Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Güzel ahlakli olalim (1 Kullanıcı)

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı
Allahu Teâlâ, Peygamberimiz (s.a.v)'i " Hic süphesiz sen, büyük bir ahlâk üzeresin" hitabi ile övmüstür. Peygamberimiz (s.a.v), "Insanlara verilen seylerin en hayirlisi nedir? sorusuna, "Güzel ahlaktir'' cevabini vermistir.

Yine Allah Resûlü (s.a.v), "Ben, güzel ahlaki tamamlamak icn gönderildim" buyurmustur. Diger bir sözünde, "Mîzâna konacak amellerin en agir geleni güzel huydur."

"Allahu Teâlâ. ahlak ve hilkatini güzellestirdigi kisiyi cehhennemine atmaz" buyurmuslardir.

Resûlü Ekrem (s.a.v), Ebu Hureyre'ye (r.a), "Ya Ebu Hureyre, güzel ahlakli olmaya gayret et" buyurdular. "Güzel ahlâk nedir?" diye soran bir sahâbiye: "Sana gelmeyene gider, kötülük edeni bagislar, vermeyene verirsin" buyurdular.

Hâsili din, güzel ahlâktir. Dinimiz, sadece Allah'u Teâlâ'ya ibadet ile sinirli degildir. Bir cephesi de Allah'u Teâlâ'nin kullarina hizmet edip edepli davranmaktir.

Hayirli aksamlar, Dualarda bulusmak Üzere... kendinize iyi bakin .

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Güzel ahlakli olalim

Allah razı olsun.B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun ...

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Tugbis yazdı:
Allahu Teâlâ, Peygamberimiz (s.a.v)'i " Hic süphesiz sen, büyük bir ahlâk üzeresin" hitabi ile övmüstür. Peygamberimiz (s.a.v), "Insanlara verilen seylerin en hayirlisi nedir? sorusuna, "Güzel ahlaktir'' cevabini vermistir.

Yine Allah Resûlü (s.a.v), "Ben, güzel ahlaki tamamlamak icn gönderildim" buyurmustur. Diger bir sözünde, "Mîzâna konacak amellerin en agir geleni güzel huydur."

"Allahu Teâlâ. ahlak ve hilkatini güzellestirdigi kisiyi cehhennemine atmaz" buyurmuslardir.

Resûlü Ekrem (s.a.v), Ebu Hureyre'ye (r.a), "Ya Ebu Hureyre, güzel ahlakli olmaya gayret et" buyurdular. "Güzel ahlâk nedir?" diye soran bir sahâbiye: "Sana gelmeyene gider, kötülük edeni bagislar, vermeyene verirsin" buyurdular.

Hâsili din, güzel ahlâktir. Dinimiz, sadece Allah'u Teâlâ'ya ibadet ile sinirli degildir. Bir cephesi de Allah'u Teâlâ'nin kullarina hizmet edip edepli davranmaktir.

Hayirli aksamlar, Dualarda bulusmak Üzere... kendinize iyi bakin .
ALLAHCC RAZI OLSUN KARDEŞİM B)

* Güzel ahlâk en hayırlı dosttur.Çirkin ahlâk en zararlı düşmandır.

Hz.Ömer (R.A)

* En güzel edep;güzel ahlâk,en şiddetli fakirlik;ahmaklık,en vahşi vahşet;kendini beğenmek ve en üstün zenginlik;akıldır.

Hz.Ali (R.A.)

* Ahlâk güzelliği ,bedenden daha güzel ve daha devamlıdır.

Hz.Ömer (R.A)

* Her yaranın ilacı varda kötü huyun ilacı yoktur.

Hz.Ali (R.A.)

* Zindanların en darı;ahlâkı,ahlâkına uymayan insanlarla oturmaktır.

Ebu Aliyy'i Rudbâri

* Her derde bir deva bulunur.Lakin ahlâksızlık illetini iyi edecek bir ialç yoktur.

Hz.Ali (R.A.)

* Ahlâkı kötü insanlarla sohpet etme ki,günah irtikabına meyletmeyesin.

İmam-ı Âzam (R.A.)

* Güzel huy zenginlik sayılır.

Hz.Ali (R.A.)

* Bütün cihanı araştırdım,iyi huydan daha iyi bir riyâkat görmedim.

Mevlana Celaleddin-i Rûmî (Ks.)

* Milli ahlâk olmayan yerde millette medeniyette olmaz.

Ziya PAŞA

* Sâde bir sözdür,hikmetlerin en mücmeli:Tek halâs imkanı var:Ahlakımız yükselmeli.

Mehmet Âkif ERSOY

ALINTI: İbretli.net

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

Ekleme yaptigin icin Allah razi olsun, Cok guzeldi :)

HAYIRLI GECELER DUALARDA BULUSMAK UZERE.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm kardeşim emeğinize sağlık selam ve dua ile...

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

birsey degil heryey paylastikca guzeldir B) dualarda bulusmak uzere, hayirli geceler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt