Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gurura Karşi Ilaç (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:

- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?

- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman razı olsun kardeşim Halifemiz böyleyken biz ne yapalım ..?
Rabbim gururumuzun şerrinden bizleri korusun...
Selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman razı olsun kardeşim Halifemiz böyleyken biz ne yapalım ..?
Rabbim gururumuzun şerrinden bizleri korusun...
Selam ve dua ile...

AMİN. AMİN. AMİN. Rahman sizden de razı olsun inşallah. O güzel insanlara erişmek için çok çabalamamız gerekir. Allah'a emanet olun.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim.. Çok güzel bir paylaşımdı..Rabbimiz c.c ibretlenmeyi nasip eylesin inşallah..Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile.

VE ALEYKÜM SELAM . Rabbim sizden de razı olsun. Beğendiğinize ayrıyeten çok sevindim. İnşallah ibretleniriz. Duanıza da AMİN demeden geçemicem. Selam ve Dua ile.......

Yeni

Kayıtlı Kullanıcı
nefsi yenmek zor olsa gerek.
Şahsen ben hep yenik düşerim ve bu durumumdan ders alamayacak gibiyim :(
konu için teşekkür.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
nefsi yenmek zor olsa gerek.
Şahsen ben hep yenik düşerim ve bu durumumdan ders alamayacak gibiyim :(
konu için teşekkür.

Selamın aleyküm yine de okuyup vakit ayırmışsınız. Bence bundan bir ders çıkarın. Çünkü gurur, kibir gibi davranışlar şeytandandır. Allah u Teala kendini beğenen insanları hiç sevmez. Yine de siz bilirsiniz tabiki de. Allah'a emanet olun.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim Paylaşim Için.bazi Konularda Bende Gururuma Yenik Düşerim Hep Allah Islah Etsin Beni Inşallah

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı
Selam aleyküm.
Allah ( cc ) razı olsun paylaşımınız için.
İbret alanlardan olmak duasıyla.
Allah' a ( cc ) ısmarladık.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim Paylaşim Için.bazi Konularda Bende Gururuma Yenik Düşerim Hep Allah Islah Etsin Beni Inşallah

Selamın aleyküm olabilir bazen hepimiz yanlış yaparız önemli olan hatalardan kendine bir pay çıkarabilmektir. Ben bu yazıyı yazmak için yazmadım. Siz de üzülmeyin gururlandığınız an da bu yazdığım yazıyı hatırlayın ve zaten kendinize hakim olacaksınızdır. AMİN inşallah Allah hepimizi ıslah eylesin. Hayırlı günler. :H

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Ibret Alinmasi Gereken Bir Paylaşim Olmuş Emeğine Sağlik. Gurur Yapmaya Karşi Ben En Güzel çareyi O Anda Rabimi Düşünmekte Buldum. Ama Bunu Her An Yapmaniz Gerekir. örneğin Bir Otobüse Son Dakikada Yetişmişsinizdir. Yetiştim Yerine Rabbim Nasip Ettin Diye Düşünün.ayni şekilde çok önemli Bir Başari Sağladiniz Patronunuz Sizi Takdir Etti Evet Ben Başardim Dememeli Rabbim Istedi Bana Nasip Etti Bende Yaptim O Demeseydi Hiç Birşey Yapamazdim Deyip Hemen şükür Etmeliyiz. Yada Gururumuzdan Asla Yapmam Dediğimiz Zamanlarda Rabbim Nasil Yap Derse Ben öyle Yapabilirim Onun Izninden çikamam Diye Hemen Kalbimizden Geçirelim Bakin Görün O Gururdan Eser Kalmayacak. Benim Haddim Olmadan Sizlere Yaptiğim Tavsiyeler Kendim Denedim Inanin Işe Yariyor. Rabbimize Emanet Olu Selam Ve Dua Ile.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Ibret Alinmasi Gereken Bir Paylaşim Olmuş Emeğine Sağlik. Gurur Yapmaya Karşi Ben En Güzel çareyi O Anda Rabimi Düşünmekte Buldum. Ama Bunu Her An Yapmaniz Gerekir. örneğin Bir Otobüse Son Dakikada Yetişmişsinizdir. Yetiştim Yerine Rabbim Nasip Ettin Diye Düşünün.ayni şekilde çok önemli Bir Başari Sağladiniz Patronunuz Sizi Takdir Etti Evet Ben Başardim Dememeli Rabbim Istedi Bana Nasip Etti Bende Yaptim O Demeseydi Hiç Birşey Yapamazdim Deyip Hemen şükür Etmeliyiz. Yada Gururumuzdan Asla Yapmam Dediğimiz Zamanlarda Rabbim Nasil Yap Derse Ben öyle Yapabilirim Onun Izninden çikamam Diye Hemen Kalbimizden Geçirelim Bakin Görün O Gururdan Eser Kalmayacak. Benim Haddim Olmadan Sizlere Yaptiğim Tavsiyeler Kendim Denedim Inanin Işe Yariyor. Rabbimize Emanet Olu Selam Ve Dua Ile.

Aleyküm selam. Yorumunuz çok güzel Allah sizden de razı olsun. Gerçekten ince bir düşünce keşke demeyi inanın hiç sevmem ama keşke her an böyle düşünebilsek.Tabi ki O yüceler yücesi istemese parmağımızı bile oynatamayız. Tavsiyenizden dolayı da ayrıyeten çok teşekkür ederiz. Uymaya çalışacağım. Allah'a emanet olun.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Allahü Teala Kuranı Kerimde şöyle buyurdu ki böbürlenip yürüme boyun olarak dağlara
ulaşacak değilsin diye

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;529459' Alıntı:
Allahü Teala Kuranı Kerimde şöyle buyurdu ki böbürlenip yürüme boyun olarak dağlara
ulaşacak değilsin diye

Selamın aleyküm. Evet Kuran'ı Kerimde de bildirilmiştir. Hemen kendimize gelip ne kadar aciz olduğumuzu bilip ona göre davranmalıyız. Allah bizi şeytanın şerrinden ve vesvesesinden korusun. AMİN. Selametle kal inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt