Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GERÇEK TESLİMİYET GERÇEKTEN BUU (1 Kullanıcı)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM ARKADAŞLAR.BANA ARKADAŞIMIN GÖNDERDİĞİ BİR YAZIYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

Gerçek Teslimiyet
Bundan altı, yedi ay önce Çinin değişik bölgelerinden on kişi İstanbula gelir. Bu on kişi sıradan insanlar değildir.
Bunların ortak özelikleri yeni Müslüman olmalarıdır. Umre için İstanbul üzerinden Arabistana gideceklerdi. Hepsi de yeni Müslüman olmuş. Kimi yirmi gün önce, kimi bir ay, en uzağı iki ay önce Müslüman olmuştu. Ne yeterince İslâmî bilgileri vardı, ne de yapacakları umre ile ilgili bir bilgileri.
Yanlarına, kendilerine yardımcı olacak, hem Çinceyi, hem Arapçayı iyi bilen, hem de İslâmî bilgisi olan birini rehber olarak alacaklardı.
Mevlâmızın takdiri, Türkistandaki Çin zulmünden kaçıp İstanbula yerleşmiş bir Uygur kardeşimiz, bu on Çinliye rehber oldu. Bundan sonra hâdiseyi bu kardeşimizden dinleyelim

Bahsi geçen kardeşimiz şu anda bizim yanımızda bulunmaktadır.

Yeni Müslüman olmuş bu on Çinli ile birlikte yola çıktık. Kısa zamanda aramızda iyi bir dostluk kuruldu. Yeni mümin olmuş bu insanlar, büyük bir heyecan yaşıyorlardı.
Hiçbirinin İslâmî bilgisi yoktu. Hatta namazda okuyacakları sûreleri bilmedikleri gibi Fatihayı bile bilmiyorlardı. Bazı zikirleri yaptırmaya çalışıyor, ancak Çince telâffuz zor olduğu için zikirleri tam okuyamıyorlardı.
Namazlarda sadece Elhamdülillah, Allahu Ekber diyebiliyorlardı. Bana sormuşlardı Ne yapalım? diye.
Ben de onların kimine Elhamdülillah, kimine Lâ ilâhe illallah ve benzeri zikirleri öğretmeye çalışıyordum. Onlar da namazlarda bunları söylüyorlardı.
Önce Mekkeye gittik. Kâbede onların hâli görülmeye değerdi. Yeni doğmuş çocuklar misali heyecan ve neşe içinde, kâh ağlıyor, kâh gülüyorlardı.
İsimlerini değiştirmiştik: Muhammed (Çan Çing) Hasan, (Çun Fang) gibi her biri yeni ismi ile çağırılıyordu. On Çinli kardeşimizden biri olan Muhammed de bir farklılık vardı. Bu durum dikkatimi çekmişti. Her namazını gözleri yaşlı olarak bitiriyordu. İyice dikkat ettim. Evet, Muhammed namazlarında ağlıyordu. Bana da sürekli sorular soruyorlar, İslâm hakkında bilgi ediniyorlardı. Ben de bildiğim kadarıyla onlara bilgiler veriyordum.
Bir gün Muhammed sordu:
İçki nedir, İçkiye dinimiz nasıl bakar?
Rabbimiz içkiyi kesin olarak yasaklamıştır, içilmesi, yapılması, taşınması, satılması yasaktır.
Kaldığımız otele gelmiştik. Muhammed bir telefon edeceğini söyledi ve ona memleketine telefon etme imkânı sağladık. Çindeki kardeşini arıyordu, kardeşine aynen şöyle diyordu:
İçki fabrikamızı kapat, Allahımız öyle emretmiş. Bize bu emre uymak düşer. Kardeşi bunu yapamayacağını, birçok bağlantısının olduğunu, durup dururken, kapatırlarsa, yüz binlerce dolar zarar edeceklerini, hiç olmazsa kendisine biraz zaman vermesini söyler. Fakat Muhammed kararlıdır:
Allah emretmiş, bize uymak düşer. Fabrikayı hemen kapat, ben gelince borçları hallederim.
İçki fabrikası kapanıyor. Mekkedeki ibadetlerimize devam ediyoruz.
Yine bir gün bana sordukları sorularda çıkardıkları bir neticeyi açıklarlar:

Kadın modası, kadınları yarı çıplak resmetmek gibi faaliyetler de dinimizde yasak mıdır?
Evet yasaktır. Aynı gün ötele geldiğimizde yine Çini aradı ve bu sefer de kardeşine moda evinin kapatılması emrini verdi. Kardeşi yine itiraz etti, ancak Muhammed ne itiraz dinledi, ne de kararından vazgeçti.
Rabbimiz emretti ise, bize bu emre uymak düşer. Mekkedeki ziyaretimizi bitirdik ve Medineye gittik.
Medinede bir sabah namazı. Efendimizin Burası cennet bahçesidir. buyurduğu yerde sabah namazının fazını kılıyoruz.
Muhammed benim yanımda. Diğer Çinli kardeşlerimizle aynı saftayız. İlk secdeye varıyoruz, secdeden kalkıyoruz, ikinci secdeye varıyoruz, sonra kıyama kalkıyoruz. O da ne?
Muhammed hâlâ secdede, kalkmadı. Tekrar secde ediyoruz, ettahiyyatı okuyoruz ve selâm veriyoruz. Muhammed hâlâ secdede. Düşündüm ki, yorgunluktan ve uykusuzluktan bazen insana bir geçkinlik geliyor, Muhammede de secdede böyle bir şey oldu, uyudu. Elimi uzattım, omzuna dokundum ve hafifçe çekeyim dedim ki,
sağ tarafının üzerine yuvarlandı. Muhammed’ ölmüş olabileceğini düşündüm. Olay duyulmuştu. Görevliler müdahalede bulundular, dışarı çıkardılar, bir ambulansa koyarak hastaneye götürdüler. Biz de gittik. Hastanedeki ilk muayenede çoktan vefat ettiğini söylediler. Muhammedi hastanenin morguna kaldırdılar.
Çinli kardeşlerimle birlikte hastanenin önünde ne yapacağımızı bilemez bir hâlde üzüntü içinde bulunuyorduk. O sırada bir araba ile makam mevki sahibi bir zat geldi. Herkes onu hürmetle karşıladı, sonradan öğrendik ki bu zat Medinenin ileri gelen yöneticilerinden biri idi. Hastane yetkililerine sordu:
Bugün burada ölen bir Çinli var mı?
Evet, cevabını alınca şu açıklamada bulundu:
Dün gece Efendimiz rüyamda bana göründü ve buyurdular ki,
Yarın burada bir Çinli kardeşim vefat edecek, onun cenazesi ile ilgilenin.
Bir anda her şey değişti. Muhammedi morgdan aldılar, bir devlet yetkilisine yapılanlardan daha fazlasını yaptılar. Cennetül Bakîye defnettiler.
Bu hâdiseyi bizzat yaşayan ve onlara rehberlik yapan Doğu Türkistanlı kardeşimiz hâdiseyi bu şekilde anlattı.

Teslimiyeti gördük değil mi? Rabbim emrettiyse, bize uygulamak düşer.Zararmış, ziyanmış, önemi yok. Rabbimiz emretmiş ve iş bitmiştir. İşte sahabe inancı. Bu Çinli kardeşimiz de o inanca ulaştı ulaşmasına ancak dünyada fazla kalamadı. Çünkü bu dünya pisliğinin içinde fazla kalamazdı ve kalmadı da. Efendimizin de ilgisine mazhar oldu. Ne mutlu bu Çinli kardeşimize, ruhu için elfatiha.

Bu hâdiseyi niçin anlattık? Bu hâdiseden çıkaracağımız dersler var da onun için anlattık. Bu Çinli kardeşlerimiz, internet sayesinde İslâm ile şereflendi. Gerek ülkemizde, gerekse dünya üzerinde bir kıvılcım bekleyen nice insanlar var. Bizim yapmamız gereken bizden bir ışık, bir kıvılcım bekleyenlere bir an önce ulaşmak. Alınacak önemli derse gelince, bir sigaradan, bir markadan ya da herhangi bir lüksünden vazgeçemeyen müminler, şu Çinli Muhammedi okuyun.

Bakın teslimiyete. Emir Mevlâdan ise, bize uymak düşer.

Ey bir sigarayı feda edemeyen mümin kardeşim! Çinli Muhammede bak! O bir anda koskoca bir fabrikayı nasıl feda etti?!
Beyan dergisinden alıntıdır.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GERÇEK TESLİMİYET GERÇEKTEN BUU

B)B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

Ey bir sigarayı feda edemeyen mür17;min kardeşim! Çinli Muhammedr17;e bak! O bir anda koskoca bir fabrikayı nasıl feda etti?

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BU KADAR GÜZEL BİR YAZI OLDUĞUNU BAŞTAN ANLAYAMADIM.AMA OKUDUKÇA SARIYOR İNSANI.RABBİM CÜMLEMİZİN İMANINI MUHAFAZA ETSİN VE ARTIRSIN.EVET HAKLISIN.HALA SİGARA İÇEN VARSA LÜTFEN BU YAZIYI İYİ OKUSUN.LÜTFEN.A.E.O.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM

GERCEKTEN COK GÜZELDİ PAYLASIMIN EMEGİNE SAGLIK KARDEŞİM SELAMETLE KAL..İNŞ..

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ADALETIMAHZA yazdı:
Ey bir sigarayı feda edemeyen mür17;min kardeşim! Çinli Muhammedr17;e bak! O bir anda koskoca bir fabrikayı nasıl feda etti?

S.A.ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM.BU KADAR GÜZEL BİR YAZI OLDUĞUNU BAŞTAN ANLAYAMADIM.AMA OKUDUKÇA SARIYOR İNSANI.RABBİM CÜMLEMİZİN İMANINI MUHAFAZA ETSİN VE ARTIRSIN.EVET HAKLISIN.HALA SİGARA İÇEN VARSA LÜTFEN BU YAZIYI İYİ OKUSUN.LÜTFEN.A.E.O.

ALEYKÜM SELAM ABLAM.EVET BU YAZIYI OKUDUĞUM ZAMAN KENDİM UTANDIM.BENİM YAPTIĞIM GERÇEK TESLİMİYET DEĞİL DEDİM.:(:(ÇÜNKÜ FEDA EDEMEDİĞİM ÇOK ŞEY VAR.RABBİM FEDA ETMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH.

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm rabbim razı olsun ablacım elinize sağlık..gerçekten o kadar güzeldiki tüylerim diken diken oldu anlatamam:(:(:(:(o nasıl bir fedakarlık ya rabbim!!biz ise fedakarlık namına ne yapıyoruz oturup bir düşünelim(başta kendi nefsime söylüyorum)müslüman oluyor allahın yasakladığını duyunca da işinden feraget edebiliyor..işte hakiki fedakarlık bu..hakiki kahramanlık bu..selam olsun o kahramanlara..rabbim bizlere de başkoyduğumuz bu davada muvaffakiyetler nasib etsin inşaallah..[big]AMİN AMİN AMİN..[/big]bizler belki o kadar fedakar olamayız ama inşaallah elimizden geldiğince rabbimizin emirlerine uymaya çalışmalı,rızasını kazanmak tek gayemiz olmalı..allaha emanet olun ablacım..çok tesirli bi yazıydı..:(:(:(

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

S.A...

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZI HAZIRLAMIŞSIN...
ALLAH RAZI OLSUN...
BU YAZIYI YAZARKEN DE ''MEFTUN GİBİ'' ÇALIYOR ...BELİRTMEK İSTEDİM A.E.O....

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(:(SELAMUN ALEYKÜM YAAA GÜLSÜM KARDEŞİM İŞTE KAHRAMANLIKMI FEDAKARLIKMI TESLİMİYETMİ NE FARKEDERKİ ADAM ÖYLE Bİ İNANMIŞ ÖYLE Bİ BAĞLANMIŞKİ SADECE MANEVİ DEĞİL MADDİ OLARAK BİLE HERŞEYDEN VAZGEÇEK DERECEDE. BİZLER EN KÜÇÜK EN KIYMETSİZ ŞEYLERİMİZDEN BİLE HALA VAZ GEÇEMEMİŞKEN UTANMAK NE DEMEK YER YARILSA KEŞKE ŞU ANDA. BU HİKAYEYİ BİRKAÇ SENE ÖNCEDE DUMUŞTUM AMA BU KADAR AÇIK DEĞİLDİ
YARABBİM NE BÜYÜKSÜN ALLAH'IM(C.C) HEDİYE BAKARMISIN TERTEMİZ BİR ÇOCUK SİBİ SAF GÜNAHSIZ ALIYO YANINA. YARABBİM BİZLERE BÖYLE İMANLI ÖLÜMLER NASİP ET. YARABBİM BİZLEREDE MERHAMET ET ALLAH'IM (C.C).:(:(:(:(:(:( EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM BİZLERLE BU GÜZEL ŞEYLERİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SELAMUM ALEYKÜM

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
SELAMUN ALEYKUM KARDEŞİM

GERCEKTEN COK GÜZELDİ PAYLASIMIN EMEGİNE SAGLIK KARDEŞİM SELAMETLE KAL..İNŞ..

ALEYKÜM SELAM MANEVİ KARDEŞİM BENİM.BEĞENDİĞİNİZE ÇOK SEVİNDİM.DERS ÇIKARMAK DİLEĞİYLE.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB BOZKUS yazdı:
selamun aleyküm rabbim razı olsun ablacım elinize sağlık..gerçekten o kadar güzeldiki tüylerim diken diken oldu anlatamam:(:(:(:(o nasıl bir fedakarlık ya rabbim!!biz ise fedakarlık namına ne yapıyoruz oturup bir düşünelim(başta kendi nefsime söylüyorum)müslüman oluyor allahın yasakladığını duyunca da işinden feraget edebiliyor..işte hakiki fedakarlık bu..hakiki kahramanlık bu..selam olsun o kahramanlara..rabbim bizlere de başkoyduğumuz bu davada muvaffakiyetler nasib etsin inşaallah..[big]AMİN AMİN AMİN..[/big]bizler belki o kadar fedakar olamayız ama inşaallah elimizden geldiğince rabbimizin emirlerine uymaya çalışmalı,rızasını kazanmak tek gayemiz olmalı..allaha emanet olun ablacım..çok tesirli bi yazıydı..:(:(:(

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM İNSAN BÖYLE BİR YAZIYI OKUYUNCA KENDİ NEFSİNİ SORGULAMADAN EDEMİYOR.BEN YAZIKLAR OLSUN DEDİM KENDİ NEFSİME YAZIKLAR OLSUN.SENİN FEDA EDEĞİN ŞEYLER ONUNKİNDEN DAHAMI ÖNEMLİ.İNŞALLAH RABBİMİN RISASINI KAZANANLARDAN EN AZINDAN KAZANMAYA ÇALIŞANLARDAN OLURUZ.SENDE ALLAHA EMANET OL CANIM KARDEŞİM.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

ABLA BİTİRDİN BENİ...BİR SİGARAYI FEDA EDEMEZKEN.....

DİNİNİ BİLMEK YETMİYOR,ONU YAŞAYACAK MANGAL GİBİ YÜREK GEREK İNSANA...O ÇİNLİ KARDEŞİMİZDE BUNDAN DAHA FAZLASI VARMIŞ DEMEKKİ...

BU YAŞANMIŞ HİKAYELER BİLE BİZİ KENDİMİZE GETİREMİYORSA NE GETİRECEK PEKİ...

ALLAH CC ISLAH ETSİN CÜMLEMİZİ...

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
S.A...

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR YAZI HAZIRLAMIŞSIN...
ALLAH RAZI OLSUN...
BU YAZIYI YAZARKEN DE ''MEFTUN GİBİ'' ÇALIYOR ...BELİRTMEK İSTEDİM A.E.O....

ALEYKÜM SELAM AMCACIM BU YAZIYI BANA ARKADAŞIM GÖNDERMİŞTİ. PAYLAŞMAK BU GÜNE KISMET OLMUŞ.ÇOK GÜZEL YA ZATEN NİCK İSMİMİN MEFTUN OLMASININ SEBEBİ O İLAHİ.ELLERİNDEN ÖPÜYORUM AMCAM.SELAMETLE KAL.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
:(:(:(:(:(:(SELAMUN ALEYKÜM YAAA GÜLSÜM KARDEŞİM İŞTE KAHRAMANLIKMI FEDAKARLIKMI TESLİMİYETMİ NE FARKEDERKİ ADAM ÖYLE Bİ İNANMIŞ ÖYLE Bİ BAĞLANMIŞKİ SADECE MANEVİ DEĞİL MADDİ OLARAK BİLE HERŞEYDEN VAZGEÇEK DERECEDE. BİZLER EN KÜÇÜK EN KIYMETSİZ ŞEYLERİMİZDEN BİLE HALA VAZ GEÇEMEMİŞKEN UTANMAK NE DEMEK YER YARILSA KEŞKE ŞU ANDA. BU HİKAYEYİ BİRKAÇ SENE ÖNCEDE DUMUŞTUM AMA BU KADAR AÇIK DEĞİLDİ
YARABBİM NE BÜYÜKSÜN ALLAH'IM(C.C) HEDİYE BAKARMISIN TERTEMİZ BİR ÇOCUK SİBİ SAF GÜNAHSIZ ALIYO YANINA. YARABBİM BİZLERE BÖYLE İMANLI ÖLÜMLER NASİP ET. YARABBİM BİZLEREDE MERHAMET ET ALLAH'IM (C.C).:(:(:(:(:(:( EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM BİZLERLE BU GÜZEL ŞEYLERİ PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SELAMUM ALEYKÜM

ALEYKÜM SELAM ABİM.BEN ŞÜKRETTİM İYİKİ BİR BU KARDEŞİM GİBİ FABRİKALARIM YOK DİYE.YA OLSAYDI FABRİKALRDAN DAHA DEĞERSİZ VE UFAK ŞEYLERDEN VAZGEÇEMZKEN O FABRİKALARDAN NASIL VAZGEÇERDİM.AMİN ABİM AMİN RABBİM İMANLA ÖLMEYİ NASİP ETSİN.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

-Esmani- yazdı:
S.A

ABLA BİTİRDİN BENİ...BİR SİGARAYI FEDA EDEMEZKEN.....

DİNİNİ BİLMEK YETMİYOR,ONU YAŞAYACAK MANGAL GİBİ YÜREK GEREK İNSANA...O ÇİNLİ KARDEŞİMİZDE BUNDAN DAHA FAZLASI VARMIŞ DEMEKKİ...

BU YAŞANMIŞ HİKAYELER BİLE BİZİ KENDİMİZE GETİREMİYORSA NE GETİRECEK PEKİ...

ALLAH CC ISLAH ETSİN CÜMLEMİZİ...

ALEYKÜM SELAM ABİM BENİM.ESTAĞFİRULLAH.ABİ HERŞEYİN BİR VESİLESİ VAR ABİM BENİM.BELKİ KALBİNE DÜŞER BIRAKIRSIN SİGARAYI.ÜSTELİK SİGARADAN VAZGEÇİNCE TAMİYLE KARDAYIZ EN UFAK BİR ZARARIMIZ YOK.MADDİ MANEVİ HEP KARDAYIZ SİGARAYI BIRAKTIĞIMIZ TAKDİRDE.EVET ABİM BİRAZ KENDİMİZE GELMELİYİZ.AMA MALESEF BİZİM KENDİMİZE GELMEMİZ EN FAZLA 10 DK DIR.11 DK SONRA NEFİS YİNE DEVREYE GİRİYOR.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt