Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

günahi açiga vurmak (1 Kullanıcı)

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum
degerli kardeslerim "gunahi aciga vurmak" adi altinda bir konu açtim bu konudaki görüs ve düsünceleriniz nedir onu tartisalim istedim! cünkü gördügüm kadariyla bazi kardeslerimiz yaptiklari veya isledikleri gunahlari burada alenen anlatiyorlar bu sizce ne kadar dogru bildigimiz kadariyla kisi günah isledikten sonra onu baskalarina anlatmasi ikinci defa günah isliyor manasina geliyor sizler nedersiniz?
selamlar

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
SeLamun ALeyküm...

SeLamun ALeyküm...

bence işledikleri günahları açığa wurmamaları gerek ... Zaten yeterince güneh war insan larımızda farklı günahlar öğrenip işlemesin..Ayrıca hristiyanlar işledikleri günahları anlatırlar(günah çıkarırlar)Bence biz müslümanlar işlediğimiz günahları anlatmamalıyız..En doğrusunu ALLAHU TEALA bilir...Saygılarımla Allah'a emanet olun.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim zaten bahsettigin kişiler günahlarını güzel bişeymiş gibi anlatmıyodur herhalde pişman oldukları ve bi çare aradıklarından dolayı anlatıyolardır.ama yinede o gunahı dile getirmeden sölemek bence daha uygun rabbim tüm günahkar kullarını affetsin cennetinde buluştursun amin...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim zaten bahsettigin kişiler günahlarını güzel bişeymiş gibi anlatmıyodur herhalde pişman oldukları ve bi çare aradıklarından dolayı anlatıyolardır.ama yinede o gunahı dile getirmeden sölemek bence daha uygun rabbim tüm günahkar kullarını affetsin cennetinde buluştursun amin...

bence işledikleri günahları açığa wurmamaları gerek ... Zaten yeterince güneh war insan larımızda farklı günahlar öğrenip işlemesin..Ayrıca hristiyanlar işledikleri günahları anlatırlar(günah çıkarırlar)Bence biz müslümanlar işlediğimiz günahları anlatmamalıyız..En doğrusunu ALLAHU TEALA bilir...Saygılarımla Allah'a emanet olun.

degerli kardeslerim cok kiymetli katkilariniz için tesekkur ederim zaten gunah isleyen insan bu nedenle cezai mueyyide ile karsi karsiyadir eger tevbe-i istigfarda bulunursa ve pisman oldugunu bir daha bu hatayi yapmamaya Allahu Tealaya söz veririse artik onun kararini Yüce Rabbimiz verecektir..ama kisi isledigi gunahi baskalarina anlatirsa belki de baska insanlarda bunu merak edip gunah isleme yoluna duserlerse o anlatan kisi hem gunahini aciga vurdugundan hemde digerlerinin kötu yola düsmelerine sebebiyet verdiginden iki defa sorumlu olmazmi?,
hepimizin bildigi üzere bir hayra ön ayak olan sanki o hayri islemis gibidir; bir serre veya bir kötülüge de ön ayak olan ya da yapilmasina vesile olan sanki o kötülügü yapmis gibidir prensibini hic unutmamak gerekir diye düsünüyorum..
kesinlikle en dogrusunu ALLAH TEALA bilir....
selam ve dua ile...

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
bu konuda diger kardeslerimiz ne dusunuyorlar acaba:confused:

portakal cicegi

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardesim,

ben acmis oldun konuyu hakkindaki düsüncemi söyle yazayim, insanlar günahlarini aciga vurarken pismanlik duyarak yapiyorlar dostundan yada arkadasindan yada bir din kardesinden yardim almak icin onlarin fikirlerin almak icin anlatiyorlar yoksa anlatacagi kimse bulamasa bir insan bunalima bile girebilir diye düsünüyorum ama eger bu günahlarimizi paylasdimiz arkadasimizin niyeti kötüyse gider o kisinin ayipini baskalarini anlatir yada onunla beraber cözüm arar bu devirde biraz insanlara güvenmek cok zor diye düsünüyorum insan neden günah isler nefsine yenik düser yada baskalari tarafindan günaha zorla düsürülür, bazi günah isleyen kisiler nasil tövbe edilmesini bile bilmiyorlar bir din kardesine anlatirsa bu kardeside nasil günahlarinda tövbe etmesini günahi isleyen kisiye yol gösterir, paylasinlarki baskalarida ayni günaha düsmesin,
benim burda anlatmak istedim kisi günah isleyip pisman olan kisilerdir,
günah isleyip bide bunu gülerek anlatan kisiler degildir

Mutlu Kul

Kayıtlı Kullanıcı
selam akeyküm allah razı olsun kardeşim allah hepimizi bağışlasın inşallah amin....

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardesim,

ben acmis oldun konuyu hakkindaki düsüncemi söyle yazayim, insanlar günahlarini aciga vurarken pismanlik duyarak yapiyorlar dostundan yada arkadasindan yada bir din kardesinden yardim almak icin onlarin fikirlerin almak icin anlatiyorlar yoksa anlatacagi kimse bulamasa bir insan bunalima bile girebilir diye düsünüyorum ama eger bu günahlarimizi paylasdimiz arkadasimizin niyeti kötüyse gider o kisinin ayipini baskalarini anlatir yada onunla beraber cözüm arar bu devirde biraz insanlara güvenmek cok zor diye düsünüyorum insan neden günah isler nefsine yenik düser yada baskalari tarafindan günaha zorla düsürülür, bazi günah isleyen kisiler nasil tövbe edilmesini bile bilmiyorlar bir din kardesine anlatirsa bu kardeside nasil günahlarinda tövbe etmesini günahi isleyen kisiye yol gösterir, paylasinlarki baskalarida ayni günaha düsmesin,
benim burda anlatmak istedim kisi günah isleyip pisman olan kisilerdir,
günah isleyip bide bunu gülerek anlatan kisiler degildir

katkiniz için tesekkur ederim hayirli geceler

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Günah ve İsyanın Sonuçları:

- İlimden yoksun kalmak: Zira, ilim, günahkâra verilmez.

- Rızkın kesilmesi: Günâhkârın rızkı harama gider, Allah'ın bereket ve ihsanı kalkar.

- Kalp ve ruhun bozulması: Fıtrata uygun hal bozulur, hissizlik, vicdansızlık, korkusuzlukla tövbeden uzaklaşır. İç dünya kararır, kalp paslanır, haya duygusu ve ahlâk kalkar.

- İnsanlardan uzaklaşma: Nefsi ve en yakınlarıyla, toplumla yabancılaşan günâhkâr yalnız kalmaya mahkum olur.

- Her günâh iz bırakır: Günâhların sonucu vücud, akıl ve diğer organlarda bir kötülük doğurur. Her günâh bir başka günâha yol açar.

- Her günâh, İslâm dışı gelmiş geçmiş bütün çirkin ulusların mirasıdır. Kibirlenmek Firavun'un; eşcinsellik Lût kavminin mirasıdır.

- Günâh ve isyân, Allah'ın azabının hak olmasına yol açar. Bela ve musibet gelir. Günâhın geçmişe, şimdiye ve gelecek kuşaklara zararı dokunur.

- Günâhkârlar, meleklerin tövbe ve istiğfarlarından, Hz. Peygamber (s.a.s)'in şefaatinden mahrum kalırlar. Günâhlar insanların imanını zayıflatır.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Günah hakkında Hz. Peygamber (s.a.s)'in buyurduğu bazı Hadîs-i şerifler:

Zulüm üç türlüdür: Bir zulüm var ki Allah onu affetmez. Bir zulüm var ki Allah onu affeder. Bir zulüm var ki Allah onun mutlaka hesabını sorar: Allah'ın affetmediği zulm şirk'tir. Çünkü O, "Şirk büyük zulümdür" (Lokman, 31/13) buyurmuştur. Allah'ın affedeceği zulüm ise kulların kendi nefislerine zulmüdür. Rableri ile kendileri arasındaki işlerde yaptıkları hatalardır. Allah'ın hiç bırakmayıp mutlaka hesap soracağı zulüm de kulların birbirlerine karşı haksızlıklarıdır. Allah bunların hesabını sorar ve yapılan haksızlıkları cezalandırır.

Yüce Allah: " Ey kulum sen bana kulluk etmedin ama benden umut istedin. Ben de sende olanları bağışladım. Ey kulum, dünya kadar günâhla gelsen, bana şirk koşmamışsan, ben de seni dünya kadar mağriretle karşılarım. " buyurur.

Kula erişen bir musibet, büyük-küçük bir felâket hep kendi günâhı yüzündendir. Allah ın affettikleri de pek çoktur.

Canımı kudret elinde bulunduran Allah'a andolsun ki, mümine erişen hiçbir tasa, üzüntü, sıkıntı, hatta vücuduna batan hiçbir diken yoktur ki Allah onunla o kimsenin günahlarını affetmesin.

Her duyduğunu söylemesi kişiye günâh olarak yeter.

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gurbette abi
İşlediğimiz günahları başkalarına söylersek o kişileri günahlarımıza şahit tutmuş olmazmıyız?
Yanlış hatırlamıyorsam bi hocam demişti bunu.
Kazaya kalan namazları dahi söylememeliyiz diye biliyorum.
Hayırlı akşamlar

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın arkadaşlar ben yardım edin başlıklı bir konu açmıştım. Ama sesime kulak veren yok. Burdan cevap verseniz güzel düşüncelerinizi bekliyorum. Arkadaşlar insan düşünce düşüyor. Bataklığa düşünce düşüyor. Ve çıkması zor oluyor. Ben de günahlarla haşır neşir oldum ve namaz kıldığım halde farkında değildim. Ama Ramazanın başında kendime göre bir müsibetle karşılaşınca günahlarımdan kaynaklandığını anladım. Ve kendimi sorgulamaya başladım. Münafıkmıyım diye düşünmeye başladım. Arkadaşlar söyleyeceklerinizi çok duydum aslında çok da işittim. Ama ben durumum açısından bana yardım etmenizi istiyorum. Arkadaşımızın bir tanesi bişeyler yazdı Allah razı olsun ama bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Acaba imanımdan mı oldum diye neredeyse bayılıp düşeceğim. Ama o kadar zor bir durum ki anlatırken bile korkuyorum. Günahlarım imanıma zarar verdiğini biliyorum. Ama şu an çok korkuyorum. Elimden bişey de gelmiyor. Duaya ihtiyacım var. Bugün ezan okunurken abdest almaya gittim. Ve abdest alırken ben bu ezanı bu dini diyaneti nasıl olurda sırtımı çeviririm dedim. Ağladım. Ama şeytan ağlama nankör diyor. Ağlama senin ağlanacak halinde kalmadı diyor. Ben de şeytana çok koz vermişim ve günahlarımda birleşince şeytana yeniliyorum sanki. İnsan bile bile hataya düşer mi. Ben düşmüşüm. Ama insan farkında varamıyor. Bataklık arkadaşlar bataklık. Battıkça batıyorsunuz. Elimden tutacak olanı ben yine biliyorum. Ama Rabbimden utanıyorum. Utanıyorum. Bana yardım edin. Kararan kalbimi nasıl temizlerim . ve şeytan bu süreçte benle çok uğraşacaktır değil mi. Bana tavsiyelerde bulunun Allah rızası için. Bir kardeşinizi kurtarın elinden tutun. Ben gül bahçesinde kendini kaybetmiş bir insanım. Yardım.

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
günahı anlatmak

hristiyanların günah cıkarma ayininde oldugu gibi anlatmak yasaklanmıştır.

günahları :Allah ve senden baskasının bilmesine gerek yok tabi bide melekler var.

Allahtan baskasına günah itiraf etmek hoş değil.

Allaha günah itiraf etmekte aslında kendine itraf etmektir.

Allah daha yaratmadan önce biliyordu.

bir günah işledim nasıl tövbe edeyim diyerek üstü kapalı bir şekilde anlatmak olabilir.

günahın kendisini aleni anlatmak hem kötü birşey

hem hristiyanlar sebebiyle yasaklanmış birşey diye biliyorum.

günah cıkarmak nasil bir faciadır ya'Rab'bi

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Sesime kulak veren yok mu...kimse yok mu :'

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Sayın arkadaşlar ben yardım edin başlıklı bir konu açmıştım. Ama sesime kulak veren yok. Burdan cevap verseniz güzel düşüncelerinizi bekliyorum. Arkadaşlar insan düşünce düşüyor. Bataklığa düşünce düşüyor. Ve çıkması zor oluyor. Ben de günahlarla haşır neşir oldum ve namaz kıldığım halde farkında değildim. Ama Ramazanın başında kendime göre bir müsibetle karşılaşınca günahlarımdan kaynaklandığını anladım. Ve kendimi sorgulamaya başladım. Münafıkmıyım diye düşünmeye başladım. Arkadaşlar söyleyeceklerinizi çok duydum aslında çok da işittim. Ama ben durumum açısından bana yardım etmenizi istiyorum. Arkadaşımızın bir tanesi bişeyler yazdı Allah razı olsun ama bu konuda yardımınızı bekliyorum.

Acaba imanımdan mı oldum diye neredeyse bayılıp düşeceğim. Ama o kadar zor bir durum ki anlatırken bile korkuyorum. Günahlarım imanıma zarar verdiğini biliyorum. Ama şu an çok korkuyorum. Elimden bişey de gelmiyor. Duaya ihtiyacım var. Bugün ezan okunurken abdest almaya gittim. Ve abdest alırken ben bu ezanı bu dini diyaneti nasıl olurda sırtımı çeviririm dedim. Ağladım. Ama şeytan ağlama nankör diyor. Ağlama senin ağlanacak halinde kalmadı diyor. Ben de şeytana çok koz vermişim ve günahlarımda birleşince şeytana yeniliyorum sanki. İnsan bile bile hataya düşer mi. Ben düşmüşüm. Ama insan farkında varamıyor. Bataklık arkadaşlar bataklık. Battıkça batıyorsunuz. Elimden tutacak olanı ben yine biliyorum. Ama Rabbimden utanıyorum. Utanıyorum. Bana yardım edin. Kararan kalbimi nasıl temizlerim . ve şeytan bu süreçte benle çok uğraşacaktır değil mi. Bana tavsiyelerde bulunun Allah rızası için. Bir kardeşinizi kurtarın elinden tutun. Ben gül bahçesinde kendini kaybetmiş bir insanım. Yardım.

iman; Allahın kalplere koyduğu bir nurdur.

öyle kendiliğinden gitmez.

Allah çekip alırsa o baska

cekip aldığında da anlarsın artık iman ışığı kalmamıştır.

şeytan sana "imansız" diye vesvese veriyorsa Aldanma

o pislik ne derse desin inanma

iyice batırmak için çabalıyor

sende hala bir ışık görmüş ki uğrasıyor.

günaha girmeyen kul mu var Allah aşkına

ozaman kimsede iman kalmazdı

tövbe kapısı acık duruyor

Dil ile istifar çek kalp ile tövbe et gecer.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gurbette abi
İşlediğimiz günahları başkalarına söylersek o kişileri günahlarımıza şahit tutmuş olmazmıyız?
Yanlış hatırlamıyorsam bi hocam demişti bunu.
Kazaya kalan namazları dahi söylememeliyiz diye biliyorum.
Hayırlı akşamlar

aleykum selam
kesinlikle haklisin kardesim Rabbim bizleri kötü yola düsmekten günahlara bulasmaktan muhafaza etsin. amin

günahı anlatmak

hristiyanların günah cıkarma ayininde oldugu gibi anlatmak yasaklanmıştır.

günahları :Allah ve senden baskasının bilmesine gerek yok tabi bide melekler var.

Allahtan baskasına günah itiraf etmek hoş değil.

Allaha günah itiraf etmekte aslında kendine itraf etmektir.

Allah daha yaratmadan önce biliyordu.

bir günah işledim nasıl tövbe edeyim diyerek üstü kapalı bir şekilde anlatmak olabilir.

günahın kendisini aleni anlatmak hem kötü birşey

hem hristiyanlar sebebiyle yasaklanmış birşey diye biliyorum.

günah cıkarmak nasil bir faciadır ya'Rab'bi

Allah celle celaluh razi olsun

Sesime kulak veren yok mu...kimse yok mu :'

sesine kulak veriyoruz kardesim sadece takip etmeye devam edin insaALLAH

iman; Allahın kalplere koyduğu bir nurdur.

öyle kendiliğinden gitmez.

Allah çekip alırsa o baska

cekip aldığında da anlarsın artık iman ışığı kalmamıştır.

şeytan sana "imansız" diye vesvese veriyorsa Aldanma

o pislik ne derse desin inanma

iyice batırmak için çabalıyor

sende hala bir ışık görmüş ki uğrasıyor.

günaha girmeyen kul mu var Allah aşkına

ozaman kimsede iman kalmazdı

tövbe kapısı acık duruyor

Dil ile istifar çek kalp ile tövbe et gecer.

ve aleykum selam degerli kardeslerim
benim için çok önemli olan katkilariniz için tesekkur ederim ihtiyaç adli kardesim! sen gulfidan kardesimi dinle tevbe edelim Rabbimiiz he r daim zikr edelim insaALLAH
selam ve baki dualarimla

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt