Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günahlarin affolmasina sebep olan ameller (1 Kullanıcı)

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''Mü'min kimseye ağrı,yorgunluk,üzüntü,rahatsızlık,sıkıntı,hatta huzurunu kaçıran bir diken isabet etse,ALLAH günahlarından bir kısmını örtbas edip,onlarla o günahlarını temizler.''
Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''Müslüman veya mümin bir kul,abdest almaya başlayınca yüzünü yıkadığı zaman,su ile beraber veya suyun son damlası ile beraber -gözleri ile bakarak işlediği-her günahı çıkıp gider.Ayaklarını yıkadığı zaman, yürümek sureti ile işlemiş olduğu tüm günahları su ile beraber veya suyun son damlası ile beraber yıkanıp gider.Bu kimse aldığı abdestin sonunda,tertemiz olarak günahlarından arınır.''
ALLAH'ın Rasulü (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:'' La ilahe illelah kelimesini inanarak söyleyen insanda hiç bir günah kalmaz.Buna benzeyen ve buna eşit hiç bir amel yoktur.
Kelime-i tevhid sözünden maksat,bu sözün gereği gibi yerine getirilmesi.Öyle ise mümin olan ALLAH'tan başkasına boyun eğmez.ALLAH'tan başkasına ta'zim etmez.Yaptığı her işi ALLAH rızası için yapar.
Peygamber (s.a.v) Efendimiz şöyle buyurmuş:''İki müslüman karşılaştıkları zaman ,musafaha yaparlarsa,ikisininde günahları aralarında dökülür.
Rasulü Ekrem (s.a.v) Efendimiz'e
Resulellah!Birinin hayatı kısa olup,günahı nasıl çok olur ?diye soruldu.
Bunun üzerine ALLAH'ın Rasulü
''Her insan çok hata işler.Her kimin akıllı bir huyu,koruyan bir tabiatı varsa ,onlar onu korur da,günahları kendisine zarar veremez .''buyurdu
''Ey ALLAH'ın Rasulü,bu nasıl olur ?denildi.Efendimiz
''Her günah işleyişinde,beklemeden hemen tevbe ederse günahları silinirde kendisini cennete koyacak olan fazla ameli kalır''buyurdu.

Sebahat.28

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm
Allah razi olsun
Güzel bir paylasim

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
Allah razı olsun,sevabınıza yazsın inşallah.selam ve dua ile......

hk8506

Kayıtlı Kullanıcı
Allah(cc) razı olsun kardeşim
çok güzel bir paylaşımdı
bizde faydalandık
selametle kalın.....

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE SAĞLIK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.ALLAH ECİR VE SEVABINI VERSİN İNŞALLAH SELAM VE DUA iLE
aleyküm selam.çok teşekkür ederim.RABBİM inşallah burdaki tüm kardeşlerime misli misli sevaplar yazar.okuyanlarada yazanlarada.ALLAH'a emanet olun.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
GERçEK TEVEKKüL

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir

serap8191

Kayıtlı Kullanıcı
GERçEK TEVEKKüL

Vaktiyle zeki, çalışkan bir medrese (üniversite) talebesi, rüyasında çok sevdiği, feyz aldığı, bağlandığı hocasının cehennemlik olduğunu gördü Rüyayı ilk gördüğünde sıradan bir rüya diye aldırmadı Ama aynı rüyayı birkaç defa üst üste görünce gerçekçi bir rüya olarak yorumladı ve bundan dolayı üzüntüye kapıldı üzüntüsü dışardan da farkedilecek haldeydi Herkes gibi hocası da bunu gördü ve sordu:

- Oğlum senin neyin var, son günlerde yüzün hiç gülmüyor?

Delikanlı başlangıçta söylemek istemeyip geçiştirmeye çalıştıysa da ısrar karşısında açıklamak zorunda kaldı:

- Hocam, ben kaç defadır rüyamda sizin cehennemlik olduğunuzu görüyorum ve buna çok üzülüyorum

Hoca öğrencisine ve onun şahsında herkese ibret olacak şu açıklamada bulundu:

- Oğlum, ben senin gördüğün rüyayı (kendimin cehennemlik olduğunu) kırk yıldır görüyorum Ama yine de ümitsiz ve isyankâr değilim Doğru bildiğim yolda yürüyor, Allah'a kulluğumu eksiksiz yerine getirmeye çalışıyorum Bana düşen de budur Gerisi Allah'ın bileceği iştir

selamun aleyküm.bu yazı gerçekten çok güzel bende okumuştum.RABBİM bizi doğru yolda ilerleyenlerden olmayı nasip eylesin hep inşallah.biz elimizden geleni yaparız taktir RABBİM'in.ALLAH'a emanet olun.

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun.gene bizlere sayısızca mujdeler var!!!!!

aysin34

Kayıtlı Kullanıcı
Allahh razı olsunn inş hadisteki gibi her abdestte gunahlarımızı rabbimiz affedıyordur..

engin_60

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardesim allah razı olsun allahu teala sizin gibi kalbi temiz insanları basımızdan eksik etmesin tüm müslümanların cuması hayırlı olsun allaha emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt