Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gençliğin Tehlikeleri.. (1 Kullanıcı)

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı
- Tûl-u emel beslemek: Ölümü düşünmeden sanki sonsuza dek yaşayacak gibi uzun emeller taşımak. Bu durum, insanı fâni hayata daldırır, âhiretine çalıştırmaz.

- Hissiyâta göre hareket etmek: Gençlik, insanın en sağlıklı, en güçlü ve en duygulu dönemi olduğu için akıldan ziyâde duygular ön plândadır. Gelip geçici zevkler, oyun ve eğlenceler çekici gelir. Eğlence yerlerinde çoğunlukla gençler bulunur. Orta yaşlılıkta ve ihtiyarlıkta ise, hem vücudun zayıflığı, hastalıkları, hem de hayatın sorumlulukları daha fazla olduğu için kişiler duygusal hareket edemezler.

- Gençlik günahlara ve kötü alışkanlıklara daha açıktır: Gençlik devresi, içki, kumar, zina gibi günahlara daha çok düşüldüğü bir dönemdir.

Tüm bu tehlikelere karşı Yüce Peygamberimizin (a.s.m.) tavsiyelerine sımsıkı sarılmamız gerekir.

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Gençliğin Tehlikeleri..

ALLAH BİZLERİ ONUN YOLUNDAN AYIRMASIN VE PEYDAMBERİMİZE(SAV)LAYIK ÜMMET OLMAYI NASİP ETSİN

uzeyr

Kayıtlı Kullanıcı

Gençlik dönemi, insanın kanının kaynadığı hareketli bir dönemdir. Bu dönemde kişiye, hisleri/duyguları hâkim olduğu için pek iyi düşünmeden çabucak karar verir. Bu nedenle gençlerin kolaylıkla yanlış yapma ve hataya düşme ihtimali vardır. Gençler, yaş çubuk gibidirler, telkinlere açıktırlar. Bu dönemde onlara istenilen şekil verilebilir. Gençlerin ihmal edilmesi, telafisi zor yaralar açar. O halde gençlerimizi iman ve ibadet neşvesiyle yetiştirmeliyiz. Çünkü iman ve ibadet neşvesiyle yetişen gençler, gençlik dönemlerini sıkıntısız ve problemsiz geçirirler. Peygamber Efendimiz kıyamet gününde Allah’ın arşının gölgesinde gölgelenebilecek olan yedi sınıf insanı sayarken âdil yöneticilerden sonra ikinci sırada Allah’a ibadet ederek yetişen gençleri zikretmiştir. (Buharî, Ezan, 36; Hudud, 19; Tirmizi, Zühd, 53; Nesâî, Kudat, 2)
ALINTI: İlk adım dergisi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı

CANDOSTUM

Kayıtlı Kullanıcı

hocam ne kadar guzel oszler genclık hakkında konusmalarınız cok ta dogru ben de bu kotu alemde yuvarlan gunahkar kullardanım ılk kez bugn boyle bır sıteye gırıdm keske daha once gırseydım ıstedıgım boyle sıtelerın chat bolumunun olması yada varas naıll olasa bılrım lutfen yardım edın :(

siyah_inci87

Kayıtlı Kullanıcı

emeğinize sağlık.. inşallah rabbimin raz-i gelmediği hiç bir şey yapmayiz......AMİN......B)B)B)B)B)

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
En duygulu dönem olduğu doğrudur.Gayri Meşru her muhabbetten uzak olmak gerek.Perişanlıkları görüyoruz sonradan.
Gayri meşru bir muhabbetin neticesi merhametsiz azap çekmektir.
Teşekkür ederiz paylaşım için...

mervenur16

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolasınız bu konu hakkında daha çok bilgi vermeniz dileklerimle....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt