Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hafızlık, Ezber,vs. Nereden Başlamalıyım ? (1 Kullanıcı)

SessizSenFoni

Kayıtlı Kullanıcı
Selam aleyküm;

Arkadaşlar içimde şu sıralar çok şiddetli rüzgarlar esiyor. Acayip bir şekilde kuranın bütün ayetlerini ezberlemek istiyorum, Zaten içimde çocukluğumdan beri bir eksiklik olmuştu, kısmet olmadı gidemedim kendi çabalarımla camide hocalardan öğrendim
şu sıralar Hafız Davut kayanın eğitim cdlerini izliyorum tecvid öğrenmek için , 8 saat fabrikada çalışılıyorum geri kalan günlük en az 4/8 saat arasını bilgisayar başında videolar eğitim kasetleri dinleyerek kuran dinleyerek geçiriyorum,

Nasıl bir metot yol izlemeliyim ki bunu başa rayım aranızda hafız olanlar vardır fikirlerinizi bekliyorum..

Not: Sesinin tane tane olduğu harflerin çıkışlarını,mahreçleri , daha iyi anlaya bileceğim, yüzüne okuduktan sonra cd dinleyip yardım ala bileceğim Cd ,Dvd öneriniz varmı,,

Abdulsamet abdulbasit günlük hemen hemen 10/15 sayfa bu hafız dinliyorum aşığım zaten bu şahsa :( allah rahmet eylesin..

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
öncelikle bir Kuran Kursuna giderek oradan bir hoca vasitasiyla hafizlik egitimine baslayabilirsiniz onlar size yardimci olacaklardir...
selametle

SessizSenFoni

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam
öncelikle bir Kuran Kursuna giderek oradan bir hoca vasitasiyla hafizlik egitimine baslayabilirsiniz onlar size yardimci olacaklardir...
selametle

Kusura bakmayın ama konun sadece başlığını okudunuz sanırım :) çalışan birisiyim evde bunu kendi imkanlarımla yapma gibi bir durumum ola bilir mi çalışma teknikleri öneri vs.. istemiştim

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykumusselam kardeşim
Kur'an-ı Kerim'i bol bol okuyarak hafız gibi olan duymuştum ( öyle hatırlıyorum yani :) )

RABBİM gönlünüze göre versin..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam
Nedenini anlayamıyorum neden bir hocamızdan yardım almıyorsun?
Önce kısa sureleri ezberlemeye başla, bir bilen insan sadece dinleyecek (vaktim yok) bilgisayar başında durmaya vaktin var ise
bir dene lütfen Allah rızası için yardım edecek olan olacağını sanıyorum...
Zaten evde kendi kendine ezber yapacaksın ama dinleyen bul, bilmediklerini yarım saat, bir saat olsun bir vaktini ayıracak bul..
İstersen bulunursun , inanıyorum, Rabbimin yardımı olacaktır inanıyorum
Kolay gelsin, Rabbim yardımcın olsun
Öyle güzel insanlar var ki şaşıracaksın...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykumusselam kardeşim
Kur'an-ı Kerim'i bol bol okuyarak hafız gibi olan duymuştum ( öyle hatırlıyorum yani :) )

RABBİM gönlünüze göre versin..

Selamun Alaykum

Muhterem kardeşim öncelikle her cüzden iki sahife ezberlemeye başlayınız yalnız ezbere başlamadan önce bu sahifeleri yüzünden defalarca doğru okuyunuz, doğru okuyunuz diyorum çünkü yalnış okursanız ezberinize de yalnış geçer yalnış ezberi düzeltmek çok daha zordur bu okumalar sonun da zaten göreceksiniz yarı yarıya okuduklarınız aklınızda kalıcak sonra ezbere geçeceksiniz ezberlediğiniz ayetlerin neler söylediğini de öğrenirseniz iş daha da kolaylaşır.Ancak profosyonel bir destek daha iyi olur.Hafız olmaktan daha zor hafız kalmaktır bunun içinde devamlı tekrar gerekir.Şimdilik buradan ancak bu kadar söyleyebilirim daha detaylı bilgi için hafızlık kurslarındaki kardeşlerimden giderek yüz yüze görüşürseniz onlar size daha kolaylıklar gösterip mutlaka yardım edeceklerdir.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt