Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

göz atmadan geçmeyin.... (1 Kullanıcı)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı
Müşkülünü çözen, seni hakikata ulaştıran bilgiyi, ölüm gelip çatmadan önce iste, öğrenmeye çalış. Aklını başına al da, şu dünyâyı, yani var gibi görünen yoğu bırak, yok gibi sandığın varı iste.
Hz. Mevlâna

Ey câhil neisinin havasına uyan. Ey başkalarının halinden ibret almayan. Senin bütün hayrın, su içilecek yere bir tas koymaktan ibaret, sen istiyorsun ki, bu tasdan, bütün şehir halkı senin hayrına su içsinler, kansınlar, değil mi?
Hz. Mevlâna

O aşk, oraya doğru at sürüyordu. Haşmetinden çalımından, gönlüm onu tanıdı da, kendi kendine dedi ki: Sûretden, şekilden kurtulduğum zaman ben aşk ile oyunlara girişeceğim, onunla sevişeceğim.
Hz. Mevlâna

O pâdişâh, kütü huylu kullarından yüz çevirmez. Senin gibi yüzlerce kulunun suçuna, saygısızlığına bakmaz. Bu sözü sen söyleme, bunu onun deniz gibi sonsuz olan lütfu söylesin. O öyle merhamet sahibidir ki, bizim kötülüğümüzden kara şeytan kaçar da O kaçmaz.
Hz. Mevlâna

Kalk, günahkârlara, kurtuluş yolunu gösteren, kurtuluş kutbunun etrafında, Kabe'yi tavaf eden ve Arafat'a çıkan hacılar gibi dön, dolaş, onun çevresinden ayrılma. Ne diye, balçık gibi yere yapışıp kaldın? Hak yolunda yürüyen kişiler için, uğraşmak, mürşid bulmak için çalışmak, çabalamak gerek. Bilmez misin ki: Hareketler, sonunda bereketlerin anahtarı olur.

Hz. Mevlâna
Sevgilim! Âbı hayat senin yüzündeki terden bir damladır. Geceleri gök yüzünde dolaşan nur saçan ay, senin yüzünün parıltısının bir eseridir. Ben; Bu uzun gecede ay ışığı istiyorum dedim, düşünmedim ki, o, gece senin siyah saçlarının karanlığı, Ay ışığı ise senin yanakların.
Hz. Mevlâna

Ey talihimi, bahtımı uyandıran sevgili, uyuma! Ey ilkbaharın, ey gül bahçesinin rengi, parlaklığı uyuma! Ey kanlar içen nergiz gibi göz! Bu gece, zevk gecesidir, neş'e gecesidir, sakın uyuma.
Hz. Mevlâna

Bugün nasıl bir gündür ki güneş, iki kat güçlü. Bugün ayrı bir gün, günlerden hiç birine benzemiyor. Bugünkü günde başka bir tecelli nuru görünüyor. Ey Aşıklar ! Size müjdeler olsun, bugün sizin gününüz. diye gökten yer yüzündekilere sesler gelmede, saçılar saçılmada.
Hz. Mevlâna

Ey eşek gibi, öküz gibi, saman ve arpa arayıp duran zavallı zaman seyisi; sana ne vakte kadar terbiye ve edep öğretecek? Her kokmuş ağızlı, senin dudağının tadını tatmışken, sen dudağını, o güzelin dudağına ne uzatıp duruyorsun?...
Hz. Mevlâna

Yağmur, aşkla gönlü yanan birisinin başına yağıp durmadaydı. O kadar çok yağdı ki, âşık hemen eve kaçtı. Bu hali gören hoş bir kaz, kanadını çırparak dedi ki: yağmuru benim üstüme yağdır, çünkü Allah benim canımı sudan yarattı, benim su ile aşinalığım, tanışıklığım vardır.
Hz. Mevlâna

Sevgilim, sen benim Yusuf'umsun, ben ise senin hasretinle gözlerini kaybeden Yâ'kub'unum. Sen benim sağlığımsın: ben ise senin derdini çeken Eyyub'unum. Ben neyim? Senin yanında kim olabilirim? Sen herkesin sevgilisisin. Sen oynar durursun, bense sadece durmadan el çırpmadayım.
Hz. Mevlâna

Senin aşkın, bir otlağın çevresinde at koşturuyordu. Zavallı günlüm onu gördü de, belirtisinden tanıdı. Gönlüm, varlık bağından kurtulduğu gün, ben yokluğun gizliliğinde, bilsen ne aşk oyunları oynayacağım.
Hz. Mevlâna

Biz, aşkın âşıkıyız. Çünkü aşk kurtuluştur. Can, Hızır gibidir, Aşk ise, bengi suya benzer. Aşk padişahından beratı olmayana yazıklar olsun! Hayvanın, aşkı besliyen, ruha giden manevi tatlılıklardan, can şekerinden ne haberi olacak..?
Hz. Mevlâna

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı
RE: göz atmadan geçmeyin....

Müşkülünü çözen, seni hakikata ulaştıran bilgiyi, ölüm gelip çatmadan önce iste, öğrenmeye çalış. Aklını başına al da, şu dünyâyı, yani var gibi görünen yoğu bırak, yok gibi sandığın varı iste.
Hz. Mevlâna

ELINE SAGLIK EMEGINE SAGLIK! BEN BU TÜR YAZILARDAN COK ETKILENIYORUM!NEFSIMI TERBIYEDE IYI BIR YOL!ALLAH SENDEN RAZI OLSUN VESILE OLDUGUN ICIN!B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm
Allah Razi Olsun, güzel bir Paylasim olmus...
Hz Mevlana nin sözleri beni cok etkiliyor... hepsi bir birinden güzel....anlamli...

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

gurbetten yazdı:
Hz. Mevlâna

ELINE SAGLIK EMEGINE SAGLIK! BEN BU TÜR YAZILARDAN COK ETKILENIYORUM!NEFSIMI TERBIYEDE IYI BIR YOL!ALLAH SENDEN RAZI OLSUN VESILE OLDUGUN ICIN!B)

KESİNLİKLE HAKLISIN....NEFSİM NE ZAMAN BENİM ÖNÜME GEÇSE BEN DE BU SÖZLERDEN YARALANIRIM...SELAM VE DUA İLE....

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm
Hz Mevlana nin sözleri beni cok etkiliyor... hepsi bir birinden güzel....anlamli...

TŞK EDERİM KARDEŞİMM ..... EMİNİM Kİ SEMA GÖSTERİLERİNDEN DE ETKİLENİYORSUNUZDUR ....BURDA YANİ KONYADA HER C.TESİ VAR ÇOK ÖZEL BİR ATMOSFER...SELAM VE DUA İLE...​

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm

TŞK EDERİM KARDEŞİMM ..... EMİNİM Kİ SEMA GÖSTERİLERİNDEN DE ETKİLENİYORSUNUZDUR ....BURDA YANİ KONYADA HER C.TESİ VAR ÇOK ÖZEL BİR ATMOSFER...SELAM VE DUA İLE...​

Hemde NasilB) Canli Canli Izlemek daha bir güzel... Her Cumartesi öylemi süper valla..ahh ahh orda olsam hic kacirmazdim

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm

Hemde NasilB) Canli Canli Izlemek daha bir güzel... Her Cumartesi öylemi süper valla..ahh ahh orda olsam hic kacirmazdim

WWW.KONYA.BEL.TR DEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ..... BUYRUN GELİN MİSAFİRİMİZSİNİZ....B)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

www.konya.bel.tr den mevlana müzesini hareketli kamerayla inceleebilir... mevlana hakkında bilgi edinebilirsiniz...:DB);)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm

WWW.KONYA.BEL.TR DEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ..... BUYRUN GELİN MİSAFİRİMİZSİNİZ....B)

Insallah..Bu Sene degilde gelecek seneye insallah görmek nasip olur... Allah Razi Olsun;)B)
Adres Icin sagol canli canli mevlana Müzesini gördüm...cok güzell​

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

Bahar_58 yazdı:
MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
MAVI HUZUN yazdı:
Bahar_58 yazdı:
Selamun Aleyküm

Insallah..Bu Sene degilde gelecek seneye insallah görmek nasip olur... Allah Razi Olsun;)B)
Adres Icin sagol canli canli mevlana Müzesini gördüm...cok güzell​

her zaman bekleriz.........selam ve dua ile...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Gel, gel, daha yakın gel, bu yol vuruculuk ne zamana kadar sürüp gidecek? Madem ki sen bensin, bende senim. Artık bu senlik ve benlik nedir?
Biz Hakk'ın nuruyuz, Hakk'ın aynasıyız.
Şuhalde kendi kendimizle, birbirimizle ne diye çekişip duruyoruz?
Bir aydınlık, bir aydınlıktan neden böyle kaçıyor?

Hz. Mevlana

Selamun aleykum.. Ne kadar da güzel söylemiş gönül eri hz. Mevlana hazretleri..
Hayran olmamak elde değil..
Allah c.c. razı olsun güzel kardeşim paylaşımından dolayı..
Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgilim, sen benim Yusuf'umsun, ben ise senin hasretinle gözlerini kaybeden Yâ'kub'unum. Sen benim sağlığımsın: ben ise senin derdini çeken Eyyub'unum. Ben neyim? Senin yanında kim olabilirim? Sen herkesin sevgilisisin. Sen oynar durursun, bense sadece durmadan el çırpmadayım.
Hz. Mevlâna

S.ALEYKÜM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL SÖZLER..RABBİM İBRET ALMAK VE DÜSTUR ETMEK NASİB ETSİN..ELİNİZE SAĞLIK..ALLAHA EMANET OLUN..

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

B) ne güzel söylemiş HZ. MEVLANA değilmi? paylaşım için teşekkür... B)

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Gel, gel, daha yakın gel, bu yol vuruculuk ne zamana kadar sürüp gidecek? Madem ki sen bensin, bende senim. Artık bu senlik ve benlik nedir?
Biz Hakk'ın nuruyuz, Hakk'ın aynasıyız.
Şuhalde kendi kendimizle, birbirimizle ne diye çekişip duruyoruz?
Bir aydınlık, bir aydınlıktan neden böyle kaçıyor?

Hz. Mevlana

Selamun aleykum.. Ne kadar da güzel söylemiş gönül eri hz. Mevlana hazretleri..
Hayran olmamak elde değil..
Allah c.c. razı olsun güzel kardeşim paylaşımından dolayı..
Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)

kesinlikle hayran kalmamak elde deil....birde mevlananın içinde ney dinlemek dua etmek ne kadar güzeldir...kendimi konya gibi bir yerde yaşadıgım için çok şanslı hissediyorum....selam ve dua ile...

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB BOZKUS yazdı:
Hz. Mevlâna

S.ALEYKÜM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL SÖZLER..RABBİM İBRET ALMAK VE DÜSTUR ETMEK NASİB ETSİN..ELİNİZE SAĞLIK..ALLAHA EMANET OLUN..

[big]
aminnnn rabbim yolundan ayırmasın........​
[/big]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt