Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hadi Bu Gün Ne Varsa, Kim Varsa Affedin!!!! (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
HADİ BU GÜN NE VARSA, KİM VARSA AFFEDİN!!!!
Hayatımıza kimler giriyor kimler çıkıyor bir düşünün... Ne çok insan var!Her birinin ayrı derdi, düşüncesi, yalnızlıkları... Hepsi ama hepsi farklı... Kimi boşluklara sürüklenmiş, kimi hayatı yadırgamış, kimi dünyayı cennet yapmaya kalkmış, kimi yeryüzünde büyüklenerek yürür olmuş!İşte böyle iyisiyle kötüsüyle karışık insanlarla beraber yaşıyoruz. Haksızlığa uğruyoruz; ya da öyle sanıyoruz. Kırılıyoruz, küsüyoruz, ağlıyoruz hatta bazen laf anlatamıyoruz... Sizi kimler üzdü bir düşünün. Kimler hakkınıza girdi? Siz kimlerin hakkına girdiniz? Tek tek gözünüzün önüne getirin. Canınız hala yanıyor, hatırladıkça üzülüyor, ağlıyor musunuz? AmA biliyorsunuz ki bunların hepsinin hesabı verilecek!bunları bir kenara bırakalım. Şimdi de cenneti düşünün. Tüm cennetle ilgili ayatleri aklınıza getirin. orayı düşünün. bir süre sonra aklınız bile düşünmeye yetmiyecektir. Söyleyin bana hakkınıza girdiğinizi düşündüğünüz, hakkımı helal etmiyorum dediğiniz insanlarla hesaplaşarak zaman kaybederek cennete mi girmek isterdiniz yoksa kısa zamanda ferahlığa kavuşmak mı? Biliyor musunuz, hayal edin siz ve karşınızda hakkınızı alıcağınız kişi.. mahşer yerindesiniz!Cenneti kazanmak kolay değildir. cenneti tercih etmez misiniz? Hadi bugün aklınıza kim geliyorsa affedin!hadi büyük bir fedakarlık yapın!hadi affedin ki siz de affedilesiniz. Merhamet edin ki merhamet bulasınız. Korkmayın affettiğiniz kişi yine yaptıklarının hesabını verecek. Siz affederek sadece yükselicek ve cennet sahibi olucaksınız. Bıkmadınız mı hala geçmişe dönüp dönüp size yapılanlara üzülmeye? bıkmadınız mı üzerinizdeki ağırlıkları taşımayı? bıktıysanız, hafiflemek istiyorsanız. affedin ve ağırlıklar tek tek üstünüzden düşsün. Böylelikle bunlardan kurtulunca daha sağlıklı olucak, dini gerekliliklerinizi daha güzel ve huzur içinde yapıcaksınız. Şunu bilin ki bu tür üzüntüler insanı kalp rahatsızlıklarına kadar götürüyor ve bedenimiz de bize emanet değil mi? Hadi ne duruyorsunuz kimseler duymadan affedin kim varsa!!!

zeytin84

Kayıtlı Kullanıcı
s.a afedilmesi zor olsa bile affetmek müslümanlığın şanındandır kalbime hacer sokan beni üzen kim varsa ben affetim .allah 'ta sizi affetsin.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun ben kötülük yapan insanları sadece her namazdan sonra Allah'a havel ediyorum affettiğim kişiler var ama her zaman Allah herkesin kalbine göre mükafatını versin diyorum Allah iyilik düşünene iyilik kötülük düşünenide Rabbim'e havel ediyorum ne eylerse Rabbim eyler güzel eyler.
Her zaman kendimiz nasılsa karşıdaki insanlarında aynı şekilde olduğunu düşünüyorduk maalesef öyle değilmiş insanların gözünün içine bakarak insanlar yalan söyleyebiliyor insanlar için kötülük düşünebiliyorlarmış Allah kötü art niyetli insanların şerrinden gelmeden esirgesin kötü art niyetli insalara fırsat vermesin Rabbim.
Rabbim bile insanlar için ne kadar merhametli Affedici Affetmeyi seviyor bizler öylemiyiz acaba? Bir yzaı okumuştum bu sitede gerçekten çok güzel anlamlıyıdı ve örneklerle gösterilmişti hergün insan yatarken kendisine haksızlık yapan kişiyi affetmesi gerketiğini belirtiyordu. Gerçektende öye..
Kötü bir insanada kötülük intikam düşündünüldüğünde o zaman insanın kötüden ne farkı kalıyor değil mi?
Alalh hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapıısndan başka kul kapısına muhatç etmesin. Kötü art niyetli insanların kötülüklerinden bizleri gelmeden asirgesin inşalalh.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
s.a afedilmesi zor olsa bile affetmek müslümanlığın şanındandır kalbime hacer sokan beni üzen kim varsa ben affetim .allah 'ta sizi affetsin.

aleykum selam kardeşim
gözlerinize saglık amin inşallah
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun ben kötülük yapan insanları sadece her namazdan sonra Allah'a havel ediyorum affettiğim kişiler var ama her zaman Allah herkesin kalbine göre mükafatını versin diyorum Allah iyilik düşünene iyilik kötülük düşünenide Rabbim'e havel ediyorum ne eylerse Rabbim eyler güzel eyler.
Her zaman kendimiz nasılsa karşıdaki insanlarında aynı şekilde olduğunu düşünüyorduk maalesef öyle değilmiş insanların gözünün içine bakarak insanlar yalan söyleyebiliyor insanlar için kötülük düşünebiliyorlarmış Allah kötü art niyetli insanların şerrinden gelmeden esirgesin kötü art niyetli insalara fırsat vermesin Rabbim.
Rabbim bile insanlar için ne kadar merhametli Affedici Affetmeyi seviyor bizler öylemiyiz acaba? Bir yzaı okumuştum bu sitede gerçekten çok güzel anlamlıyıdı ve örneklerle gösterilmişti hergün insan yatarken kendisine haksızlık yapan kişiyi affetmesi gerketiğini belirtiyordu. Gerçektende öye..
Kötü bir insanada kötülük intikam düşündünüldüğünde o zaman insanın kötüden ne farkı kalıyor değil mi?
Alalh hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda bırakmasın kendi kapıısndan başka kul kapısına muhatç etmesin. Kötü art niyetli insanların kötülüklerinden bizleri gelmeden asirgesin inşalalh.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

aleykum selam kardeşim gerçekten çok güzel anlatmışsınız bütün dualarınıza en içten amin diyorum gözlerinize saglık rabbim razı olsun yorumunuz için
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum,elinize sağlık kardeşim,paylaşımınız güzeldi.Allah c.c sizden razı olsun ve hayırlarınızı kabul eylesin.
Kırıcı olmak,ortada önemli mevzu olmadan insaları kırmak nefsinin esiri olan kimse için çok kolaydır,çünkü nefsinden hareket ediyordur içinde benlik duygusu vardır dolayısıyla olaylara kendi penceresinden bakan kimse için bu çok kolaydır ama nefsini yenmiş kendini Allah adamış bir kimse için bu söz konusu bile değildir.Çünkü bu kardeş neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkına varmıştır dolayısıyla yapıcı davranacaktır.Hemen olur olmadık yanlış olan şeye haddinde fazla kızmayacak insanları dışlamayacaktır,onun doğruyu bulması için çaba ve gayret içinde olacaktır.Böylece islamın yeryüzüne hakim olması için fayda sağlayacaktır.
Zaman zaman ne yazık ki gerek çevremizde gerek girmiş olduğumuz bu sitede kardeşlerin sıradan şeyleri problem edip birbirlerine küs ve dargın durduğunun izlemini almaktayız.Oysa ki defalarca kardeşlik ilgili ayetler ,hadisler ,konu üzerine makaleler yayınlanmıştır ve de ara sıra da halen devam etmektedir etmesinide canı gönülde isteriz.
İnsanın nasıl yapıcı olması noktasında ibretle baktığım bir hadise vardır,onu paylaşım inşallah
Biliyoruz ki Hz Hamza r.a. uhudda Hz Vahşi tarafından şehit edilmiştir.Hz hamza r.a peygamber efendimizin amcasıydı.Daha sonra Hz Vahşi islama girmek ve müslüman olmak için Paygamber efendimiz s.a.v yanına gelecek ve Paygamber efendimiz s.a.v Hz vahşiyi öldürmeyecek ve affedecekti.Ne büyük iman.Onun yerinde biz olsaydık acaba ne yapardık diye durup düşünmemiz gerekir.
Rabbim bizleri laf yapmaktan çok hayırlı icraat yapan kullarından eylesin.
Allah c.c emanet olun,hayırlı akşamlar.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum,elinize sağlık kardeşim,paylaşımınız güzeldi.Allah c.c sizden razı olsun ve hayırlarınızı kabul eylesin.
Kırıcı olmak,ortada önemli mevzu olmadan insaları kırmak nefsinin esiri olan kimse için çok kolaydır,çünkü nefsinden hareket ediyordur içinde benlik duygusu vardır dolayısıyla olaylara kendi penceresinden bakan kimse için bu çok kolaydır ama nefsini yenmiş kendini Allah adamış bir kimse için bu söz konusu bile değildir.Çünkü bu kardeş neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkına varmıştır dolayısıyla yapıcı davranacaktır.Hemen olur olmadık yanlış olan şeye haddinde fazla kızmayacak insanları dışlamayacaktır,onun doğruyu bulması için çaba ve gayret içinde olacaktır.Böylece islamın yeryüzüne hakim olması için fayda sağlayacaktır.
Zaman zaman ne yazık ki gerek çevremizde gerek girmiş olduğumuz bu sitede kardeşlerin sıradan şeyleri problem edip birbirlerine küs ve dargın durduğunun izlemini almaktayız.Oysa ki defalarca kardeşlik ilgili ayetler ,hadisler ,konu üzerine makaleler yayınlanmıştır ve de ara sıra da halen devam etmektedir etmesinide canı gönülde isteriz.
İnsanın nasıl yapıcı olması noktasında ibretle baktığım bir hadise vardır,onu paylaşım inşallah
Biliyoruz ki Hz Hamza r.a. uhudda Hz Vahşi tarafından şehit edilmiştir.Hz hamza r.a peygamber efendimizin amcasıydı.Daha sonra Hz Vahşi islama girmek ve müslüman olmak için Paygamber efendimiz s.a.v yanına gelecek ve Paygamber efendimiz s.a.v Hz vahşiyi öldürmeyecek ve affedecekti.Ne büyük iman.Onun yerinde biz olsaydık acaba ne yapardık diye durup düşünmemiz gerekir.
Rabbim bizleri laf yapmaktan çok hayırlı icraat yapan kullarından eylesin.
Allah c.c emanet olun,hayırlı akşamlar.

aleykum selam yorumların için rabbim razı olsun kardeşim çok güzel açıklamalar yapmışsınız biz burada bile birbirimizi kırabiliyoruz...
verdiğiniz hadise çok güzel inanın hiç birimiz yapmazdık biz küçücük şeylerde bile karşımızdakine kin besleyip heran onu kırmak için çabalıyoruz
dualarınıza en içten amin diyorum gözlerinize yorumunuza saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
hadi bu gün ne varsa, kim varsa affedin!!!!

<<b)b)b)>>

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt