Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Git, sebeplere yapış (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Bir şahıs, heyecan ve ızdırapla, Cafer-i Sadık hazretlerinin huzuruna gelerek der ki:
- Ne olursunuz efendim, Allah'a bana daha fazla rızk vermesi için dua edin, çünkü çok yoksulum.
- Hayır, ben sana dua edemem.
- Niçin?
- Zira Allahü teâlâ bu iş için bir yol tayin etmiştir; sebeplere yapışın, rızk peşinden koşun ve onu elde edin diye de emrediyor. Halbuki sen evinde oturup, dua etmek suretiyle, rızkının ayağına gelmesini istiyorsun. Yani âdet-i ilahiye muhalif hareket etmemi istiyorsun, hiç böyle şey olur mu? Git, sebeplere yapış, sebeplerin tesir etmesini Allahü teâlâdan iste. O zaman ben de bunun için dua ederim sana.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm hayırlı günler...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam kardeşim gerçekten çok güzel bir ders
ellerine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
S.A KARDEŞİM
İNSANLAR SADECE KOLAYI SECIYO HALBUK İ KOLAY LOKMA NEREDE VAR KI!DUA KAPININ ANAHTARIDIR AMA OKAPIYI O KILITI HAKETMEK LAZIM
SLAMETLE KALIN

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Halbuki sen evinde oturup, dua etmek suretiyle, rızkının ayağına gelmesini istiyorsun. Git, sebeplere yapış, sebeplerin tesir etmesini Allahü teâlâdan iste...

Allah razı olsun Anlayana çok şey anlatıyo :) Allaha emanet olun ....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt