Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günde 5 Kere Dua Ediyor Musunuz? (1 Kullanıcı)

Elif Karaçivi

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün içinde kaç kere Dua ediyorsunuz?
Dua , Allah ile kul arasındaki bağdır. Dua nın kabul olduğu anlar vardır ve birde dua nın adabı..
Dua etmek söz ile olmaz sadece. Fıkıh bilen kardeşlerimiz derler şimdi '' Biz kalben Dua ederiz çok şükür..'' Yok kardeşlerim, sırf öyle de değil. (Allahu alim)
Said Nursi hazretlerinin bir çok dersinde de okunduğu gibi, Dua, kulun Allah'a vazifelerini hakkı ile getirdiği vakitlerde kabul olmaması mümkün değildir..! Kulluk vazifesi ; her yaradılan ins ve cins gibi İslam ın şartlarını harfiyen yerine getirmektir. Mesela bunlardan biri NAMAZDIR!!!!
Namaz , dinin direğidir.
'' Namazı olmayanın üzerinden Rahmetimi esirgerim. '' diyor Rabbimiz.
Sizce ne kadar Allah ın rahmet yağmuru altındasınız?
Kaç kere secdede Allah ile karşı karşıya geliyorsunuz?
Ki , Dua nın en kabul olduğu anlardan biri de SECDEDİR kardeşlerim...!! Bunu bizzat kendim tanık oldum ve daha sonraları kendimde yaşadım; elbette çok şaşırdım ve çok sevindim.
Dua lar , bizi Allah a yakınlaştırır...
Dua lar bizi Melekler ile muhattab eder.
Dua bizi Peygamber efendimizin (s.a.v) şefaatine nail kılar...
Dua yı geri bırakmayalım..
Demek istediğim kardeşlerim; NAMAZLARIMIZI HER GÜN BEŞ VAKİT KILALIM..
ÇÜNKÜ BAHSİ GEÇEN; KIYAMATE YAKIN VAKİT AHİR ZAMANİŞTE BUGÜNLERİMİZDİR..
GÜNLERİNİZİ DUA İLE SÜSLEYİN..
ALLAH HEPİMİZİ RAHMETİNDE ESİRGEMESİN..
vesselam-ı baki ve rahmetullah-i veberekatuh..

Elif Karaçivi

Kayıtlı Kullanıcı
Namaz namaz namaz....!!!
Ahirette nasıl kızgın sac üzerinde kılacağız namazlarımızı.. !! ??
Kılalım namazlarımızı.
Düşünün ki; bankadan yaşam kredisi aldınız. Krediyi aldınız yaşıyorsunuz rahatça.. Peki bunun ödenmesi gerekmiyor mu? Hem de bu devirde faizle geri ödeme yapılıyor değil mi? Peki asıl borçlu olduğumuz, yaşam kredimizi, bizi yaradandan aldığımız ve yaşarken türlü türlü sınavlardan geçipte ders almak istemediğimiz bir hayat sürerken; hesabı istenileceğini bile bile hala neden borçlarımızı vakitlice ödemiyoruz.. Kazaya bırakıp yada kılmayıp faizlerinimizi çoğaltıyoruz..????
Aklı başında olan hangi insan , aşağılık nankör bir nefsin esiri altında olabilir?
Ağaç suretinde rüku'ya eğrilirken, bitkilerin zikrinden nasıl faydalanmak istemez bir kul..???
Secde'de ki süpriz bir (mecazen) tebessüm nurundan kim faydalanmak istemez...???
Kim beş vakit Allah ile diyolog kurmak istemez...???
Rahmet dergahına sadece ' ALLH-U EKBER ' ile kim girmek istemez; binler sevab eşliğinde..???
Ve hangi sersem istemez ki ; Resul-u Ekrem aleyhisselatu vesselamu ' nun gerisinde, sahabelerin yanında Amber kokularının sarhoşluğunda , NAMAZ kılmak istemez..?
NAMAZ NAMAZ NAMAZ...
Bizi kurtuluşa erdirecek en öenmli ibadetimiz kardeşlerim.. Biraz daha saygıyla özen gösterelim...
vesselam-ı baki ve rahmetullah-i ve berekatuh-u.. [/COLOR]

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
EMEĞİNİZE SAĞLIK ARKADAŞLARIM BENDE ELİMDEN GELDİĞİ KADAR NAMAZIMI KILIYORUM ÇOK ŞÜKÜR AMA ÖĞLE VE İLKİNDİ NAMAZLARINI ÇALIŞTIĞIM İÇİN KILAMIYORUM BAHANE İNSAN İSTERSE KILAR DİYEBİLİRSİNİZ AMA İŞ YERİNDE SADECE BAYAN BENİM VE İNANIN NE KADAR İSTESEMDE OLMUYO BENDE EVE GİDİNCE ÖĞLENİ VE İLKİNDİYİ AKŞAM NAMAZIMIN ARAKASINDAN KAZA YAPIYORUM ALLAHIM KABUL EDER İNŞALLAH AMİN...Cumamız Mübarek Olsun Hayırlara vesile olması duası ile...

erhunakarsu

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH(C.C) razı olsun
selametle(f)

Elif Karaçivi

Kayıtlı Kullanıcı
__ Amin , Allah hepimizden razı olsun.. __
'' ALLH'IM, BENİ NAMAZ KILANLARDAN VE BENİM ZÜRRİYETİMİ SANA DUA EDENLERDEN NASİP ET.. ''
Binler Amin eşliğinde..
vesselam..

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Allah Razi Olsun Kardeşim Emeğine Sağlik Sen Hoca Veya Talebesin Herhalde Tavirlarin Onu Gösteriyor Cevabini Bekliyorum S.a

Elif Karaçivi

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Allah Razi Olsun Kardeşim Emeğine Sağlik Sen Hoca Veya Talebesin Herhalde Tavirlarin Onu Gösteriyor Cevabini Bekliyorum S.a

veAleyküm Selam kardeşim.
Allah hepimizden razı olsun.
Talebe değilim ; ki kaldı ki hoca asla değilim. Acizane Risale-i Nur dinleyen, okuyan, anlatan biriyim. Fakat yaklaşık 11 ay kadar önce ana okulu öğretmenliğini, bebek dünyaya getirdiğim için bıraktım. Elhamdülillah...
Cevabım yeterli oldu mu inşallah?
vesselam..

maxim1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün içinde kaç kere Dua ediyorsunuz?
Dua , Allah ile kul arasındaki bağdır. Dua nın kabul olduğu anlar vardır ve birde dua nın adabı..
Dua etmek söz ile olmaz sadece. Fıkıh bilen kardeşlerimiz derler şimdi '' Biz kalben Dua ederiz çok şükür..'' Yok kardeşlerim, sırf öyle de değil. (Allahu alim)
Said Nursi hazretlerinin bir çok dersinde de okunduğu gibi, Dua, kulun Allah'a vazifelerini hakkı ile getirdiği vakitlerde kabul olmaması mümkün değildir..! Kulluk vazifesi ; her yaradılan ins ve cins gibi İslam ın şartlarını harfiyen yerine getirmektir. Mesela bunlardan biri NAMAZDIR!!!!
Namaz , dinin direğidir.
'' Namazı olmayanın üzerinden Rahmetimi esirgerim. '' diyor Rabbimiz.
Sizce ne kadar Allah ın rahmet yağmuru altındasınız?
Kaç kere secdede Allah ile karşı karşıya geliyorsunuz?
Ki , Dua nın en kabul olduğu anlardan biri de SECDEDİR kardeşlerim...!! Bunu bizzat kendim tanık oldum ve daha sonraları kendimde yaşadım; elbette çok şaşırdım ve çok sevindim.
Dua lar , bizi Allah a yakınlaştırır...
Dua lar bizi Melekler ile muhattab eder.
Dua bizi Peygamber efendimizin (s.a.v) şefaatine nail kılar...
Dua yı geri bırakmayalım..
Demek istediğim kardeşlerim; NAMAZLARIMIZI HER GÜN BEŞ VAKİT KILALIM..
ÇÜNKÜ BAHSİ GEÇEN; KIYAMATE YAKIN VAKİT AHİR ZAMANİŞTE BUGÜNLERİMİZDİR..
GÜNLERİNİZİ DUA İLE SÜSLEYİN..
ALLAH HEPİMİZİ RAHMETİNDE ESİRGEMESİN..
vesselam-ı baki ve rahmetullah-i veberekatuh..

ELİF HANIM ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. ALLAH (C.C) SİZDEN RAZI OLSUN. SELAM VE DUA İLE...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
veAleyküm Selam kardeşim.
Allah hepimizden razı olsun.
Talebe değilim ; ki kaldı ki hoca asla değilim. Acizane Risale-i Nur dinleyen, okuyan, anlatan biriyim. Fakat yaklaşık 11 ay kadar önce ana okulu öğretmenliğini, bebek dünyaya getirdiğim için bıraktım. Elhamdülillah...
Cevabım yeterli oldu mu inşallah?
vesselam..

s.a:G Allah bağışlasın kardeşim s.a:H

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm erahmetullahi veberekatuhu..

değerli Elif Karaçivi,Rabbim nurlu yollarından sizi ve ümmet_i muhammedi ayırmasın inşallah..paylaşımlarınız için Rabbim razı olsun...

dünya hala ayaktaysa,bunun sebeplerinden en önemlisi dualar ve Allah'a(cc) ŞÜKREDEBİLMENİN MANEVİYATINA ULAŞABİLMİŞ KULLAR SAYESİNDEDİR..
EVET, EVLAT İSTERKEN RABBİMİZDEN,NAMAZ KILAN VE DUA EDEN HAYIRLI OLANINI İSTEMELİ TABİKİ..
AMA ŞU Bİ GERÇEK Kİ;NAMAZINA DEVAM EDENLERİN ÇOCUKLARI DA İSLAMİYETE MEYİLLİ OLUP,ER YA DA GEÇ DOĞRU YOLU BULUYORLAR..
RABBİM ÖNCE BİZLERİ ,ŞÜKRETMEKTEN UZAK OLANLARDAN ETMESİN İNŞALLAH..
selam ve dualarımla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt