Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Haksız yere işten çıkartılan eşim için içinizden gelen bir dua istiyorum... (3 Kullanıcı)

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
Selamınaleyküm arkadaşlar.Eşim 2 sene çalıştığı işyerinden cumartesi günü iş yeri el değiştirdği için çıkartıldı fakat sosyal hakları hiçbir şekilde verilmedi beş kuruşsuz kapının önüne koydular.Kardeşlerim çok sıkıntıdayız maddi olarak.. Eşimin hakkını alabilmesi ve hayırlısıyla biran önce iş bulabilmesi için içinizden gelen ne dua olursa esirgemezseniz çok sevinirim. Allah sizlerden razı olsun....

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşim.. Sabır çok önemli... Sabırlı olun ki Allah hem Hakkınızı versin Hemde size ondan daha güzel bir kapı açsıın...
İnşallah Dualarımızda olacaksınız... Malesef....
EFENDİMİZ Aleyhi selatu vesselam bir hadisinde '' İşçini ücretini Alnındaki ter soğumadan veriniz '' diye buyuruyor..
oysa tam tersini yapıyorlar...
Rabbim yardımcın olsun... Allah c.c. sizi biliyorki size sıkıntı veriyor....
ESMAÜL HÜSNALARI okuyacam sizin için Rabbimiz hayırlı kapılar açacaktır...inşallah...

Selam ve dua ile

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşim.. Sabır çok önemli... Sabırlı olun ki Allah hem Hakkınızı versin Hemde size ondan daha güzel bir kapı açsıın...
İnşallah Dualarımızda olacaksınız... Malesef....
EFENDİMİZ Aleyhi selatu vesselam bir hadisinde '' İşçini ücretini Alnındaki ter soğumadan veriniz '' diye buyuruyor..
oysa tam tersini yapıyorlar...
Rabbim yardımcın olsun... Allah c.c. sizi biliyorki size sıkıntı veriyor....
ESMAÜL HÜSNALARI okuyacam sizin için Rabbimiz hayırlı kapılar açacaktır...inşallah...

Selam ve dua ile
Allah Razı olsun kardeşim sizide iki cihanda huzura erdirsin Rabbim......

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selametle kalın.
Dualara başllyorum.
Rabbim kabul etsin.
Sabırlı olun.
Rabbim yolunuzu açık etsin inşaallah.

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim
çok üzüldüm anlatamam... 2011 eylül eşim işten çıktı ben atanmamıştım küçük bir kızımız vardı evimiz kiraydı bir sürü borcumuz vardı ...
20 gün tam 20 gün nefes alamadık uyumadık hiç çok sevdiğim evden hiç istemediğim bir lojmana çıktım her şey kötüydü anlayacağın sonra önce ben başladım ucretli öğretmenliğe sonra eşim asgari ücretle iş buldu yaşadığımız sevinci anlatamam mart ayında girdiğim memurluk sınavını kazandım ki ta haziranda başladım desemki o günden sonra rahat uyudum yeridir... bunları niye anlattım inan bir sen değilsin yaşayan ve şuan seni herkesten iyi anlıyorum dua et çok dua et inan ve sığın RABBİM YARDIM EDECEK İNŞALLAH
EŞİN İÇİN 1000 ya FETTAH
1000 ya REZZAK
10 inşirah suresi okuyacağım inşallah RABBİM KABUL EDER DE sıkıntılarınız biter

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
Canım benim
çok üzüldüm anlatamam... 2011 eylül eşim işten çıktı ben atanmamıştım küçük bir kızımız vardı evimiz kiraydı bir sürü borcumuz vardı ...
20 gün tam 20 gün nefes alamadık uyumadık hiç çok sevdiğim evden hiç istemediğim bir lojmana çıktım her şey kötüydü anlayacağın sonra önce ben başladım ucretli öğretmenliğe sonra eşim asgari ücretle iş buldu yaşadığımız sevinci anlatamam mart ayında girdiğim memurluk sınavını kazandım ki ta haziranda başladım desemki o günden sonra rahat uyudum yeridir... bunları niye anlattım inan bir sen değilsin yaşayan ve şuan seni herkesten iyi anlıyorum dua et çok dua et inan ve sığın RABBİM YARDIM EDECEK İNŞALLAH
EŞİN İÇİN 1000 ya FETTAH

1000 ya REZZAK
10 inşirah suresi okuyacağım inşallah RABBİM KABUL EDER DE sıkıntılarınız biter

Allah ne muradın varsa versin canım şu an o kadar zor durumdayımki 1 hafta öncesinde kredi çektik böyle bir şey olacağını tahmin bile edemezdik.Ama bunun imtahan olduğunu düşünüyorum sabredicem dualara sığınıcam Rabbimden başka kimsem yok.Allah seninde bütün gönlündeki muradını tez zamanda versin çok sağol....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ne muradın varsa versin canım şu an o kadar zor durumdayımki 1 hafta öncesinde kredi çektik böyle bir şey olacağını tahmin bile edemezdik.Ama bunun imtahan olduğunu düşünüyorum sabredicem dualara sığınıcam Rabbimden başka kimsem yok.Allah seninde bütün gönlündeki muradını tez zamanda versin çok sağol....

CANIM ne demek biz burda bir olmaya çalışıyoruz herkesin sıkıntıları var amaç birlikte bir yol bulabilmek İNŞALLAH RABBİM darda bırakmayacak sizi dua bölümünde birbirimize tefriciye okuyalım bölümü var şuan bir arkadaşa okunuyor sonra sana okuyalım istersen yaz oraya unutmayalım olurmu.... sende rahat tut içini RABBİM kendini ananlarla beraberdir

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
CANIM ne demek biz burda bir olmaya çalışıyoruz herkesin sıkıntıları var amaç birlikte bir yol bulabilmek İNŞALLAH RABBİM darda bırakmayacak sizi dua bölümünde birbirimize tefriciye okuyalım bölümü var şuan bir arkadaşa okunuyor sonra sana okuyalım istersen yaz oraya unutmayalım olurmu.... sende rahat tut içini RABBİM kendini ananlarla beraberdir

Allah razı olsun Tefriciye okuyalım bölümüne adımı yazacağım canım..Selametle kal...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
sen yaz canım nuray arkadaşımız ilgileniyor aslında hepimiz takip ediyoruz inşallah okuyalım
ALLAHIM YARDIM EDER İNŞALLAH canım kimsenin yaptığı haksızlık yanına kalmaz

NDYZLF

Kayıtlı Kullanıcı
Selamınaleyküm arkadaşlar.Eşim 2 sene çalıştığı işyerinden cumartesi günü iş yeri el değiştirdği için çıkartıldı fakat sosyal hakları hiçbir şekilde verilmedi beş kuruşsuz kapının önüne koydular.Kardeşlerim çok sıkıntıdayız maddi olarak.. Eşimin hakkını alabilmesi ve hayırlısıyla biran önce iş bulabilmesi için içinizden gelen ne dua olursa esirgemezseniz çok sevinirim. Allah sizlerden razı olsun....

Selamün Aleyküm
Bazen şerlerde de hayır vardır. İnşallah daha hayırlı kapıların açılmasına vesile olur bu durum.
Rabbim haklarınızı da almayı nasip etsin..SSK'ya gidip hak ve hukukları neler danışırsa iyi olur.(İş veren çıkardıysa işsizlik parası da alabilir, )

Rabbim yar ve yardımcınız olsun...

Selam ve dua ile...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim rabbim yar ve yardimciniz olsun hakkinizda daha iyi rizk kapilari acsin bol bol la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim cekelim buket kardesimiz tefriciye okuyalim demis evet katiliyorum kardele kardesimizinki bitince hemen acalim selametle dua ile....

berat05

Yönetici

vealeykümselam ve rahmetullahi ve berakatuhu

Değerli kardeşim

Öncelikle Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşaallah.

Ama hakkınız olan bir şeyde hakkınızı da arayın derim..

Haksız işten çıkarma sebebini gösterip tazminat isteyebilirsiniz..bunun için dilekçe yazmanız lazım.

Sgk ya gidip şikayette bulunabilir eşiniz..

İletişim bilgilerinizi -işvereninizinde kini de ekleyerek , işe giriş ve çıkış tarihinizi yazarak , işten haksız-gerekçesiz şekilde çıkarıldığınızı bildirin.Ayrıca sigortasının eksik mi, tam mı yatırıldığını edevletten öğrenebilirsiniz.Eğer eksik se mutlaka bu dilekçeye bunuda ekleyin.Bu şekilde işverenden şikayetçi olduğunuzu gerekli işlemlerin yapılmasını istediğini belirten bir dilekçe ile mutlaka hakkınızı arayın.EN AZINDAN BİR AÇIĞINIZ KAPANMIŞ OLUR. Gün geçirmemeniz gerekir bu işlemler için.
"
SÖZLEŞMESİ GEÇERSİZ SEBEPLE FESHEDİLEN İŞÇİNİN HAKLARI
4857 sayılı İş Kanununun 18 inci maddesine göre, otuz veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde en az altı aylık kıdemi olan işçinin belirsiz süreli iş sözleşmesini fesheden işveren, işçinin yeterliliğinden veya davranışlarından ya da işletmenin, işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan geçerli bir sebebe dayanmak zorundadır.
Aksi halde işçi, iş sözleşmesinin fesih bildirim tarihinden itibaren 1 ay içerisinde iş mahkemesinde dava açarak işe iade isteyebilir. Bu dava sonunda işçinin işe başlaması yönünde karar verilirse kararın tebliğ tarihinde itibaren 10 iş günü içinde işe başlamak için işyerine müracaat etmek zorundadır. Aksi durumda, işverence yapılan fesih işlemi geçerli hale gelir.
İşverenin başvurudan itibaren işçiyi işe başlatmak üzere bir aylık süresi vardır. Bu süre içerisinde işe başlattığı takdirde, işveren fesih tarihinden itibaren işçiyi çalıştırmadığı en çok "dört aylık süreye ilişkin ücret" ve diğer haklarını, eğer ödemişse kıdem ve ihbar tazminatından mahsup ederek ödemekle yükümlüdür.
Ancak Kanun işverene, geçersiz sayılan feshe rağmen, işçiyi işe başlatmama hakkı da vermektedir. Bu takdirde işveren, işçiye geriye doğru dört aya kadar olan ücretinin yanı sıra, ayrıca mahkemece belirlenen 4-8 ay arası "işe başlatmama tazminatını" da ödemekle yükümlü olur. İşveren işçiyi işe başlatmadığı takdirde de, fesih tarihinden itibaren dört aylık süre işçilikte geçen süre olarak kabul edilmektedir. Bu konuda işverenin işçiyi işe başlatıp başlatmamasının bir önemi yoktur. Söz konusu süre işçilikte geçmiş süre olarak kabul edildiği için, bu süreye ilişkin SSK prim belgelerinin verilmesi ve buna ilişkin primlerin ödenmesi de gerekmektedir.
İşçinin iş sözleşmesi geçerli sebep olmaksızın feshedilmiş olsa dahi işyerinde çalışan toplam işçi sayısı 30'dan az ise, işçi en az 6 aylık hizmet süresine sahip değilse ve süresi belirsiz iş sözleşmesi ile çalışmıyorsa işe iade davası açamaz. O zaman işçi, geçerli olmayan bir sebeple iş sözleşmesinin feshedildiği iddiası ile öncelikle ya işyerinin bulunduğu ildeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat ederek yasal haklarının ödenmesi için şikâyet dilekçesi verebilir ya da iş mahkemesine dava açarak yasal haklarını isteyebilir.
Peki, işe iade davası açma hakkı bulunmayan işçilerin iş sözleşmeleri geçerli sebep olmaksızın feshedilmiş ise hangi haklarını talep edebilir?
İşçinin işyerindeki toplam hizmet süresi 6 aydan az ise 2 haftalık, 6 ay ile 1,5 yıl arasında ise 4 haftalık, 1,5 yıl ile 3 yıl arasında ise 6 haftalık, 3 yıldan fazla ise 8 haftalık ihbar önel sürelerini işveren kullandırmadan iş sözleşmesini sona erdirmişse, bu sürelere tekabül eden ücretin ihbar tazminatı olarak ödenmesi gerekir. Ayrıca işçi işyerindeki toplam hizmet süresi 1 yıl ya da daha fazla ise işverenden kıdem tazminatının ödenmesini isteyebilir.
İşverenden ödenmeyen ücret, fazla çalışma ücreti, ulusal bayram ve genel tatil çalışması ücreti, hafta tatili çalışması ücreti ve kullandırılmayan yıllık izin sürelerine ilişkin ücretlerini ödenmesini isteyebilir.
İşverenden kıdem ve ihbar tazminatını 10 yıl olan zaman aşımı süresini geçirmeden istemelidir.
Ücret, fazla çalışma ücreti, hafta tatili çalışması ücreti ve ulusal bayram ve genel tatil çalışması ücretini ise zamanaşımı süresi olan 5 yıl içerisinde istemelidir.
İşyerinde çalışırken işveren işçinin yıllık izinlerini kanuna uygun olarak kullandırmalı ve bu süreye ilişkin ücretini de ödemelidir.
İşçinin yıllık ücretli iznini kullanmayarak parasını isteme gibi bir yasal hakkı bulunmamaktadır.
İşveren yasal hükümlere rağmen işçinin yıllık ücretli iznini kullandırmadan iş sözleşmesini feshederse kullandırılmayan yıllık izin sürelerine tekabül eden ücreti son brüt ücretine göre hesaplayarak ödemesi gerekir. İşçi iş sözleşmesinin sona erdiği tarihten itibaren 5 yıl içerisinde kullandırılmayan yıllık izin sürelerine tekabül eden ücreti talep edebilir. Bu süre aşıldıktan sonra istenilmesi halinde, işveren zamanaşımı defini ileri sürerek kullandırılmayan yıllık izin süresi ücretini ödemeyebilir.

sgk-rehber alıntıdır.

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar ilgilendiğiniz için ....

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım aldıklarımı okudum ALLAH kabul etsin eşine hayırlı iş evine huzur ve bereket versin inşallah

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Ülkemizin genel sıkıntısı bu kardeşim. Ne yazık ki işe girerken insanlar ekmek kapısı bulduk diye heme başlıyorlar. Sonunu kimse düşünemiyor. Ülkemizi bu hale getirenler utansın. İnşallah en kısa zamanda iş sahibi olur. Zaman zaman sorunlar olacaktır. İnşallah sizler bunları en güzel şekilde aşacaksınızdır. Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.

merve_talat

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım yardımcınız olsun allahım fettah ismi hürmtine size ve bütün sıkıntı içinde olan kardeşlerimize hayırlı kapılar açsın bol bol dua edelim esmaül hüsnalari okuyalım ya rezzak ismini ya selam ismini bol çekelim inşaallah allah a emanet olun selam ve dua ile

ANIL91

Kayıtlı Kullanıcı
5 tane selatı tefriciye+1 İnşirah suresi okudum Rabbim kabul etsin inşallah hayırlısıyla haklarını alıp iyi bir işe girmeyi nasip etsin....Aminn...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
canım tefriciyeniz başladı hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt