Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

... gittiler ve mücadele ettiler... (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
29 Mayıs 2010

Afgan daglarında kar kucak kucak
Ne bir ev kalmış nede ocak...

Marşlarımız vardı Afganistanda zulmu ,çaresizligi, cihadı anlatan....Dinlerdik ve "gitmek istesende gidemezssin ki'' diye marşlarımıza sözler eklerdik....

Ama o dönemde birileri vardı gittiler ve mücadele ettiler,
bunlardan biride Bahattin abiydi..

Bahattin abinin yüzünün hiç bir zaman asıldıgını görmedim,kimseye ve hiç bir makama eyvallahı yoktu.Eger bir iş yapılacaksa yapılacaktır der, kim kınarsa kınasın siz işinizi yapın kulagınızı kapayın derdi...bir kişi bir yerden çağırdıgı zaman orda kac kişi olacak kaç kişiye konuşacam demezdi hemen atlar giderdi..

Yani anlayacagınız tam bir görev ve mücadele insanıydı.Gençlerin örnek alacağı zor yetişen tiptenbir insandı .Günümüzün müslümanları gibi konjektörel takılmaz yapılması gereken bir iş varsa müslümanaların lehine ise onu öncelerdi ve bu yüzden herkesin BAHATTİN abisiydi.

Herkesten önce kalkar çayı demler sofrayı hazırlamaya çalışır bunlar benden küçük ,makamları benden aşağıda bana hizmet etsinler demez bu işte hayır varsa ben alayım insanlara hizmet edeyim derdi, ilerlemiş yaşına rağmen....

Her zaman mütevazi idi sorunları büyütmek yerine sorunlara cözüm bulmak için uğraşır mücadeleseni verirdi..

Unutulan Afganistan ile ilgili bir proje oldumu yetimlerle ilgili bir konuşma oldu gözlerinin içi ışıldardı.

Marşın devamında derki;

Afganlı kardeşin her yanı yara

Sarmak istesende saramazsınki

''İmanın bağı beni oraya baglar'' dedi ve hiç bir şey yapmamak,bahanelerle avunmak yerine ufakta olsa bir şey yapmak ve mücadele etmek bir yetimin elinden tutmak için gitti.En sevdiğine,en sevdiği yerde ,en sevdiği şekilde gitti.

Rabbim şehadetini kabul etsin.......

Ayhan ALTINTAŞ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt