Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gıyaben (gizli) dua etmek çok kıymetlidir (1 Kullanıcı)

sehadet27

Kayıtlı Kullanıcı
Gıyaben dua etmek çok kıymetlidir

Gıyâben yapılan duada riya, menfaat ihtimali olmadığı için daha kıymetlidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Gizli [yani gıyaben] yapılan dua, âşikârenin yetmiş misline eşittir.) [Ebuşşeyh]

(Allah ile arasında perde bulunmayan iki dua vardır. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında yaptığı duadır.) [Taberani]

(En makbul dua, gaibin gaibe yaptığı duadır.) [Tirmizi]

(Bir kimse, gıyabında birine dua ederse, melekler, aynı şeklide ona dua ederler.) [Müslim]

(Bir kimsenin, birine gıyabında yaptığı dua müstecâb olur. Yapılan duaya bir melek, “Âmin, aynı şeyler sana da olsun” der.) [İbni Ebi Şeybe]

(Bir kimsenin, arkadaşının gıyabında yaptığı dua reddedilmez.) [Harâiti]

ALLAH HEPİMİZİN DUALARINI KABUL EYLESİN HERKESİN NE MURADI VARSA VERSİN RABBİM İNŞALLAH DUALARINIZDA BENİ NOLUR UNUTMAYIN:(

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Gıyaben (gizli) dua etmek çok kıymetlidir

amin amin inş.dualarımdasın

emine364

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN
HAYIRLI GÜNLER

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN KARDEŞİM AKLIMA GELENLERİN İSİMLERİNİ SÖYLÜYORUM SONRA İSLAMİYET GEN AİLESİ DİYORUM YA SILA TÜRKİYEDE DE CENNET AĞACI NERDE ARKADAŞLAR...

neslihantuncel

Kayıtlı Kullanıcı

AMİN..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt