Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Hacca gidemeyen müslüman ne yapmalı? (1 Kullanıcı)

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Hacca gidemeyen Müslüman, Arefe günü öğle ile ikindi arası, kendini Arafat'ta kabul ederek Allah rızası için 2 rekat namaz kılar. Her rekatte; 1 Fatiha-i şerife, 3 Kul ya eyyühel-kafirün, 10 İhlas-ı şerif okur.
Namaza şu niyetle başlanır: "Ya Rabbi, bugün şu saatlerde Arafat'ta binlerce Müslümanın 'Lebbeyk' diye iltica ettiği zamanda, aciz kulun orada bulunamadı. Bu kulunun ruhunu onlarla beraber kılıp, benim ilticamı da onların ilticasına ilhak buyur. Orada afv-ı umümiye mazhar kıldığın kullarına beni de ilhak eyle" Allahü Ekber
Namazdan sonra:
• 70 istiğfar-ı şerif,
• 11 veya 70 adet, "La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh. Lehü'l-mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümit. Ve hüve hayyün la yamütğ biyedihi'l-hayr. Ve hüve ala külli şey'in kadir" tevhidini okur.
• 3 veya 11 yahut 70 kere "Allahü ekber, Allahü ekber, La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahi'l-hamd" diyerek tekbir getirir.
• 100 defa aşağıdaki tesbihi okur:
“Sübhanellezi fi’s semai arşuhü,
Sübhanellezi fi’l-ardı sültanühü,
Sübhanellezi fi’l-ardı hukmühü
Sübhanellezi fi’l-cenneti rahmetühü,
Sübhanellezi fi’l-kabri kazaühü
Sübhanellezi fi’l-kıyameti adlühü
Sübhanellezi fi’l-bahri sebilühü
Sübhanellezi rafea’s-semae,
Sübhanellezi beseta’l-arda,
Sübhanellezi la melce’e ve la mence’e minhü illa ileyh.”
Arefe günü öğleden sonra Hızır aleyhisselam ile İlyas duayı da mümkünse 100 defa okumalıdır:
“Bismillahi maşaallahü la yasrifü’s-süe illallah. Bismillahi maşaallahü la yesüku’l-hayra illallah. Bismillahi maşaallahü la havle ve la kuvvete illa billahi’l-aliyyi’l-azim.”
Bundan sonra dua edilir. (Dua ve ibadetler, Fazilet Neşriyat)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Subhanallar.Ya bunları kimler yazıyor neye dayandırarak yazıyorlar...Milet kuran sünnet harici tüm kitaplardan delil getiriyor..Kimse söylediği paylaştığı şeyi Kuranda var mı sünnette var mı diye açık bakmıyor...Önünüze çıkan yazıyı kopyala yapıştır yapmayınız lütfen.

Şia sapığı imamlar gibi yakında hacca mekkeye gitmeye gerek yok kerbelaya necefe gitmek gerekir demeye getirilecek bu forumlarda....

deniz14

Kayıtlı Kullanıcı
Subhanallar.Ya bunları kimler yazıyor neye dayandırarak yazıyorlar...Milet kuran sünnet harici tüm kitaplardan delil getiriyor..Kimse söylediği paylaştığı şeyi Kuranda var mı sünnette var mı diye açık bakmıyor...Önünüze çıkan yazıyı kopyala yapıştır yapmayınız lütfen.

Şia sapığı imamlar gibi yakında hacca mekkeye gitmeye gerek yok kerbelaya necefe gitmek gerekir demeye getirilecek bu forumlarda....

Ben bu yazıyı kopyala yapıştır ypmadım bilmeden konuşma lüften!! bi yerden buldum okudum hoşuma gitti yazdım... sana doğru glmiosa sen okuma o zamn bildğini yap.. görüyorsun günümüz şartlarında hacca gitmek zor bizim bi akrbamız 3 sene oldu yazılalı cıkmadı bkliyor ne ypsın. eğer sen işin dğrusunu biliyorsan bizimle paylaş o zman bizde öğrenelimm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt