Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

hafız olmak istiyorum!! (2 Kullanıcı)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşlerim...
bugünlerde içime kor gibi bi ateş düştü o da hafız olmak :)
gerçekten hafız olmayı çok ama çok istiyorum rabbim nasip ederse inşaAllah...
ama daha kuran'ı bile bilmiyorum :( o yüzden seneye işten ayrılıp kuran ögrenmek istiyorum güzel bi şekilde daha sonrada hafızlık kursuna gitmek istiyorum....
sitede muhakkak hafız olan yada çevresinde hafız bulunan kardeşlerim vardır...
bana neler önerebilirsiniz acaba?? bi de ben 20 yaşındayım çok gec oldugunu düşünüyorum ve karamsarlıga kapılıyorum. ezberleyemiycekmisim gibi geliyor :(
sizce hafız olmak için yaşın önemi var mı??
bir de kurslar hakkında... önerebileceğiniz kurslar var mı??yatılı olursa daha mı iyi olur??
şimdiden teşekkürler.. hakkınızı helal etsin kardeşlerim...

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
ama daha kuran'ı bile bilmiyorum :( o yüzden seneye işten ayrılıp kuran ögrenmek istiyorum güzel bi şekilde daha sonrada hafızlık kursuna gitmek istiyorum....
bana neler önerebilirsiniz acaba?? bi de ben 20 yaşındayım çok gec oldugunu düşünüyorum ve karamsarlıga kapılıyorum. ezberleyemiycekmisim gibi geliyor :(
bir de kurslar hakkında... önerebileceğiniz kurslar var mı??yatılı olursa daha mı iyi olur??

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.BENCE SENEYE ERTELEMEDEN KUR-AN ÖĞRENMEYE BAŞLA İKAMET ETTİĞİN MEVKİDEKİ CAMİLERİN İMAMLARI SANA SEVE SEVE YARDIMCI OLACAKTIR.ÖNCE KUR-AN OKUMANI GELİŞTİR ZATEN HAFIZLIK ARKASINDAN GELECEKTİR.KUR-AN İSTEDİKTEN SONRA HER YAŞTA ÖĞRENİLİP EZBERLENEBİLİR AMA YAŞ İLERLEDİKÇE DAHA ZORLAŞIR.20 YAŞINDA BİR İNSANIN BEYNİ 50 YAŞINDAKİ BİR İNSANA GÖRE DAHA BERRAK OLDUĞUNDAN BU YAŞLARDA DA EZBERLEMEN KOLAY OLACAKTIR.ASLINDA KUR-AN OKUMAKTA EZBERLEMEKTE ZOR DEĞİL ZOR GİBİ GÖRÜNMESİNİN SEBEBİ HAYATIMIZIN İÇİNDE FAZLA OLAMAYIŞINDAN KAYNAKLANIR.HER GÜN KUR-AN OKUYAN BİR İNSANIN KUR-AN EZBERLEME VE OKUYUŞU ELBETTE İLERİ SAFHADA OLACAKTIR.BİR BAKIMA KUR-AN LA YAŞAMAK GEREK.BU HAYIRLI KARARINI ERTELEME.DİLERİM HAYIRLARA KAVUŞUR KUR-AN ÖĞRENİP ÖĞRETEN KULLARDAN OLURSUN SELAM VE DUA iLE

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

Muhammed Bozdağ a böyle bir soru sorulmuştu yaşı sizden daha büyük çocuk sahibi bir hanım tarafından.Bakın hocamız nasıl cevap verdi:

Şu var ki hafızlık dünya için değil ahiret için yapılır. ahıret ve Allah için yapıyorsanız Allah zaten niyetinize tam karşılık veriyor. bu yüzden başarmanızın önemi yoktur, önemli olan bu yolda her türlü gayreti göstermenizdir. gösterirsiniz de başaramazsınız, Allah indinde samimi niyetinizin karşılığı defterinize yazılır. selamlar.

Rabbim yardımcınız olsun.İnşaAllah başarırsınız..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim ALLAH celle celaluh halis olan niyetinde daim etsin sabit kılsın inşaALLAH kardeşim.

size hayırlı bilgiler vermiş diğer kardeşlerimiz artık iş niyetinizden sonra hayırlısı ile adım atmak kalmış.Konu hakkında ALLAH celle celaluh izni ile güzel haberlerinizide bekliyoruz.

selametle kalınız.

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.BENCE SENEYE ERTELEMEDEN KUR-AN ÖĞRENMEYE BAŞLA İKAMET ETTİĞİN MEVKİDEKİ CAMİLERİN İMAMLARI SANA SEVE SEVE YARDIMCI OLACAKTIR.ÖNCE KUR-AN OKUMANI GELİŞTİR ZATEN HAFIZLIK ARKASINDAN GELECEKTİR.KUR-AN İSTEDİKTEN SONRA HER YAŞTA ÖĞRENİLİP EZBERLENEBİLİR AMA YAŞ İLERLEDİKÇE DAHA ZORLAŞIR.20 YAŞINDA BİR İNSANIN BEYNİ 50 YAŞINDAKİ BİR İNSANA GÖRE DAHA BERRAK OLDUĞUNDAN BU YAŞLARDA DA EZBERLEMEN KOLAY OLACAKTIR.ASLINDA KUR-AN OKUMAKTA EZBERLEMEKTE ZOR DEĞİL ZOR GİBİ GÖRÜNMESİNİN SEBEBİ HAYATIMIZIN İÇİNDE FAZLA OLAMAYIŞINDAN KAYNAKLANIR.HER GÜN KUR-AN OKUYAN BİR İNSANIN KUR-AN EZBERLEME VE OKUYUŞU ELBETTE İLERİ SAFHADA OLACAKTIR.BİR BAKIMA KUR-AN LA YAŞAMAK GEREK.BU HAYIRLI KARARINI ERTELEME.DİLERİM HAYIRLARA KAVUŞUR KUR-AN ÖĞRENİP ÖĞRETEN KULLARDAN OLURSUN SELAM VE DUA iLE
Allah razı olsun cevapladıgınız için... doğru sölüyosunuz kardeşim... ama şu anda çalıştıgım için seneye ertelemek istiyorum çünkü fazla vaktim yok ve işten ayrılırsam o zaman kendimi tamamen kurana vermek ve daha verimli çalışmak istiyorum...
bakalım inşaAllah anlımın akıyla cıkarım bu işten... gercekten cok ama cok istiyorum... bana bol bol dua edin ALLAH rızası için...!!
selam ve dua ile :)

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı

aleyna ve aleyküm selam kardeşim
istenen her şey gerçekleşir
yeterki Allah a tam olarak tevekkül edelim

yaşınızın hiç problemi yok
26 yaşında bile tanıdığım hafızlık yapan ablalarım var
yatılı kurs daha iyi olur
Mevlam hakkınızda her şeyin hayırlısını versin yardımcınız olsun
esselamü aleyküm
hayırlı geceler olsun İnşALLAH

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

Muhammed Bozdağ a böyle bir soru sorulmuştu yaşı sizden daha büyük çocuk sahibi bir hanım tarafından.Bakın hocamız nasıl cevap verdi:

Şu var ki hafızlık dünya için değil ahiret için yapılır. ahıret ve Allah için yapıyorsanız Allah zaten niyetinize tam karşılık veriyor. bu yüzden başarmanızın önemi yoktur, önemli olan bu yolda her türlü gayreti göstermenizdir. gösterirsiniz de başaramazsınız, Allah indinde samimi niyetinizin karşılığı defterinize yazılır. selamlar.

Rabbim yardımcınız olsun.İnşaAllah başarırsınız..
ve aleykum selam kardeşim... ben zaten ahiretim için hafızlık yapmak istiyorum...:) artık dünya umrumda bile deil... dünyadan sogumaya başladım zaten...ben dünya'yı sadece ahiretimi ve Allah'ın rızasını kazanmak için kullanıyorum... zevk-i sefaya dalıp,gezip tozmak,yiyip içip yatmak için değil :)
herkes bu düşüncede olsa ne güzel olur... çoğu insan nie bu dünyada oldugunun ne için yaşadıgının farkında bile değil...
Allah onlara da hidayet versin inşaALLAH...
neyse gelelim konumuza :) çoook teşekkür ediyorum Allah razı olsun verdiğin güzel bilgiler için kardeşim... bakalım inşaAllah hayırlısı olur benim içinde...
Allah hafız olmadan canımı almasın amiinn :)

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Benim babannem Kuranı 50 yaşında öğrendi,şimdi bi sürü uzun süreleri ezberine aldı,62yaşında...İsteyince olamaz die bişi yok...

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam kardeşim... ben zaten ahiretim için hafızlık yapmak istiyorum...:) artık dünya umrumda bile deil... dünyadan sogumaya başladım zaten...ben dünya'yı sadece ahiretimi ve Allah'ın rızasını kazanmak için kullanıyorum... zevk-i sefaya dalıp,gezip tozmak,yiyip içip yatmak için değil :)
herkes bu düşüncede olsa ne güzel olur... çoğu insan nie bu dünyada oldugunun ne için yaşadıgının farkında bile değil...
Allah onlara da hidayet versin inşaALLAH...
neyse gelelim konumuza :) çoook teşekkür ediyorum Allah razı olsun verdiğin güzel bilgiler için kardeşim... bakalım inşaAllah hayırlısı olur benim içinde...
Allah hafız olmadan canımı almasın amiinn :)

İstanbul da olmanız da büyük şans bence...Gidin Fatih e elinizi çarptıgınız kişi size yardımcı olur yeter ki niyetiniz temiz olsun.....

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
Gercekten dunya umrunda degil mi?

:) ben dünya umrumda değil derken şunu kasdetmek istemiştim kardeşim; yani dünya perest değilim... dünyayı sahiplenmemeye sevmemeye calısıyorum...
çünkü dünya sevgisi günahların başıdır demiş sevgili peygamberimiz muhammed (s.a.v) o yüzden öyle demek istedim.. umarım anlatabilmişimdir? :)

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim ALLAH celle celaluh halis olan niyetinde daim etsin sabit kılsın inşaALLAH kardeşim.

size hayırlı bilgiler vermiş diğer kardeşlerimiz artık iş niyetinizden sonra hayırlısı ile adım atmak kalmış.Konu hakkında ALLAH celle celaluh izni ile güzel haberlerinizide bekliyoruz.

selametle kalınız.

amiiinnn... teşekkür ederim zaman ayırıp cevapladıgınız için kardeşim... Allah razı olsun...
selam ve dua ile... :)

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm,
Değerli kardeşim senin içine düşen o ateş nasıl düşdü acaba kendi kendine düşemez Yüce Mevla derki- bir yaprak dahi bilgimiz dahilinde yere düşer.
Bence sana kendi kelamını ezberlemen için ilham edilmiş o kalbine düşen :) hemen bu fırsatı kaçırma unutmaki uzak saydıkların sana O'nun (c.c) izni ile yakın olacaktır...
Bir hadisi kudside ---İlmi arayana,zenginliği istediğime veririm demiştir.
Bir hadisi şerifde Efendimiz (s.a.v)--- Hafızların mahşer günü şefaatci kişiler olacaklarını müjdeliyor.
Ve birde bir konu varki şöyle yazmışsınAllah hafız olmadan canımı almasın amiinn Korkma hangi güzel ameli yapmaya başlamışsan o amelin sen ölsen bile kıyamete kadar dahi olsa sana kabrinde tamamlattırılıyor.Yani mahşere hafız kalkarsın Rabbim cümlemizi Rızasından ayırmasın... AMİN

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm,
Değerli kardeşim senin içine düşen o ateş nasıl düşdü acaba kendi kendine düşemez Yüce Mevla derki- bir yaprak dahi bilgimiz dahilinde yere düşer.
Bence sana kendi kelamını ezberlemen için ilham edilmiş o kalbine düşen :) hemen bu fırsatı kaçırma unutmaki uzak saydıkların sana O'nun (c.c) izni ile yakın olacaktır...
Bir hadisi kudside ---İlmi arayana,zenginliği istediğime veririm demiştir.
Bir hadisi şerifde Efendimiz (s.a.v)--- Hafızların mahşer günü şefaatci kişiler olacaklarını müjdeliyor.
Ve birde bir konu varki şöyle yazmışsınAllah hafız olmadan canımı almasın amiinn Korkma hangi güzel ameli yapmaya başlamışsan o amelin sen ölsen bile kıyamete kadar dahi olsa sana kabrinde tamamlattırılıyor.Yani mahşere hafız kalkarsın Rabbim cümlemizi Rızasından ayırmasın... AMİN
ve aleykum selam kardeşim... değerli vaktini ayırıpta yazdıgın için çok teşekkür ederim... rabbim razı olsun... gercekten güzel bilgilerdi...
tabi ki bu içime düşen kor rabbimin sayesindedir.. o istemeseydi ne ben hidayete erebilirdim ne de bir başkası....öss'ye girmek istiyordum seneye,ondan da vezgectim belki arkadaş cevresine uyarımda bozulurum diye o yüzden hafızlık yolunu seçtim, inşallah hafız olmak bana da nasip olur bi gün... dualarınızı esirgemeyin nolur..:) tek gayem rabbimin rızasını kazanmaktır başka bir şey değil :)
selam ve dua ile...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
ooo kardeşim.maşaalh.bu ne güzel bir niyettir?bu ne güzel bir istektir!
rabbimiz buyurmuyor mu ben ilmi isteyene veririrm.kardeşim sen iste.evet hafızlık demirden lebşebiyi çigniyerek yutmaktır.hatta bazen o kadar çöküntüler yaşıyacaksın ki umutsuz olcaksın ki herşeyden geçeceksin ve işte o o anda rabbim sana bir ışık gösterecek.bu her şekilde olabilir.ve o zaman diyceksin ki evet rabbim benimle.bemin hafız arkadaşlarımdan bazılarında saç bile klamamıştı.fakat şu an o kadar rahatlar ki?olsun bu kadar sıkıntı nedir ki?sen allah için çalışmıycak mısın?onun rızasi için yapmıycak mısın hafızlıgını?
elbbette niyetin bunlar.o yüzden inş rabbim önünü açsın.erteletme ve hemen başla.bak ben 21 yaşındayım:Dkockoca kız oldum ama hafızlıgımı pişlirmeye çalışıyorum.çok güzel bir karar.allahın kelamını ezberliyceksin.hele birde amel edersen bu ne demektir bilir misin?
ahirette inş cennette peygambere komşuluk demektir.70 kişiye şefaat demektir ve daha neler neler.rabbim yolunu açsın ve inş bu kardeşinide duandan unutma.vede yatılı kursta daha iyi olabilir.fakat çok iyi bir kurs seçmeye çalış.çünkü bazı kurslardaki hocalar çok sert oluyor ve talebeler çok bunalıma giriyor.rabbim herşeyin hayırlısını versin.aeo.selam ve dua ile inş...

1truepathislam

Kayıtlı Kullanıcı
ooo kardeşim.maşaalh.bu ne güzel bir niyettir?bu ne güzel bir istektir!
rabbimiz buyurmuyor mu ben ilmi isteyene veririrm.kardeşim sen iste.evet hafızlık demirden lebşebiyi çigniyerek yutmaktır.hatta bazen o kadar çöküntüler yaşıyacaksın ki umutsuz olcaksın ki herşeyden geçeceksin ve işte o o anda rabbim sana bir ışık gösterecek.bu her şekilde olabilir.ve o zaman diyceksin ki evet rabbim benimle.bemin hafız arkadaşlarımdan bazılarında saç bile klamamıştı.fakat şu an o kadar rahatlar ki?olsun bu kadar sıkıntı nedir ki?sen allah için çalışmıycak mısın?onun rızasi için yapmıycak mısın hafızlıgını?
elbbette niyetin bunlar.o yüzden inş rabbim önünü açsın.erteletme ve hemen başla.bak ben 21 yaşındayım:Dkockoca kız oldum ama hafızlıgımı pişlirmeye çalışıyorum.çok güzel bir karar.allahın kelamını ezberliyceksin.hele birde amel edersen bu ne demektir bilir misin?
ahirette inş cennette peygambere komşuluk demektir.70 kişiye şefaat demektir ve daha neler neler.rabbim yolunu açsın ve inş bu kardeşinide duandan unutma.vede yatılı kursta daha iyi olabilir.fakat çok iyi bir kurs seçmeye çalış.çünkü bazı kurslardaki hocalar çok sert oluyor ve talebeler çok bunalıma giriyor.rabbim herşeyin hayırlısını versin.aeo.selam ve dua ile inş...
Ayy Allah razı olsun kardeşim inan beni ne kadar mutlu ettin bilemezsin!!mesajına cok sevindim... bugün hiç bu kadar sevinmemiştim :D
saol çok saol rabbim razı olsun... kardeşim benim niyetim sahih Allah biliyo ya.. ne riyakarlık var içimde ne de başka bi şey... sadece Allah rızası için yapıcam İNŞAALLAH.... bu arada kardeşim benkocamustapaşa'da oturuyorum istanbul'un avrupa yakasında yani... bu taraflarda bildiğin bi kurs varsa,bana yardımcı olabilirsen çooooook sevinirim kardeşim....
selam ve dua ile.. rabbime emanetsin!!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt