Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gizli ve alanen yapılan ibadetlerin mahiyeti... (1 Kullanıcı)

Maviufuk

Kayıtlı Kullanıcı
islam temelinde kelama başlarken selam icabet eder. Selamün aleyküm degerli arkadaşlarım diyerek bende başlıyorum.
Sırf bir konu açılsın diye konu açılmaz, bugün sitede gezinirken gözümün takıldığı bir mevzuyu dile getirmek istiyorum.
Bazı kardeşlerim kendisi için veyahut birbaşkaları için dua istiyor ve herkesin duasına ihtiyac duyuyor,inşallah bütün dualar kabul olunur ve ihtiyaç sahiplerine ulaşır ama gördüğüm kadarıyla duaları alan kişiler ve bu kişilerin kaçar tane dua aldığı liste şeklinde sıralanıyor hal böyle olunca ibadetin ve hayırlı şeylerin alenen değilde gizli yapilması gerektiğini ve gizli yapilan hayır ve ibadetlerin ALLAH (CC) katında daha makbul olduğunu kanaatiyle bu konuyu dile getirdim,kim kaç tane dua aliyorsa alsın ve onu gizli bir şekilde yapması daha makbuldur diyerek kendi düşüncelerimi beyan ediyorum ve tamamen sizlerin yorumlarını bekliyorum. Allah dua isteyenin yardımcısı olsun ve dua edeninde dualarını kabul etsin inşallah.

Güzeli Gören Güzel Gözlerdir.
Güle Kokusunu Veren Rabime Emanet Olunuz Cümleten.
Hürmetler, Essellamün Aleyküm.

Maviufuk

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamün aleyküm. Formda yeni olmamdanmıdır yoksa açmış olduğum konunun abes olduğundanmıdır herhangi bir yorum yapılmaması!!! paylaşımlarınızı bekliyorum inşallah.
Güle Kokusunu Veren Rabime Emanet olunuz...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam öncelikle üyeligin hayırlı olsun kardeşim bende ibedetin gizli olması gerektigne inanırım ama nafile ibadetlerin gizliligi makbul diye biliyorum..
gelelim sitedeki listelemeye öncelikle okunan dua dua ibadet degil ibadet kişinin kendi nefsi için yaptıgı bişey ama dua başkaları içinde yapılan bişey ,okunan dualar sayılı olunca mecburen listelenmesi lazım ve bunun gizli olması gerektigni asla düşünmüyorum aksine ibadetlerde yarışmak lazım onun gibi dua alırken diger kardeşlerimden aşşagı almamaya dikkat ediyorum böylece güzel bir yarış oluyo bir nevi yani ben şahsen bu konuda bir yanlış görmüyorum selam ve dua ile
:H

Maviufuk

Kayıtlı Kullanıcı
Nefisin kabarması kaçınılmazdır alenen yapilan her fiilde...

Nefisin kabarması kaçınılmazdır alenen yapilan her fiilde...

ve aleyküm selam öncelikle üyeligin hayırlı olsun kardeşim bende ibedetin gizli olması gerektigne inanırım ama nafile ibadetlerin gizliligi makbul diye biliyorum..
gelelim sitedeki listelemeye öncelikle okunan dua dua ibadet degil ibadet kişinin kendi nefsi için yaptıgı bişey ama dua başkaları içinde yapılan bişey ,okunan dualar sayılı olunca mecburen listelenmesi lazım ve bunun gizli olması gerektigni asla düşünmüyorum aksine ibadetlerde yarışmak lazım onun gibi dua alırken diger kardeşlerimden aşşagı almamaya dikkat ediyorum böylece güzel bir yarış oluyo bir nevi yani ben şahsen bu konuda bir yanlış görmüyorum selam ve dua ile
:H

ALLAH Razı olsun inşallah hepimiz için hayırlı olur ayrıca paylaşımınız ve ilk olmanız için saygılarımı sunuyorum.
Nafile ibadetlerin gizli olması gerektiği gibi farz ibadetlerinde gösterişten kaçınılarak yapılması lazım gelir zira nefisin kabarmaması için bir hal kalmaz nefis kabardiğinda şeytanın yuvası haline gelir ve nefisin iplerini serbest bırakmış oluruz o zaman o ibadetler bize faydadan çok zarar vermiş olur. İkinci bir husus her dua bir ibadettir bunlar ALLAH'ın Kelamıdır ALLAH'ın Rızasını kazanmak için dua okur hayirli işler yaparız ve bunun temelinde kendimize iyilik yapmiş oluruz. Hayırlı işlerde birbirimiz ile yarışmak lazım katılıyorum ama yapılan hayırların mahiyeti kul ile ALLAH Arasında kalmasi en güzel olanıdır zira almış olduğumuz duaların listelenmesinin ve almış olan kişilerin teşhir edilmesi kanımca doğru değildir. ALLAH dualarımızı kabul etsin inşallah.

Güzeli Gören Güzel Gözlerdir...
Selametle..
Güle Kokusunu Veren Rabime Emanet Olun.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
sendende ALLAH razı olsun kardeşim bi ara bende öyle düşünüyodum yani farz ibadetlerinde gizli olması gerektigni düşünüyodum ve uyguluyodum namazlarımı hep odamda kılıyodum, kayın validem orda burda vede eşime "namaz kılmıyo bu"diye söylenmeye başlamış ,anannem "fitneye sebeb vermemek için yanlarında kılıver namazını kızım"dedi.

neyise ibadetler ayrı bi konu ancak edilen dualar ve şeklinde bir yanlışlık görmüyorum ben... sizin hoşunuza gitmediyse katılmayın böyle dualara, ama söylermisiniz hatim gibi sayıyla okunması gereken duaları listelemezsek nasıl sayıyı tammaladıgmız dan emin olucaz lütfen ayrıntılara takılmayın aslolan niyetler burdaki niyet dua kardeşligi .....

hadi ALLAH a emanet olun

Maviufuk

Kayıtlı Kullanıcı
Hatim ayri bir konuya tekkavul eder. Benim beğenip beğenmemek gibi bir tasam yoktur güzel kardeşim,burdaki mahiyet kendi fikirlerimi beyan edip siz değerli din kardeşlerimin bilgisinden istifade etmektir. bir nebzede olsa alabiliyor ve verebiliyorsak bahtiyarız. Herşey ALLAH Rızasına nail olmak içindir unutmamamak lazım ''ALLAH RIZASI''.
ALLAH bizi o rızaya nail etsin inşallah.

Güzeli gören gözel gözlerdir..
Selam Ve Dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt