yaparsanız we bulduğunuz bı yere en azından poset sererek namazınızı kılabılrsınız...mesela abdestın 4farzı wr sadece bunları yapabırsınız ,sünnet namazlrı kılmazsınz we farz namazlarda okuduklarımızn bır kısmı sunnet old okunur sz bunları okumayark,tekrarlnan kısmları bırer kere soyleyerk kılabılırsnz bu namazı cok kısa surede kılmanızı sağlar...en azındn wazıfenızı yapmıs olursunuz we ıns Allah'ın(cc) rızasını kazanırsınz....ALLAH YAR WE YARDIMINIZ OLSUN....

htcu

Kayıtlı Kullanıcı

cemil tokpınarın SABAH NAMAZINA NASIL KALKILIR adında bır kıtabı war onu okumanızı tawsıye edrm anlatmaya calıstıkları daha guzel bı sekılde o kıtapta wr ınce bı kıtap okumakta fazla zamanınızı almaz....

rainmen

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ben de bir yerden okudum bunu prof.yazmıştı "kaza namazı diye bir şey yoktur"diye.çok şaşırdım altında boş bir insanın imzazı olsa neyse bunu profösor söylüyor...senin zaruri bir durumun var zaten.kılabildiğin zamanlarda vaktin namazını kıl.kalan zamanındada nafile namaz kılarsın.onun yerine geçer sanırım.Alaah zor durumda kalanlara yardım eder.Allaha emanet ol.

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm,

Siz yeterki Namaza başlayınız İster kaza yapın ister sadece farzlarını kılın ama yinede başlayınız Çünkü zamanla tam ve eksiksiz olarak kılmaya başlayacaksınız ki geri dönüp baktığınızda ne kadar zamanım varmış boşuna zamanı problem etmişim diyeceksiniz. Ayrıca Kaza namazı vardır. İslam dini kolaylık dinidir. İnanlarını zorda bırakmaz.

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

bende iş yerimde namazımı kılamıyorum. sabah namazımı evimde kılıp işime geliyorum. akşamada ramazan dolayısıyla erken çıkmamız nedeniyle yetişebiliyorum. yatsıyıda kılıyorum. öğle ve ikindi namazımıda kaza ediyorum.. Allah yardımcınız olsun..

sametbaver

Kayıtlı Kullanıcı

Abdullah İbnu Fudâle, babası (Fudâle'den) naklen anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselam)'ın bana öğrettikleri arasında: "Beş vakit namaza devam edin!" emri de vardı. Ben: "Bu beş vakit, benim meşguliyetlerimin bulunduğu anlardır. Bana (bunların yerine geçecek) cami (kapsamlı) bir şey emret, öyle ki onu yaptım mı, benden beş vakit namaz borcunun yerine geçsin!" dedim. Bunun üzerine: "Öyleyse Asreyn'e devam et!" buyurdu. Bu kelime bizim dilimizde yoktu. Bu sebeple: "Asreyn nedir?" diye sordum. "Güneş doğmazdan önceki namazla güneş batmazdan önceki namaz" buyurdu."

Ebü Dâvud, Salât 9, (428).

İbnu Mes'üd (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Müşrikler Hendek günü Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı fazlaca meşgul ederek dört vakit namazı kazaya bıraktırdılar, geceden Allah'ın dilediği bir müddet geçinceye kadar onları kılamadı. Sonra Bilâl (radıyallâhu anh)'e emretti, o da ezan okudu. Sonra kâmet getirdi. Resülullah öğleyi (kazâen) kıldı. (Bilâl tekrar) ikâmet getirdi, Resülullah ikindiyi kıldı. Sonra (Bilâl tekrar) ikâmet getirdi. Resülullah akşamı kıldı. Sonra (Bilâl yatsı için) kâmet getirdi ve Resülullah yatsıyı kıldı."

Tirmizi, Salât 132, (179); Nesâî, Mevâkît 55, (1, 297, 298).

serifeyildiz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: dini sohbet

RE: dini sohbet

sevgili kardesim yazilanlari okudum ama gercektende kaza namazi vardir
ama nasil gercekten istemiyerek kacirmissan kaza namazi kila bilirsin eger mecbur calisman gerekmiyorsa evinize belli birmikta para girip gecindiriyorsa sizi o zaman isi birakmani tavsiye ederim ama oyle degilse o zaman yetise bildigin vakitleri kil digerlerini kaza edersiniz

efsude

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SELAMUNALEYKÜM

RE: SELAMUNALEYKÜM

oncelıkle merhaba sevgılı kardesım yanlıs anlamadıysam hem bahsettıgınız kadarıyla sorunuza acıl bır cevap beklıyorsunuz hemde ramazan ayını bosa gecırmemek vede namaz kılmak ıstıyorsunuz.umarım dogru anlamısdır.
oncelıkle kardesım kaza namazı olmadıgına daır bılgıyı nereden aldınız bılmıyorum fakat lutfen unutmayalım kı dın ıstısmarcıları ve provakatorler dın adına ne dogru ıse sırf aklı bulandırmak ıcın bu tur seylerle fazlasıyla gundeme gelıyorlar.sevgılı kardesım eger bu gıbı konularda tereddute dusersenız lutfen kulaktan dolma bılgıler ıle yola cıkmayınız.guvenılır kaynaklardan o bılgılerı teyıt ettırınız.aksı halde sadece kafanızın bulandıgı ıle kalırsınız.selametle kalın.ALLAHIM yar ve yardımcınız olsun.

sinang

Kayıtlı Kullanıcı

ZAHİRİYE MEZHEBİNE GÖRE KAZA NAMAZI YOKTUR.AMA GENEL İTİBARIYLA DİĞERLERİ KAZA NAMAZINI KABUL ETMİŞTİR.VALLA NE YAPARSIN BİLEMEM,KARDEŞİM AMA BUDURUMUN ASLINDA ÜZÜCÜDÜR VE BİR İŞARETTİR.DÜŞÜN ANLA AĞLA..

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı

SAGEMDEN KARDEŞ SANA TAVSİYEM BEN ŞUAN OKUYORUM BU KİTABİ SENDE AL 2 YTL KİTAP ADI =MÜSLÜMANIM DİYEN BİR İNSAN NİÇİN NAMAZ KILMAK İSTEMEZ. BU KİTABI BUL İÇİNDE CVP VAR

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

tabiki kaza yapabilirsinn ama namazı o zor şartlarda kılmak iman etmek daha sevap çünkü allaha ibadet etmek için elinden geleni yapıyosun allah bu zor şartlarda namaz kıldığın için seni bu dünyada olmazsada öbür dünyada mutlaka mükafatlandıracaktır sen uğraşmak istemiyosunn bence şartların olgunlaşmasını bekleme... bir vakit kaçırdığında öbür dünyada 80 yıl yanıcaksın bunu göze alıyosan kılma... ayrıca ibadetini yaptıkran sonra öleceğin ne malum her hangi bir anda ecelin geldiyse ölebilirsinn ama o kılmadığın namazlara borçlu olarak gidiceksinn bunları göz ardı etmee bence
selametle dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt