Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GÖZ ZİNASI (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'U TELA(CELLE CELALUHU) ŞÖYLE BUYURUYOR;

(EY RASULUM) MÜ'MİN ERKELERE SÖYLE GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKINSINLAR,VE IRZLARINI ZİNADAN KORUSUNLAR.BU KENDİLERİ İÇİN DAHA TEMİZDİR.MUHAKKAKİ ALLAH ONLARIN BÜTÜN YAPTIKLARINDAN HABERDARDIR.MÜ'MİN KADINLARA DA SÖYLE GÖZLERİNİ HARAMDAN SAKINSINLAR,IRZLARINI KORUSUNLAR ZİYNETLERİNİ(SÜSLERİN TAKILI OLDUĞU GERDAN,KOL BACAK,BAŞ,VB.)GÖSTERMESİNLER.ANCAK O ZARURİ OLAN(YÜZ,EL ,AYAK)MÜSTESNADIR.BAŞ ÖERTÜLERNİ YAKALRINI ÜSTÜNEKOYSUNLAR(NUR/31)

YUKARIDA Kİ AYETTE ERKEK OLSUN KADIN OLSUN BÜTÜN MÜSLÜMANLARA ZİNANIN HARAM KILDIĞI BİLDİRİLMEKTEDİR.AYRICA YİNE HEM ERKEK HEM KADINLARA KENDİLERİNİ ZİNAYA GÖTÜRECEK DAVRANIŞLARDAN SAKINMALARI EMREDİLMİŞTİİR.YİNR BU AYETTEN ZİNAYA GÖTÜREN EN ÖNEMLİ ŞEYİN ŞEHVETLE NAMAHTREME BAKMAK OLDUĞU ANLAŞILIR.
BU NEDENLE ALLAH'U TEALA ERKEK KADINBÜTÜN MÜ'İNLERE GÖZLERİNİİ HARAMDAN SAKINMALARINI YANİ NAMAHREME BAKMAMALARINI EMİR VE TAVSİYEDE BULUNMUŞTUR.

BAKIŞ ZİNANIN BAŞLANGICIDIR.BUNUN İÇİN GÖZÜ KORUMAK MÜHİMDİR."BAKIŞTAN NE OLUR"DİYEREK BU KONUDA ALDIRMAZLIK GÖSTERENLER SONUNDA BÜYÜK FELAKETLERLE KARŞILAŞIR.KASİ OLMAYAB BAKIŞTAN KİŞİ SORUMLU TUTULMAMIŞTIR.FAKAT TEKRAR BAKMAK YASAKLANMIŞTIR."BİRİNCİSİ RAHMANDAN İKİNCİSİ ŞEYTANDAN"

AYNI ZAMANDA EFENDİMİZ ALEYHİSSALATÜ VESELEM ŞÖYLE BUYURMKATADIR;"BİRİNCİ BAKIŞ LEHİNE İKİNCİSİ ALEYHİNEDİR"

YABANCI ERKEK YADA KADINLARINBİRBİRİNE GÖZ KIPMALARI, KADINI GÖZLERİNİİ SÜZMES,GÖZİ ZİNASIDIR.

ŞURASI UNUTULMAMALIDIR Kİ; ŞEHVETLE BAKIŞIN "ZİNA"OLARAK İFADE EDİLMESİ HAKİKİ MANADA CİNSİ TEMASLA MEYDANA GELEN ZİNA OLMAYIP BELKİ ZİNAYA GÖTÜREN EN ÖNEMLİ SEBEBLERDEN BİRİ OLDUĞU ANLATILMASI SEBEBİNE BAĞLIDIR.BUNU İÇİN "GÖZ VE DİL ZİNASI"OLARAK BİLDİRİLEN DURUMLRIN "HAKİKİ ZİNAYLA "BİR TUTULMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

BİR GÖZ Kİ ANIN OLMAYA İBRET NAZARINDA
OL SAHİBİNİN DÜŞMANIDIR BAŞ ÜZERİNDE

KAYNAK;
1-ŞAMİL İSLAM ANSİKLLOPEDİSİ
2-İSLAMDA KADIN AİLE, MEHMET EMRE

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GÖZ ZİNASI

Allah uzak etsin inşallah....ama okulda sınıf ortamında sınıfımdaki erkeklerle çok kez gözgöze geliyorum yani bunu engellemek imkansız gibi..derslerde dinlerken konu anlatırken yada beraber soru çözerken...

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
Allah uzak etsin inşallah....ama okulda sınıf ortamında sınıfımdaki erkeklerle çok kez gözgöze geliyorum yani bunu engellemek imkansız gibi..derslerde dinlerken konu anlatırken yada beraber soru çözerken...

YAŞADIM BENDE ONALARI ELİNDEN GELDİĞİ KADAR BAKMAMAYAÇALIŞ FAZLA SAMİMİ OLAM İÇ İÇE(GRUP)ORTAMLARINA TAKILMA GERİSİNİ ALLAH'A BIRAK KAÇINCI SINIF??????

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

lise 2... tmm elimden geleni yaparım Allah razı olsun

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:

HIMMM BEN VALLA O YÜZDEN OKULU BIRAKMIŞTIM BÜTÜN MİLLET AYAĞA KALTI...SANA DEDİKLERİMİ YAPTIM EVELALLAH HAKKINDAN GELDİM HER ŞEYİN ÇOK GEÇMİŞTE KALDI SENDE ATLATIRSIN İNŞ

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM BİZİ GÜNAH İŞLEMEKTEN ALIKOYSUN İNŞ.AMİN

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
Allah_affetsin yazdı:

HIMMM BEN VALLA O YÜZDEN OKULU BIRAKMIŞTIM BÜTÜN MİLLET AYAĞA KALTI...SANA DEDİKLERİMİ YAPTIM EVELALLAH HAKKINDAN GELDİM HER ŞEYİN ÇOK GEÇMİŞTE KALDI SENDE ATLATIRSIN İNŞ

ben senin kadar cesaretli olamam ama benim tek isteğim iyi yerlere gelerek davamızı kolaylıkla hazmettirebilmek..geçen babam şu anayasa mahkemesinin 9 kşiye karşın 2 kişinin oy vermesi konusunda bir yorum yaptı o 2 kişi 367 şart olmasın dedi ve yine o iki kişi turgut özal tarafından seçilmiş inançlı kişilerdi diğer üyelerse sezer ve demirel tarafından seçilmiş..babam bana::sende hukuk oku ve sende o konuma geldi devlet böyle inançsız kişiler elinde sönüp gitmesin ded......çok duygulandım ve tabiri caizse kafama dank etti:)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
Allah_affetsin yazdı:

ben senin kadar cesaretli olamam ama benim tek isteğim iyi yerlere gelerek davamızı kolaylıkla hazmettirebilmek..geçen babam şu anayasa mahkemesinin 9 kşiye karşın 2 kişinin oy vermesi konusunda bir yorum yaptı o 2 kişi 367 şart olmasın dedi ve yine o iki kişi turgut özal tarafından seçilmiş inançlı kişilerdi diğer üyelerse sezer ve demirel tarafından seçilmiş..babam bana::sende hukuk oku ve sende o konuma geldi devlet böyle inançsız kişiler elinde sönüp gitmesin ded......çok duygulandım ve tabiri caizse kafama dank etti:)

AMENNA AMA BAŞINI AÇABİLECEKMİSİN MEŞRU BİR ŞEYİ GAYRİ MEŞRU YOLLAMI ELDE EDECEKSİN BURASI İSTİŞAREYE AÇILIR KONU!!!!!!!

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
Allah_affetsin yazdı:

AMENNA!!!! AMA BAŞINI AÇABİLECEKMİSİN MEŞRU BİR ŞEYİ GAYRİ MEŞRU YOLLAMI ELDE EDECEKSİN BU İSTİŞAREYE AÇILIR KONU!!!!!!!

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

hayır tabiki estağfurullah...yalnış anladın ben davamı kendi çerçevelerimde yapacağım..ama bizim suçumuz ne analamıyorum bizi başımızı açmaya zorlayanlar utansın ve cezasını çeksinler..başımızı açmak zorunda olduğumuz için kapanmayı isteyimde evemi kapanalım eğer özgürlük istiyorsak bunun için savaşmalıyız...gelecek neslin özgürlüğü biz olmalıyız...Allah'ta bunu görür tamam saçın bir teli bile çok günah ama çaresizlik değilmi zorla yaptırıyorlar bu onların boynuna...:(((

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
hayır tabiki estağfurullah...yalnış anladın ben davamı kendi çerçevelerimde yapacağım..ama bizim suçumuz ne analamıyorum bizi başımızı açmaya zorlayanlar utansın ve cezasını çeksinler..başımızı açmak zorunda olduğumuz için kapanmayı isteyimde evemi kapanalım eğer özgürlük istiyorsak bunun için savaşmalıyız...gelecek neslin özgürlüğü biz olmalıyız...Allah'ta bunu görür tamam saçın bir teli bile çok günah ama çaresizlik değilmi zorla yaptırıyorlar bu onların boynuna...:(((

SAVUNDUĞUN BAŞÖRTÜSÜ ALLAH'IN EMRİ BUNA MECBUR BIRAKABİLİRLER AMA SEN KARAR VERECEKSİN DAVA DİYORSUN MÜSLÜMANLARIN DAVASI HEP AYNI AHKKI ANLAMAK VE ANLATMAK AMA ÖNCE NEFSİNE SEN KENDİN BİLE TAM HAKKIYLA BUNU YERİNE GETİREMİYORSAN O DAVADA BİR EKSİKLİK OLMAZ MI GÜZEL KARDEŞİM

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:

SAVUNDUĞUN BAŞÖRTÜSÜ ALLAH'IN EMRİ BUNA MECBUR BIRAKABİLİRLER AMA SEN KARAR VERECEKSİN DAVA DİYORSUN MÜSLÜMANLARIN DAVASI HEP AYNI HAKKI ANLAMAK VE ANLATMAK AMA ÖNCE NEFSİNE SEN KENDİN BİLE TAM HAKKIYLA BUNU YERİNE GETİREMİYORSAN O DAVADA BİR EKSİKLİK OLMAZ MI GÜZEL KARDEŞİM

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
Allah_affetsin yazdı:

SAVUNDUĞUN BAŞÖRTÜSÜ ALLAH'IN EMRİ BUNA MECBUR BIRAKABİLİRLER AMA SEN KARAR VERECEKSİN DAVA DİYORSUN MÜSLÜMANLARIN DAVASI HEP AYNI HAKKI ANLAMAK VE ANLATMAK AMA ÖNCE NEFSİNE SEN KENDİN BİLE TAM HAKKIYLA BUNU YERİNE GETİREMİYORSAN O DAVADA BİR EKSİKLİK OLMAZ MI GÜZEL KARDEŞİM

çok haklısnın ama elden ne gelir ALLAH razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt