Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

gusl etmem gerekir mi? (1 Kullanıcı)

esra_br

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm arkadaşlar.. Bu sitede yeni sayılırım..ben hemşireyim.. ve size bi sorum olacak.. ben görev icabı bazen enjeksiyon yaparken erkek hastalarla teması sakınamıyorum.. eldivenle çalısınca kan alamıyırum bazen...hep abdestli olmaya calışıyorum ben hanifi mezhebindenim.. tansiyon ölçerken veya kan alırken oluşan temas sonunda namaz abdestim bozulur mu?
Bide üroloji servisinde çalışıyorum bazen hastaların mahrem yerleri ister istemez görüyoruz...sonda takarlerken mesela yardımcı oluyoruz.. gusül etmem gerekiyormu?
bana yardımcı olursanız sevinirim..yeni kapandım ve bazen namazımı terk ediyorum bu konular yüzünden..eğer bi bilgisi olan dostlar varsa bana yardımcı olurlarsa sevinirim..

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: gusl etmem gerekir mi?

hanefi mezhebinde Kadının avret mahalli dışında vücudunun herhangi bir yerine dokunmakla da abdest bozulmaz. Ancak bu dokunma sebebiyle tahrik olup mezî denen yaşlık çıkmamalıdır. Mezi gelirse abdest bozulur.

Erkeğin kendi mahremi olmayan bir kadına dokunması, Şâfiî mezhebinde abdesti bozar. Kadın erkeğin mahremi ise, ona dokunmak ittifakla abdesti bozmaz.

esra_br

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun... yani namazımı kılabilirim...

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

evet bunu hayrettin karaman.com dan aldım istersen araştıra bilirsın başka kaynaklardan

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a.
esra ablam aramıza hoş geldiniz,
zaten by_cansuyu kareşimizi cevao vermiş. ben sadece bir hatırlatma yapmak istiyorum.
bu içimizde acaba abdestim bozuldumu, gusüğl gerekir gibi sorular maalesef ki şeytanın bizlere bir saldırı şeklidir.
yani insanı şüpheye götürür, hatta derki, senin abdestin bozuldu, bu şeklide namaz kılarsan daha büyük günaha girersin, gusül gerekli iken sen gusül etmeden namaz kılarsan çok daha büyük günah işlerisib gibi,
by_cansuyu kardeşimimn verdiği adresten araştırabilrsiniz, buna rağmen kafanıza takılan bir şey olursa burada sorabilrsinizi. inşallah dilimz döndüğünce yardımcı olmaya çalışırız.
k.s.e.o.

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

şeytanın vesvesesine
bende katılıyoerum arkadaşım sen güven le namazlarını kıl günümüzde günah işliyorum diyerek namaz kılmayan
oka dar çok kişi var ki sen elinden geleni yap gerisini allaha bırak işte TEVEKKÜL budur

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt