Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

****Gözyaşı medeniyeti **** (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
İslam'ın ilk dönemlerinde Allah'tan çok korkan zahitlerin en belirgin özelliklerinden birisi, Allah korkusunun tesiri ile çok ağlamaları, çok mahzun olmaları ve dünyaya hiç değer vermemeleridir.
Bunlardan biri de Veysel Karani'dir. Allah'tan çok korktuğu ve utandığı için başını hiç semaya kaldırmayıp, daima çenesi göğsünde bitişik olarak gezermiş. "Ümmetin abidii" diye anılan Amir b. Abdullah da çok ağlayıp Peygamber'imiz gibi ayakları şişinceye kadar namaz kılarmış. Utbe b. Ebân ise öyle bir zahit imiş ki, "Dünyayı üç talakla (boşama hakkı) boşadım. Artık dönüş yok." demiş ve çok ağlarmış. Allah korkusuna sevgi ve aşkın hakim olduğu Rabiatu'l-Adeviyye ise secdede başını secdeye koyduğu yeri çamur edecek kadar gözyaşlarını ceyhun ederdi. Zaten hepsinin örnek aldığı Hz. Peygamber'imiz de şöyle dememiş miydi?: "Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız! Dağlara ve tepelere çıkardınız! Sizi görenler size deli derlerdi."

G

gülderen özdemir

Tuğba Kardeşim çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş
Allah Razi Olsun Ben Bu Konularda Fazla Bir şey Bilmiyorum Ama Sen Ve Senin Gibi Güzel Din Kardeşlerim Sayesinde çok Güzel şeyler öğrenmiş Oluyorum Ellerine Yüreğine Sağlik A..e.o.canim Selam Ve Duam Ile

LUTFI

Kayıtlı Kullanıcı
Tugba kardeşim çok güzel olmuş, Allah C,C. razı olsun
Rabbin bizlerede samimi bir şekilde ağlamayı nasip etsin. A.E.O.

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
İslam'ın ilk dönemlerinde Allah'tan çok korkan zahitlerin en belirgin özelliklerinden birisi, Allah korkusunun tesiri ile çok ağlamaları, çok mahzun olmaları ve dünyaya hiç değer vermemeleridir.
Bunlardan biri de Veysel Karani'dir. Allah'tan çok korktuğu ve utandığı için başını hiç semaya kaldırmayıp, daima çenesi göğsünde bitişik olarak gezermiş. "Ümmetin rahibi" diye anılan Amir b. Abdullah da çok ağlayıp Peygamber'imiz gibi ayakları şişinceye kadar namaz kılarmış. Utbe b. Ebân ise öyle bir zahit imiş ki, "Dünyayı üç talakla (boşama hakkı) boşadım. Artık dönüş yok." demiş ve çok ağlarmış. Allah korkusuna sevgi ve aşkın hakim olduğu Rabiatu'l-Adeviyye ise secdede başını secdeye koyduğu yeri çamur edecek kadar gözyaşlarını ceyhun ederdi. Zaten hepsinin örnek aldığı Hz. Peygamber'imiz de şöyle dememiş miydi?: "Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız! Dağlara ve tepelere çıkardınız! Sizi görenler size deli derlerdi."
EFENDİMİZ NE KADAR DOĞRU SÖYLEMİŞ BİZLER CEHENNEMİN O DEHŞETİNİ GÖRSEYDİK ŞİMDİ BÖYLE DAVRANIRMIYDIK BÖYLE YAŞARMIYDIK.ŞÜPHESİZKİ SECDELERE KAPANIR TÖVBE İSTİĞFAR ÇEKERDİK SABAHLARA KADAR.AMA BAZI ŞEYLERİ YAPMAMIZ İÇİNDE İLLA GÖRMEMEİZ GEREKMEMEKTEDİR.NASILKİ RABBİMİZ GÖREMİYORUZ AMA ONUN VARLIĞINDA HAŞA GARAM DAKADAR Bİ ŞÜPHEMİZ YOK.O YÜZDEN HERŞEY GEÇ OLMADAN RABBİMİZİN BİZDEN İSTEDİKLERİNİ YAPMAYA GAYRET EDELİM

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Zaten hepsinin örnek aldığı Hz. Peygamber'imiz de şöyle dememiş miydi?: "Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız! Dağlara ve tepelere çıkardınız! Sizi görenler size deli derlerdi....

RABBİM RAZI OLSUN ABLACIM..

ÇOK GÜZEL ANLAMLI BİR PAYLAŞIM..
HAYIRLI GECELER..

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Tuğba Kardeşim çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş
Allah Razi Olsun Ben Bu Konularda Fazla Bir şey Bilmiyorum Ama Sen Ve Senin Gibi Güzel Din Kardeşlerim Sayesinde çok Güzel şeyler öğrenmiş Oluyorum Ellerine Yüreğine Sağlik A..e.o.canim Selam Ve Duam Ile
selamun aleyküm kardeşim gözlerinize sağlık Rabbimiz razı olsun inşaallah

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Bunlardan biri de Veysel Karani'dir. Allah'tan çok korktuğu ve utandığı için başını hiç semaya kaldırmayıp, daima çenesi göğsünde bitişik olarak gezermiş. "Ümmetin rahibi" diye anılan Amir b. Abdullah da çok ağlayıp Peygamber'imiz gibi ayakları şişinceye kadar namaz kılarmış. Utbe b. Ebân ise öyle bir zahit imiş ki, "Dünyayı üç talakla (boşama hakkı) boşadım. Artık dönüş yok." demiş ve çok ağlarmış. Allah korkusuna sevgi ve aşkın hakim olduğu Rabiatu'l-Adeviyye ise secdede başını secdeye koyduğu yeri çamur edecek kadar gözyaşlarını ceyhun ederdi. Zaten hepsinin örnek aldığı Hz. Peygamber'imiz de şöyle dememiş miydi?: "Benim bildiğimi bilseydiniz az güler çok ağlardınız! Dağlara ve tepelere çıkardınız! Sizi görenler size deli derlerdi."

selamun aleykum güzel kardeşim RABBİM razı olsun... emegine saglık .. yanlız bir ricam var güzel kardeşim.. :)
yazıda geçen Ümmetin rahibi kelimesini bu ümmetin âbidi
şeklinde değiştirsek bir masuru olabilirmi .. :)
selam ve dua ile :) B)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum güzel kardeşim RABBİM razı olsun... emegine saglık .. yanlız bir ricam var güzel kardeşim.. :)
yazıda geçen Ümmetin rahibi kelimesini bu ümmetin âbidi
şeklinde değiştirsek bir masuru olabilirmi .. :)
selam ve dua ile :) B)
ve aleykümselam kardeşim inşaallah düzelttim hayırlı akşamlar Rabbimize emanet ol inşaallah..

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
Allah razı olsun faydalanmış olduk emeğine sağlık
Allah Azze ve Celle'ye emanet ol kardeşim selametle

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli efendilerimizden çok güzel örneklerdi.. Allah razı olsun..
Selam ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt