Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

'Gösterilerde başörtülüler neden yok?' (1 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gösterilerde neden türbanlılar yok?"

Gösteriler malum, günlerdir sokaklarda teröre karşı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla yürüyüşler yapılıyor. Bu yürüyüşlere toplumun her kesiminden insanlar katılıyor.

İki yazar, önce Milliyet'ten Can Dündar, sonra Hürriyet'ten Bekir Coşkun "Bu gösterilerde neden türbanlılar yok" sorusunu sordu.

Bu soru neden sorulur?

Anlamak zor değil.

Mesaj şu:

"Türbanlılar sadece türbana özgürlükle uğraşır. Ülkenin milli sorunlarına karşı duyarsızdırlar."

Bu soruyu, Can Dündar bir hafta kadar önce sormuştu.

Bekir Coşkun bugün soruyor.

Demek sorunun işlevi bitmedi. Türbanlıya vurmak gerekiyor. Bu gösteri ortamında birkaç yara daha alırlarsa, kısa günün karı olur, hesap bu olmalı.

Malum, ben, türban diye tanımlamadım bugüne kadar kadınlarımızın başındaki örtüyü...

O, adıyla sanıyla başörtüsüdür.

Bizim kültürümüzde bu, budur.

Bana göre başörtülü kızlar da, başlarındaki örtüyü bugüne kadar türban diye tanımlamadı.

Belki annelerinden farklı örtündüler ama, sadece biçim farkıydı bu, mahiyet aynıydı.

Kur'an'da örtünme emri vardı, Anadolu kadını da, bugünün okumuş kızı da bunun için başlarını örtmüşlerdi.

Ama birilerinin başörtüsü ile problemi vardı ve buna karşı psikolojik savaş yürütmeleri gerekiyordu.

Üstelik bundan, ülkenin birlik bütünlüğe en çok ihtiyacı bulunduğu, dağlardan ardı arkasına şehit haberlerinin geldiği bir ortamda bile vazgeçecek gibi görünmüyorlardı.

Vur abalıya cinsinden bir öfkeyle "Vur türbanlıya" oluyordu.

Peki ama, gösterilere katılmamak hadisesi neydi?

Nerelerdeydi bu başörtülüler ki gösterilerde bulunmuyorlardı.

Bunu anlamak için aslında azıcık insaf yeterliydi. Şayet gösterilerde başörtülü kadın azsa, onların neden gösterilere katılmadıkları veya nerede oldukları kolayca anlaşılabilirdi.

Onlar neredeler, ben söyleyeyim:

Onlar şu sıralar, ya da çoktan beridir şehit tabutlarına kapanmaktalar.

Bakın şehit tabutlarına...

Orada tabutu okşayan anneler vardır.

Bacılar vardır.

Eşler, nişanlılar vardır.

Hala, teyze, nine vardır.

Hepsinin başları örtülüdür.

Siz ister türban deyin ister başörtüsü, başları örtülü onların...

Askerden şehit urbası ile dönen yavrularının fotoğrafına sarılmışlardır.

Göz yaşlarını bile akıtamamaktadırlar.

Gösteri olur diye...

Her şeyi içlerinde, kalplerinde yaşamaktadırlar.

Yangın kalplerindedir.

Acı kalplerindedir.

Öfke de kalplerindedir.

Gösteri yapıp slogan atmak...

İşte bunu beceremezler...

"Gösterilerde türbanlılar neden yok?" muş!

Kaç zamandır tersinden bir hadise yaşanıyor Türkiye'de...

Bir gün kalkıp yazdınız mı?

"Neden hep başörtülüler vardır bu tabutların başında" diye?

"Bu şehit naaşları üzerine kapanan kadınların başındaki örtü, üniversite kapısında neden hala yasak" diye?

Bir gün kalkıp sordunuz mu?

"Başörtülü kadın, sadece şehit naaşları başında mı gerekli" diye?

"Bu şehit mezarlarının taşlarını hep başörtülü anneler mi okşayacak" diye?

Bunlar psikolojik savaş sloganları içinde yer almıyor değil mi?

Ben söyleyeyim:

Gösterilerde başörtülü kadın neden yok?

Çünkü onlar, şehit naaşı başından kalktıktan sonra tarlaya çapa çapalamaya giderler, ya da üç kuruş yevmiye ile fındık toplamaya, ahırda hayvanların altını temizlemeye, inek sağmaya, hayat mücadelesine giderler yani...

Çocuklarının acısını yüreklerinde saklaya saklaya hayat mücadelesine devam ederler...

Ben başka bir sebep söyleyeyim, sokak gösterilerinde neden başörtülü kadın yok?

Çünkü biçildi onlar yıllardan bu yana.

Hep onları azaltmak için uğraşılmadı mı bu memlekette? Hep onlar çoğalıyor diye tehdit değerlendirmeleri yapılmadı mı? Yıllarca üniversite kapılarında copladığımız insanları şimdi hangi yüzle "Sokakta neden yoksunuz" diye sorgulayabiliyoruz?

Hem suçlu, hem güçlü diye buna derler...

Şunu da söylemeliyim:

Sokak gösterilerinde gene de başörtülüler vardı, var ve yine olacak...

Ellerinde bayrakları, başlarında örtüleri ile göğüslerine şehit resmi takmış yürüdüler, yürüyecekler.

Kimse onların vatan sevgilerini sorgulayamaz.

Onlar bütün zamanlarda bu memleketin onurunu savunmak için çocuklarının canından vaz geçtiler.

Bebeklerinin kundağına mermi bağlamayı tercih ettiler.

Onların vatan sevgisini sorgulamak, insaf duygusunu kaybetmedikçe, hiç kimsenin haddi olmamalıdır.

Hallacı Mansur'u atılan taşlar değil, bir gül yaralamış.

Bu ülke insanını da bu sorumsuz sözler yaralıyor. Başörtülü kadınlar evlatlarına mı yansınlar, bu kahredici sözlere mi?

Burası da sözün bittiği bir nokta.

yazar : Ahmet TAŞGETİREN

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel bir konuya deginmişsin kardeşim ve o kadar güzel açıklamışsın ki ellerine sağlık selametle kal

havza

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gösterilerde neden türbanlılar yok?"

Gösteriler malum, günlerdir sokaklarda teröre karşı "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla yürüyüşler yapılıyor. Bu yürüyüşlere toplumun her kesiminden insanlar katılıyor.

İki yazar, önce Milliyet'ten Can Dündar, sonra Hürriyet'ten Bekir Coşkun "Bu gösterilerde neden türbanlılar yok" sorusunu sordu.

Bu soru neden sorulur?

Anlamak zor değil.

Mesaj şu:

"Türbanlılar sadece türbana özgürlükle uğraşır. Ülkenin milli sorunlarına karşı duyarsızdırlar."

Bu soruyu, Can Dündar bir hafta kadar önce sormuştu.

Bekir Coşkun bugün soruyor.

Demek sorunun işlevi bitmedi. Türbanlıya vurmak gerekiyor. Bu gösteri ortamında birkaç yara daha alırlarsa, kısa günün karı olur, hesap bu olmalı.

Malum, ben, türban diye tanımlamadım bugüne kadar kadınlarımızın başındaki örtüyü...

O, adıyla sanıyla başörtüsüdür.

Bizim kültürümüzde bu, budur.

Bana göre başörtülü kızlar da, başlarındaki örtüyü bugüne kadar türban diye tanımlamadı.

Belki annelerinden farklı örtündüler ama, sadece biçim farkıydı bu, mahiyet aynıydı.

Kur'an'da örtünme emri vardı, Anadolu kadını da, bugünün okumuş kızı da bunun için başlarını örtmüşlerdi.

Ama birilerinin başörtüsü ile problemi vardı ve buna karşı psikolojik savaş yürütmeleri gerekiyordu.

Üstelik bundan, ülkenin birlik bütünlüğe en çok ihtiyacı bulunduğu, dağlardan ardı arkasına şehit haberlerinin geldiği bir ortamda bile vazgeçecek gibi görünmüyorlardı.

Vur abalıya cinsinden bir öfkeyle "Vur türbanlıya" oluyordu.

Peki ama, gösterilere katılmamak hadisesi neydi?

Nerelerdeydi bu başörtülüler ki gösterilerde bulunmuyorlardı.

Bunu anlamak için aslında azıcık insaf yeterliydi. Şayet gösterilerde başörtülü kadın azsa, onların neden gösterilere katılmadıkları veya nerede oldukları kolayca anlaşılabilirdi.

Onlar neredeler, ben söyleyeyim:

Onlar şu sıralar, ya da çoktan beridir şehit tabutlarına kapanmaktalar.

Bakın şehit tabutlarına...

Orada tabutu okşayan anneler vardır.

Bacılar vardır.

Eşler, nişanlılar vardır.

Hala, teyze, nine vardır.

Hepsinin başları örtülüdür.

Siz ister türban deyin ister başörtüsü, başları örtülü onların...

Askerden şehit urbası ile dönen yavrularının fotoğrafına sarılmışlardır.

Göz yaşlarını bile akıtamamaktadırlar.

Gösteri olur diye...

Her şeyi içlerinde, kalplerinde yaşamaktadırlar.

Yangın kalplerindedir.

Acı kalplerindedir.

Öfke de kalplerindedir.

Gösteri yapıp slogan atmak...

İşte bunu beceremezler...

"Gösterilerde türbanlılar neden yok?" muş!

Kaç zamandır tersinden bir hadise yaşanıyor Türkiye'de...

"Neden hep başörtülüler vardır bu tabutların başında" diye?

"Bu şehit naaşları üzerine kapanan kadınların başındaki örtü, üniversite kapısında neden hala yasak" diye?

"Başörtülü kadın, sadece şehit naaşları başında mı gerekli" diye?

"Bu şehit mezarlarının taşlarını hep başörtülü anneler mi okşayacak" diye?

Bunlar psikolojik savaş sloganları içinde yer almıyor değil mi?

Ben söyleyeyim:

Gösterilerde başörtülü kadın neden yok?

Çünkü onlar, şehit naaşı başından kalktıktan sonra tarlaya çapa çapalamaya giderler, ya da üç kuruş yevmiye ile fındık toplamaya, ahırda hayvanların altını temizlemeye, inek sağmaya, hayat mücadelesine giderler yani...

Çocuklarının acısını yüreklerinde saklaya saklaya hayat mücadelesine devam ederler...

Ben başka bir sebep söyleyeyim, sokak gösterilerinde neden başörtülü kadın yok?

Çünkü biçildi onlar yıllardan bu yana.

Hep onları azaltmak için uğraşılmadı mı bu memlekette? Hep onlar çoğalıyor diye tehdit değerlendirmeleri yapılmadı mı? Yıllarca üniversite kapılarında copladığımız insanları şimdi hangi yüzle "Sokakta neden yoksunuz" diye sorgulayabiliyoruz?

Hem suçlu, hem güçlü diye buna derler...

Şunu da söylemeliyim:

Sokak gösterilerinde gene de başörtülüler vardı, var ve yine olacak...

Ellerinde bayrakları, başlarında örtüleri ile göğüslerine şehit resmi takmış yürüdüler, yürüyecekler.

Kimse onların vatan sevgilerini sorgulayamaz.

Onlar bütün zamanlarda bu memleketin onurunu savunmak için çocuklarının canından vaz geçtiler.

Bebeklerinin kundağına mermi bağlamayı tercih ettiler.

Onların vatan sevgisini sorgulamak, insaf duygusunu kaybetmedikçe, hiç kimsenin haddi olmamalıdır.

Hallacı Mansur'u atılan taşlar değil, bir gül yaralamış.

Bu ülke insanını da bu sorumsuz sözler yaralıyor. Başörtülü kadınlar evlatlarına mı yansınlar, bu kahredici sözlere mi?

Burası da sözün bittiği bir nokta.
selam alykm ne kadar dikkatlisiniz çok güzel bi yazı onlar şu anda bile kim yürüdü kim yürümedi onun derdindeler allah senden razı onları da ıslah eylesin amin

kalbin zümrüt tepesi

Kayıtlı Kullanıcı
Meydanlarda niye türbanlı yok?

Meydanlarda niye türbanlı yok?

01 Kasım 2007 Perşembe
Niye olsun? Başını örtüyor diye onu "Rejim düşmanı" ilan sen değil misin? İnançlarının gereğini yapıyor diye, onları üniversite kapısının dışına sen itmedin mi?

Hem de polis zoruyla!

Okuma hakkını elinden aldığın örtülüyü meydanlarda aramak niye?

Kırmışsın sen onu..

İncitmişsin...

Kişiliksiz hale getirmişsin...

İnsan yerine koymadığın, horladığın, dışladığın insanları şimdi meydanlarda arıyorsun?

Ne hakla?

Bu insanlar, senin gözünün içine baka baka kırılan gururunu haykırabilecek miydi?

Tabii ki hayır!

O halde niye?

"Simge"yi söküp atmak için mi yoksa?

Çırpınışın beyhude...

Bu ülkenin açığı da kapalısı da oyuna gelmez.

Gelmeyecek!

Senin masumane (!) gibi görünen soruna gelince.

"Meydanlarda türbanlı niye yok" biliyor musun?

Hoşgörü yok çünkü.

Senin gibi sevgisizlerin densizliği yüzünden bu ülke karışmasın diye türbanlı o meydana gitmedi. Örtüsünün altındaki kafası senin gerici ve yobaz kafandan daha iyi çalıştığı için türbanlı o meydanda yoktu.

Ufak bir kıvılcımın nelere mal olabileceğini türbanlı önceden görebiliyor.

Ama sen göremedin!

Bu kafayla göremeyeceksin de...

Şehit cenazelerindeki başörtülü insanları göremeyecek kadar kör olmuşsun sen!

Senin için üzülüyorum!

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel bir konuya deginmişsin kardeşim ve o kadar güzel açıklamışsın ki ellerine sağlık selametle kal

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÖNCELİKLE HAKKINI HELAL ET YAZININ BAŞINADA YAZININ YAZARINI YAZDIĞIMI SANDIM AMA YAZMAMIŞIM.BU YAZININ SAHİBİ DEĞERLİ KÖŞE YAZARIMIZ AHMET TAŞGETİREN'DİR. FAKAT YAZI ÇOK GÜZEL VE BİZİMDE DUYGULARIMIZA TERCÜMAN OLMASI VE RAHATSIZ OLDUĞUMUZ BİR KONUYA ÇOK GÜZEL CEVAP VERMESİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ VE YAZIYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
selam alykm ne kadar dikkatlisiniz çok güzel bi yazı onlar şu anda bile kim yürüdü kim yürümedi onun derdindeler allah senden razı onları da ıslah eylesin amin

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM YAZI YAZAN SAYIN AHMET TAŞGETİREN'DEN DE CÜMLEMİZDENDE RAZI OLSUN.EVET ONLAR AKILLARI SIRA TERÖRÜ LANETLERKEN ASLINDA TERÖRÜ AMAÇLARINA ULAŞTIRDIKLARININ FARKINDA DEĞİLLER.ÇÜNKÜ TERÖRÜN TEK İSTEDİĞİ ŞEY ÜLKEMİZDE AYRIMCILIĞIN VE BÖLÜCÜLÜĞÜN OLMASI.

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım yazmış olduğun konu gerçekten çok anlamlı.o kadar güzel ve açıklamalı bir şekilde yazmışsın ki üstüne sadece seni övmekten başka bir şey ilave edemeyeceğim maalesef.tebrik ediyorum.ülkemizin kanayan yarası bu.gündemdeki bir konu(hiç düşmedi ki)yazık diyorum bu insanlara sadece.Allah a emanet olun

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM ÖNCELİKLE HAKKINI HELAL ET YAZININ BAŞINADA YAZININ YAZARINI YAZDIĞIMI SANDIM AMA YAZMAMIŞIM.BU YAZININ SAHİBİ DEĞERLİ KÖŞE YAZARIMIZ AHMET TAŞGETİREN'DİR. FAKAT YAZI ÇOK GÜZEL VE BİZİMDE DUYGULARIMIZA TERCÜMAN OLMASI VE RAHATSIZ OLDUĞUMUZ BİR KONUYA ÇOK GÜZEL CEVAP VERMESİ ÇOK HOŞUMA GİTTİ VE YAZIYI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
aleyküm selam Allah razı olsun paylaşmışsın emek harcamışsın ama yinede helallik geçmişse helal olsun kardeşim Allah'a emanet ol

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.allah razı olsun.çok güzel cevap vermiş yazar.söylenecek ekliyecek hiçbirşey bırakmamış.

an6arali

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler güzel bir yazıher ne kadar yazar kendi bakış açısından bakmış olsa da bir çok insanın duygularına tercüman olmuş ..........ben size söyleyeyim başörtülü bayanlar niye şehit cenazelerinde yok ....................bunun iki cevabı var
birincisi o şehit cenazelerinin gerçek sahibi zaten o başörtülü annelerimiz bacılarımız
ikincisi ise o başörtüsünü rant kapısı siyasi amaç olarak görenler aman rantımız kesilmesin diye birilerinin zarara uğramasını istemedikleri için şu an meydanlar da yoklar

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşım yazmış olduğun konu gerçekten çok anlamlı.o kadar güzel ve açıklamalı bir şekilde yazmışsın ki üstüne sadece seni övmekten başka bir şey ilave edemeyeceğim maalesef.tebrik ediyorum.ülkemizin kanayan yarası bu.gündemdeki bir konu(hiç düşmedi ki)yazık diyorum bu insanlara sadece.Allah a emanet olun

selamun aleyküm ama yazıyı ben yazmadım.yazarını yazının altına yazdım.sadece düşüncelerimize tercüman ettiği için paylaşmak istedim.

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM. ALLAH RAZI OLSUN BÖYLE DEĞERLİ BİR YAZIYI BİZLERLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN.
SELAM VE DUA İLE KALIN....

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
sa kardeşim.allah razı olsun.çok güzel cevap vermiş yazar.söylenecek ekliyecek hiçbirşey bırakmamış.

EVET ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU ŞU DURUM İÇERİSİNDE BİLE HALA BAŞÖRTÜSÜNÜ PROBLEM GÖRÜP BAŞÖRTÜSÜYLE MÜCADELE ETMEK İSTEYENLERE ÇOK GÜZEL CEVAP.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler güzel bir yazıher ne kadar yazar kendi bakış açısından bakmış olsa da bir çok insanın duygularına tercüman olmuş ..........ben size söyleyeyim başörtülü bayanlar niye şehit cenazelerinde yok ....................bunun iki cevabı var
birincisi o şehit cenazelerinin gerçek sahibi zaten o başörtülü annelerimiz bacılarımız
ikincisi ise o başörtüsünü rant kapısı siyasi amaç olarak görenler aman rantımız kesilmesin diye birilerinin zarara uğramasını istemedikleri için şu an meydanlar da yoklar

BEN BİRİNCİ CEVABI DAHA GÖZLE GÖRÜLÜR BULURUM.YORUMUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm en çok üzüldüğüm konulardan birisi Ne isterler anlamam anamın bacımın örtüsünden ... Yazı Çok güzel bi cevap niteliğinde Çıkıp gösteriler yapıp protestolar yapmayla bu iş bitermi sanılıyo hala neden devam ediyo bu sorun o zaman kendilerini kandırsınlar onlar Bizler görevimizi biliyoruz Bende asker olcam Allahın izniyle yakında Protestolardan çok dualar beklenir o durumda Allah (c.c.) yardımcımız olsun .

BAŞÖRTÜSÜ BAŞ TACIMIZ ..

merdümgiriz

Kayıtlı Kullanıcı
NÖBET BEKLEYİP VATANI KOLLAMAK ERKEKLERİN GÖREVİYSE, KADINLARA DÜŞEN ONLARA MANEVİYATLARIYLA DESTEK OLMAKTIR;BİZ KADINLAR DUALARLA ALT YAPIYI OLUŞTURMALIYIZ Kİ ASKERLERİMİZ ORADA HER TÜRLÜ GÜÇLÜĞE GÖGÜS GEREBİLSİNLER; ONLAR NÖBETLERİNDE GÖZÜNÜ KIRPACAK VAKİT BULAMIYORLAR ELBETTE DUA VE İBADETEDE VAKİT AYIRAMIYORLAR; BİZLER BU AÇIĞI KAPATARAK BİRLİK OLDUĞUMUZU GÖSTERMELİYİZ.. BAZI HANIMLAR BUNUN SLOGAN ATARAK, SOKAKLARA DÖKÜLEREK OLACAĞINI DÜŞÜNMÜŞ OLMALILAR Kİ KENDİLERİNİ MEYDANLARA ATMIŞLAR..HER SLOGAN YERİNE BİR FATİHA OKUNSA DAHA FAYDALI OLUNACAĞI ŞÜPHESİZ..SİZCE KAHROLSUN TERÖR DİYE AVAZ AVAZ BAĞIRMAK MI, YOKSA YANAN BİR GÖNÜLLE RAB'DAN YARDIM DİLEMEK Mİ DAHA DOĞRUDUR...

Huseyin961

Kayıtlı Kullanıcı
Bu günlerde konustukları seye bak kim yürüdü kim yürümedi.Onlar yürümedi ama acılarını içlerinde yasadılar.Siz onların gönüllerindeki acıyı görmezmisinizki onları hain olarak görürsünüz.Onlar yürümedi ama hiçbir zaman mehmetimizden dualarını esirgemediler.Bunu söyleyenler iki gün sonra bunları unutur ama onlar hiç bir zaman unutmaz.

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
s.a türkiyede hiç bir kadın yokturki ama hiçbir kadın bir tane bile baş örtüsüz kuran dinlesin yada cenaze merasiminde bulunsun.olayı saptırmaya lım türban tarzı siyasi bir olay.evet bende katılıyorum türbanlılar katılmadı onları destekleyen ve koruyan dernek ve kuruluşlarda katılmadı.ayrıca kardeşimiz dediğimiz kürtlerde katılmadı .nasılki arada sırada cıkıp yaşasın kürdistan diyenlere karşı kahrolsun PKK diyemediler.eger onlar meydanlara cıkıp kürtçe kahrolsun PKK diyebilseler. kardeşlik pekişecek.memleket davasında siyasi ayırm yapmak bana göre çok ayıp.sanki destek.

tuts@k

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.zulmekarsiyiz.tr.cx
Hürriyet milliyet bilmem cart curt bosverin para verip okumayin sitelerine girmeyin.. allan kisileri uyarin... Tükürmeye degmezler ....

Paylasim icin ALLAH razi olsun kardesim yüregine emegine saglik kardesim..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt