Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hafızlar Derneği kuruldu.. (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Hafızlar Derneği kuruldu: Türkiye’de ve dünyada bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye’deki tüm Kur’an hafızlarını Kur’an hizmetleri çatısı altında bir araya getirmeyi hedefleyen Hafızlar Derneği kuruldu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih Çollak’ın öncülüğünde kurulan Hafızlar Derneği’nin başkanlığını Mustafa Ocak yürütüyor. Hafızlar Derneği; Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerle koordineli çalışacak, hafız yetiştirecek ve ilköğretim öğrencilerine yönelik yaz dönemi Kur’an eğitim ve öğretim programları gerçekleştirecek.

Gazetemize konuşan Mustafa Ocak, Hafızlar Derneği’nin hafız ve kurraları bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini belirterek, “Türkiye’de ortalama 6 bin civarında hafız yetişiyordu. Son zamanlarda bu rakam 3 bine indi. ‘Gezen Kur’anlar cemiyette çoğalsın. Her beldede 8-10 hafız olsun’ istiyoruz. Eskiden her evde bir hafız vardı. Hedefimiz her evde bir hafızın yetişmesini sağlamak” dedi.

“HAFIZLARIN OKUMASINA DESTEK VERECEĞİZ”

Hafızlar Derneği Başkanı Ocak, Van’da oturan hafız ile Edirne’de oturan hafızın birbirini tanıyacağını söyledi ve “Bu dernekle hafızlık müessesesi yükselecek ve yeniden hafızlar yetişecek. Kabiliyeti, sesi ve edası müsait olan gençler hem okuyacak, hem de hafız olacak. Kıraata kabiliyeti olan kişileri kurra yapacağız. Hafız ve kurraların barınmalarını sağlayacağız ve burs vereceğiz” şeklinde konuştu.

ÜSKÜDAR’DA FAALİYET GÖSTERİYOR

Hafızlar Derneği, Üsküdar’da Gülfem Hatun Camii’nin hemen yanında faaliyet gösteriyor. Derneğin kurucular kurulu Prof. Dr. İsmail Karaçam, Yard. Doç. Dr. Emin Işık, Doç. Dr. Nihat Temel, Yard. Doç. Dr. Fatih Çollak, İbrahim Tanrıkulu, Nurullah Ocak, Murat Armağan, Nazım Yılmaz, İbrahim Eralp, Mustafa Efe, Ali Demirbilek, Salih Yılmaz, Abdülkadir Şehidoğlu ve Nurettin Şahin’den oluşuyor.

Hafızlar Derneği’nin irtibat telefonu: 0 216 334 49 45

vakit

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt