Elif Karaçivi
Kayıtlı Kullanıcı
Bir gün içinde kaç kere Dua ediyorsunuz?
Dua , Allah ile kul arasındaki bağdır. Dua nın kabul olduğu anlar vardır ve birde dua nın adabı..
Dua etmek söz ile olmaz sadece. Fıkıh bilen kardeşlerimiz derler şimdi '' Biz kalben Dua ederiz çok şükür..'' Yok kardeşlerim, sırf öyle de değil. (Allahu alim)
Said Nursi hazretlerinin bir çok dersinde de okunduğu gibi, Dua, kulun Allah'a vazifelerini hakkı ile getirdiği vakitlerde kabul olmaması mümkün değildir..! Kulluk vazifesi ; her yaradılan ins ve cins gibi İslam ın şartlarını harfiyen yerine getirmektir. Mesela bunlardan biri NAMAZDIR!!!!
Namaz , dinin direğidir.
'' Namazı olmayanın üzerinden Rahmetimi esirgerim. '' diyor Rabbimiz.
Sizce ne kadar Allah ın rahmet yağmuru altındasınız?
Kaç kere secdede Allah ile karşı karşıya geliyorsunuz?
Ki , Dua nın en kabul olduğu anlardan biri de SECDEDİR kardeşlerim...!! Bunu bizzat kendim tanık oldum ve daha sonraları kendimde yaşadım; elbette çok şaşırdım ve çok sevindim.
Dua lar , bizi Allah a yakınlaştırır...
Dua lar bizi Melekler ile muhattab eder.
Dua bizi Peygamber efendimizin (s.a.v) şefaatine nail kılar...
Dua yı geri bırakmayalım..
Demek istediğim kardeşlerim; NAMAZLARIMIZI HER GÜN BEŞ VAKİT KILALIM..
ÇÜNKÜ BAHSİ GEÇEN; KIYAMATE YAKIN VAKİT AHİR ZAMANİŞTE BUGÜNLERİMİZDİR..
GÜNLERİNİZİ DUA İLE SÜSLEYİN..
ALLAH HEPİMİZİ RAHMETİNDE ESİRGEMESİN..
vesselam-ı baki ve rahmetullah-i veberekatuh..
Dua , Allah ile kul arasındaki bağdır. Dua nın kabul olduğu anlar vardır ve birde dua nın adabı..
Dua etmek söz ile olmaz sadece. Fıkıh bilen kardeşlerimiz derler şimdi '' Biz kalben Dua ederiz çok şükür..'' Yok kardeşlerim, sırf öyle de değil. (Allahu alim)
Said Nursi hazretlerinin bir çok dersinde de okunduğu gibi, Dua, kulun Allah'a vazifelerini hakkı ile getirdiği vakitlerde kabul olmaması mümkün değildir..! Kulluk vazifesi ; her yaradılan ins ve cins gibi İslam ın şartlarını harfiyen yerine getirmektir. Mesela bunlardan biri NAMAZDIR!!!!
Namaz , dinin direğidir.
'' Namazı olmayanın üzerinden Rahmetimi esirgerim. '' diyor Rabbimiz.
Sizce ne kadar Allah ın rahmet yağmuru altındasınız?
Kaç kere secdede Allah ile karşı karşıya geliyorsunuz?
Ki , Dua nın en kabul olduğu anlardan biri de SECDEDİR kardeşlerim...!! Bunu bizzat kendim tanık oldum ve daha sonraları kendimde yaşadım; elbette çok şaşırdım ve çok sevindim.
Dua lar , bizi Allah a yakınlaştırır...
Dua lar bizi Melekler ile muhattab eder.
Dua bizi Peygamber efendimizin (s.a.v) şefaatine nail kılar...
Dua yı geri bırakmayalım..
Demek istediğim kardeşlerim; NAMAZLARIMIZI HER GÜN BEŞ VAKİT KILALIM..
ÇÜNKÜ BAHSİ GEÇEN; KIYAMATE YAKIN VAKİT AHİR ZAMANİŞTE BUGÜNLERİMİZDİR..
GÜNLERİNİZİ DUA İLE SÜSLEYİN..
ALLAH HEPİMİZİ RAHMETİNDE ESİRGEMESİN..
vesselam-ı baki ve rahmetullah-i veberekatuh..