Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Günâhları küçük görmek ... (1 Kullanıcı)

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize Sağlik..

Emeğinize Sağlik..

Abdullah-ı Ensârî hazretleri buyurdu ki:

"Öyle zaman olur ki, Allahü teâlâ bir kulunu ibâdetleri ile meşgûl eyler. O ibâdetler, o kulun azıtmasına sebeb olur. Yâni kibir ve ucba kapılmasına yol açar. Yine öyle zaman olur ki, o kulunu bir işe, bir günâha düşürür. O günâhı sebebiyle kul o kadar üzülür ki, bu üzülmesi o kimsenin hidâyetine sebeb olur. Hâline bakıp gafletten uyanır.

Tövbe ve istigfâr eder. Bu her iki durumda da atılgan olmamalıdır. Allahü teâlâ, cesâret ve atılganlıkla günâh işleyip de; "O bizi affeder." diyen kullarını sevmez. Günâhları küçük görmekten daha zararlı bir şey yoktur. Günâhların küçüklüğünü değil de, kimin koyduğu yasakları çiğnemekte olduğunu düşünüp, hayâ etmelidir."

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu Can Kızım..
Cana yaren Can Yeğenim..

Rabbimiz rahmetini üzerimizden hiç eksik etmesin inşaAllah..göz açıp kapayıncaya kadar bizi bize bırakmasın..nefsimizin şerrinden muhafaza buyursun..enaniyetten..kibir-gurur..riya-ikiyüzlülükten
her ne kadar sevmediği haller varsa hepsinden beri olmayı..
günahın büyüğünden de..küçüğünden de..her türlü haramı işlemekten..hafife almaktan..haşa isyana sebep davranışlardan..
şeytana uymaktan korusun inşaAllah..
tevazuu sahibi..kardeşlik şuurunda..dili ve gönlünde dua..
kalb gözü açıklığı..hikmetle bakabilmeyi..ölümün ve hesabın zorlu akıbetini hiç akıldan çıkarmadan..müslüman vasfını unutmadan
rızasına nail olabilecek kulluğunu nasib eylesin inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun Kıymetli Yeğenim..Uyarıcı..nasihat edici bu çalışmayı bizlere aktardığınız için..Dualarınızda unutmayınız bu aciz ademi de inşaAllah..

Kardeşime selamlarımla..Selam ve baki dualarım ile Alemlerin Rabbine emanet olunuz Can Yeğenim..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
İşlenen günahı küçük görüp, önemsiz gözüyle bakmakla günah büyük olur. Günahı küçük görmek gafletten ve günaha alışkın olmaktan ileri gelir. Aynı zamanda imanın kuvvetli olmadığını ve kalbin kararmış olduğunu gösterir. Kalp zamanla büyük günahları da küçük görmeye başlar.

Allah'u Teala günahlarımızı küçük göstermesin bizlere.

Kalbi aminler duanıza kardeşim.. Sağolasınız..
Allah-u Teala sizden de her daim razı olsun inşaAllah..esselamü aleyküm..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Abdullah-ı Ensârî hazretleri buyurdu ki:

"Öyle zaman olur ki, Allahü teâlâ bir kulunu ibâdetleri ile meşgûl eyler. O ibâdetler, o kulun azıtmasına sebeb olur. Yâni kibir ve ucba kapılmasına yol açar. Yine öyle zaman olur ki, o kulunu bir işe, bir günâha düşürür. O günâhı sebebiyle kul o kadar üzülür ki, bu üzülmesi o kimsenin hidâyetine sebeb olur. Hâline bakıp gafletten uyanır.

Tövbe ve istigfâr eder. Bu her iki durumda da atılgan olmamalıdır. Allahü teâlâ, cesâret ve atılganlıkla günâh işleyip de; "O bizi affeder." diyen kullarını sevmez. Günâhları küçük görmekten daha zararlı bir şey yoktur. Günâhların küçüklüğünü değil de, kimin koyduğu yasakları çiğnemekte olduğunu düşünüp, hayâ etmelidir."

_________selamün aleyküm kıymetli kardeşim
emeginize saglık ....uyarıcı bir paylaşım olmuş...
rabbim bizi bizle bırakmasın inşallah...rabbim ... bizi sana mühürle..kusurlaşmış yaşantımıza ilim ışıgını lütfet..bagışlayıcılıgınla kaplerimizi hafiflet.. hidayet kılıcınla imanımızı yeniden düzelt...ki sana bakacak nurlu bir gönlümüz olsun...
rahmana emanetsiniz güzel kardeşim
selam ve baki dua ile________B)B)

hasan kara

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kardeşlerim dilinize yüreginize saglık şunuda unutmamak gerek bence asıl erdemli insan hatalarını anlayıp günahlarını görüp tövbe eden insan dır unutmayaıl insan beşerdir şaşardır hataya meyilidir bundan dolayı insan oglunu günahsız hiç günah işlemeyen melekler gibi düşünmek yanlış bakış yanlış anlayısa sebeb olur allah muhavaza bir ayetinde rabbimiz ne diyor sizler günah işlemeyen bir topluluk olsaydınız ben sizleri helek eder gönah işleyipde tövbe eden kullar yartırdım selam ve dua ile

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu Can Kızım..

Cana yaren Can Yeğenim..

Rabbimiz rahmetini üzerimizden hiç eksik etmesin inşaAllah..göz açıp kapayıncaya kadar bizi bize bırakmasın..nefsimizin şerrinden muhafaza buyursun..enaniyetten..kibir-gurur..riya-ikiyüzlülükten
her ne kadar sevmediği haller varsa hepsinden beri olmayı..
günahın büyüğünden de..küçüğünden de..her türlü haramı işlemekten..hafife almaktan..haşa isyana sebep davranışlardan..
şeytana uymaktan korusun inşaAllah..
tevazuu sahibi..kardeşlik şuurunda..dili ve gönlünde dua..
kalb gözü açıklığı..hikmetle bakabilmeyi..ölümün ve hesabın zorlu akıbetini hiç akıldan çıkarmadan..müslüman vasfını unutmadan
rızasına nail olabilecek kulluğunu nasib eylesin inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun Kıymetli Yeğenim..Uyarıcı..nasihat edici bu çalışmayı bizlere aktardığınız için..Dualarınızda unutmayınız bu aciz ademi de inşaAllah..

Kardeşime selamlarımla..Selam ve baki dualarım ile Alemlerin Rabbine emanet olunuz Can Yeğenim..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh
varlığı canlara huzur, Candan öte Can Talip Amcam

Rabbul alemin sizden ebeden ve daimen razı ve hoşnut olsun kıymetli amcam.. değerli yorumunuz ve dualarınız için çok teşekkür ederim. Emeğinize, ellerinize sağlık olsun inşaAllah..
Dualarınıza canı gönülden, cümle mü’minler adına aminler olsun amcam, sonsuz kez ..

Kıymetli amcam, ben sizi artık göremiyorum.. "Ben de sık giremiyorum, belki denk gelmiyoruzdur" diye düşündüm, ama en son mesajınızı yazalı 10 gün olmuş ve mesajınız da bu olmuş mübarek amcam :gulegule

"Veda Sahnesinden,
Son perde inerken,
Seyrettiğimiz ahirimizdi
Bildik.." :gulegule

inşaAllah bir sorun yoktur, kendinizi fazla özlettirmeyin lütfen amcam..
sizi en kısa zamanda tekrar aramızda, değerli yorum ve paylaşımlarınızla görmek istiyoruz inşaAllah..

babamın da size selamları var amcam, Allah c.c razı olsun.. siz ve değerli aileniz daima fakir dualarımdasınız.. siz de mücrime kızınızı eksik etmeyin duanızda inşaAllah..

Cum'a bayramınız mübarek ve hayırların vesilesi olsun inşaAllah..
selam, saygı ve baki dualarım ile.. Alemlerin Rabbine emanet olunuz..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim emeğinize sağlık ALLAH razı olsun...
Çok güzel bir paylaşımdı. ALLAHım bizleri Hidayete erdirsin inşaallah...
ALLAHım bizleri bütün yanlışlıklardan alıkoysun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz
selam ve dua ile...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum....günahlari Küçük Görmek Zaten Başli Başina Bi Iman Problemi!!!emeğinize Sağlik.allaha Emanet Olun

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Günâhları küçük görmekten daha zararlı bir şey yoktur. Günâhların küçüklüğünü değil de, kimin koyduğu yasakları çiğnemekte olduğunu düşünüp, hayâ etmelidir."

SELAMUN ALEYKÜM CANIM KARDESIM

ALLAH (c.c) Razi Olsun Cok Güzel Bir Paylasim Olmus. ALLAH Sevabini Kat Kat yazsin insALLAH
(Uzun zamandan beri görüsemedik hic insALLAH hersey yolundadir)

ALLAH´a Emanet ol Kardesim ALLAH isini Gücünü Rast Getirsin insALLAH

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Günâhları küçük görmekten daha zararlı bir şey yoktur. Günâhların küçüklüğünü değil de, kimin koyduğu yasakları çiğnemekte olduğunu düşünüp, hayâ etmelidir."

SELAMUN ALEYKÜM CANIM KARDESIM

ALLAH (c.c) Razi Olsun Cok Güzel Bir Paylasim Olmus. ALLAH Sevabini Kat Kat yazsin insALLAH
(Uzun zamandan beri görüsemedik hic insALLAH hersey yolundadir)

ALLAH´a Emanet ol Kardesim ALLAH isini Gücünü Rast Getirsin insALLAH

ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim benim
Rabbul alemin senden de ebeden razı olsun , Cümlemizin sevabını yazsın inşaAllah..çok memnun oldum baharım, teşekkür ederim..Rabbimiz de sana iki cihanda mutluluklar nasib eylesin inşaAllah..

herşey yolunda Rabbimize hamd olsun güzel kardeşim. yoğunluklarım var, bu sebeple nete pek giremiyorum. sen de iyisindir ve herşey yolundadır inşaAllah..
okul durumun ne oldu? değerli ailen
ve sen duamdasınız acizane baharcım..

tavutur göresidim baharımı yine..:D bu sene Türkiye'ye gelmiyor musunuz kardeşim..
tekrar görüşmek üzere, Rabbimize emanet ol Baharcım..baki dua ile inşaALLAH

akvamarin

Kayıtlı Kullanıcı
paylasim icin tesekkürler Allah razi olsun.insallah bende sizlerden aldigim feyzle aydinlanacagim Allahin izni ile .selam ve dua ile.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim benim

Rabbul alemin senden de ebeden razı olsun , Cümlemizin sevabını yazsın inşaAllah..çok memnun oldum baharım, teşekkür ederim..Rabbimiz de sana iki cihanda mutluluklar nasib eylesin inşaAllah..

herşey yolunda Rabbimize hamd olsun güzel kardeşim. yoğunluklarım var, bu sebeple nete pek giremiyorum. sen de iyisindir ve herşey yolundadır inşaAllah..
okul durumun ne oldu? değerli ailen ve sen duamdasınız acizane baharcım..

tavutur göresidim baharımı yine..:D bu sene Türkiye'ye gelmiyor musunuz kardeşim..
tekrar görüşmek üzere, Rabbimize emanet ol Baharcım..baki dua ile inşaALLAH

Amin Kardesim Sagolasin

Cok Sükür Sevindim_ Bendede hersey yolunda hamd olsun okulla ugrasiyordum cok sükür alindim hala inanamiyorum hayallarim gercek oluyor ALLAH´in izni ile imkansiz diye birsey yok yeter ki Rabbim yürü ya kulum desin...
Canim benim ALLAH Razi Olsun senin dualarinda olmak ne güzel güzel yürekli kardesim benim

Vayyhhh sorma baci gelemiyom bu sene okul yüzünden galdim bu yaban ellerde insALLAH gelecek seneye gelecik bende Tavatur Göresidim :D

Bir kac gün sonra Regaib Kandili Simdiden Kandilin Mübarek Olsun Kardesim ALLAH (c.c) Kandilini en güzel şekilde ihya edenlerden ve değerlendirenlerden eylesin insALLAH

f_rosem_2e5c6f7.gif

ALLAH´a Emanet Ol Kardesim
ALLAH Isini Gücünü Rast Getirsin INSALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt