Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gıybet batağı.... Nasihatinize ihtiyacım var. Yol gösterenim olur musunuz? (1 Kullanıcı)

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm
Şeytanın boş halimizden faydalanması, nefsin ağır basması yada kibrin bir damlasının yüreğe damlamasıyla, bir anda düşüyoruz gıybet batağına... Peki abilerim, ablalarım sonrası? Rabbim kul hakkıyla gelmeyin diyor. Gıybet affedilmeyecek. o zaman bu dünyada çözülmeli bu meseleler ama nasıl? Bir anlık hatam saatlerimi çalıyor. saatlerce düşünüyorum, bir kelimenin bedelinden nası kurtulacağım ben diye... Gıybet hatasına düştük diyelim. gıybetini yaptığımız kişiyle nasıl konuşmalıyız? Ne demeliyiz? Açıklama yapmadan helallik istesek yeterli mi? Yoksa detaylı mı konuşulmalı? bana nasihatte bulunun, gösterin öğretin Allah rızası için inşallah..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Bediüzzaman Hazretleri, gıybet etmek veya gıybeti isteyerek dinlemek günahından tövbe sadedinde iki yol gösteriyor:

1- “Allahümma’ğfirlena ve limeniğtebnâhü” (Allah’ım bizi ve gıybet ettiğimiz kişiyi bağışla!) diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
2- “Gıybet edilen adama ne vakit rast gelse, ‘Beni helâl et’ demeli.”dir.

Kul hakkı, maddî tazminat gerektiren bir husus olmadıkça, söz ile topluca alınan bir helâllik inşallah yeterli olur.
Ancak maddî tazminat varsa ödemek gerekir.

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm...
Sevgili kardeşim.. benim için de çok önemli bir konu...
Geçmiş alışkanlıklarımdan teker teker kurtulma savaşı veriyorum...
En kötüsüde bu.. bir iş yerinde bir aile ortamında..
Muhabet dönüp dolaşıp birisini eleştirmeyle başlıyor herşey...
Bende bu konunu takipçisi olacağım inşallah...
Tabiki meal okuyup hadisleri hayatımıza uygulamalıyız
Aması şu.. bizler büyüdükçe normal bir alışkanalıkmış gibi bizimle büyüyen bir takım sorunlar gibi
Gıybeti inşallah söküp atmaya çalışacağız hayatımızdan...

Selam ve dua ile

ramora

Kayıtlı Kullanıcı
mavci abi Allah razı olsun... genel bi helallik kabul olur inşallah... hayatımda bir kere çıkıp ben gıybetini yaptım helal et hakkını dedim bi tanıdığıma. cevabı hakkım helal olsun ama şimdi de bir kalbi kırdın oldu. bu dilimizi tutmayı ne zaman öğrenirsek o gün kurtulacağız inşallah

berat05

Yönetici
iSLAMI öğrendikçe yapmamaya çalışıyoruz..

Ama birinin arkasından bir kaş göz etmek bile....sonucunu düşünemiyorum....

Çok çalışmamız lazım çokkk

mir_erhan

Moderator
Sözü süz de söyle, gönlü bulandırmasın.
Sözü diz de söyle, kulağa inci diye takılsın.
Sözü yüze söyle, gıybet olup utandırmasın.

Senai DEMİRCİ...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim sen koru bizleri nefislerimize uymaktan seytanin ardi sira gitmekten ........

Reyhani_konyevi

Kayıtlı Kullanıcı
Hazreti Ebubekir dilinin altına taş koyarmış kendisine bir laf geldiği zaman önce düşünürmüş böylece,bu lafı söylersem benim dünyama faydalı mıdır ahiretime faydalı mıdır diye..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt