Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gençlerimizin Sonu Nereye gidiyor? (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Pek muhterem aziz dostlarım. Burada dilimin döndüğünce sizlere yaşanan ve gaflet dolu yaşantılardan bir kaç örnek vermeye çalışacağım. Eğer bir kusurum olursa hakkınızı helal edin. Çünkü kul hakkına girmek benim en korktuğum şeylerden bir tanesidir. Şimdiki gençlerimizin sonu nereye gidiyor? Aileler onları nasıl yetiştiriyor?Benim çevremde ne yazık ki var olan bir takım hiç onaylamadığım hatta kınadığım şeyler yaşanmakta. Gençlerimiz şu an dininden çok uzaklaştırılmış durumda. Etrafıma baktığım zaman dünyalıklarla alakalı telaşlar görmekteyim. Bazıları ne namaz kılıyor, ne Kuran okuyor, ne iyilik yapıyor, ne haramdan sakınıyor... Bunları görünce inanın kahroluyorum. Kızlar erkek peşinde, erkekler de kızlar peşinde. Herkes hoşlandığı karşı cinsle konuşmak için o kadar uğraşıyor ki anlatamam. Onlara vakit ayırana kadar biraz yararlı işlerle uğraşsalar ya. Onların adına çok üzülüyorum hayat kızdan erkekten ibaretmiş gibi sanki. Kendi doğruları var insanların onlara göre yaşıyorlar. Asıl doğru olan şeylerden çok uzaktalar. Gözleri gaflet uykusunda ve ne zaman uyanacakları da belirsiz. Benim tanıdığım birisi kapanmayı hiç düşünmez hep uyarmama rağmen. Hatta kapanan evlilik çağına gelen kızları da " ev kızı" diye adlandırır aklınca. Onlara güler bu onun için doğru şeydir çünkü. Ailesi onu böyle yetiştirmiş, beynine bu doğruları kaydettirmiştir. Hep şöyle der bana "aman kapanıp nolucak ben ölene kadar kapanmayı düşünmüyorum! " Peki senin sonun ne olacak hiç düşündün mü deyince daha berbat bir cevap alıyorum. Onlarla muhattap olmamaya çalışıyorum. Selam verip geçmek istiyorum çünkü kendince doğru olan şeyleri bana da empoze etmeye çalışıyorlar. Gelelim ikinci mevzuya. Herkesin bir karşı cinsten arkadaşı var el ele kol kola geziyorlar. Başka şeyler de var ama terbiyem müsade etmiyor. Neyse gelelim konumuza. Evlenmeden nişan falan yok ortada tabi yan yana oturuyorlar. Hani nerede kaldı bizim dinimizde emredilenler? Nerede gelenek göreneklerimiz? Televizyonlarda neler görüyoruz. Bir de evlilik dışı olan "birlikte yaşam " diye bir şey var oh ne ala herkesin gözü önünde itiraf ediyor adamlar. Müslüman bir ülke böyle olaylar yaşayabilir mi? Söyleyin böyle bir lüksümüz var mı Allah aşkına? Nasıl bir yaşam tarzı bu? İşim kötüsü daha aklı ermeyen kardeşlerimiz onlara özenmekte. Gerek giyim kuşam olsun gerek konuşma tarzı olsun gerek yaşam şekli olsun. Sokaklar çok tehlikeli olmaya başladı. Hava kararıncaya kadar dışardaki işlerini bitireceksin yoksa işin gerçekten çok zor. "Kurtlat sofrası " diyorlar ya aynen o biçim. Bir de saydıdan bahsedeceğim izninizle. Ne büyüğün küçüğe ne de küçüğün büyüğe saygısı kalmamış durumda. Bu bağlamda bizlere çok büyük görevler düşmektedir değerli dostlarım. Bildiğim şeyleri ne kadar kişiye ulaştırırsam o kadar kişi kurtulur. Değerli dostlarım sizden ricam Allah'ın bize haram kıldığı şeyleri lütfen desteklemeyelim. Böyle olaylar zannediyorum ki sizin etrafınızda da yaşanmaktadır. Onları uyaralım dinimizin inceliklerini onlara da hatırlatalım.
O değerli vaktinizi ayırdığınız için Allah razı olsun.

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol sevgili kardeşim bu konudaki duyarlılığın ne kadar da takdir edilir birşey.Üstelik yaş olarak da küçüksün.Ne mutlu sana.
Aileler yeterince iyi eğitim vermiyorlar çocuklarına;sevabı,günahı iyi anlatmıyorlar.'Ağaç yaşken eğilir ' sözü çok doğru.
Biz elimizden geleni yapıp yakın ve akrabalarımızı uyarıp doğru yola çağırırız,ama daha ötesi elimizden gelemiyor.Çoğu nasihatlere de kulağı tıkalıdır bu kişilerin.Allah onlara doğru yolu bulmada yol göstersin..Allah yardım etsin..:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Sağol sevgili kardeşim bu konudaki duyarlılığın ne kadar da takdir edilir birşey.Üstelik yaş olarak da küçüksün.Ne mutlu sana.
Aileler yeterince iyi eğitim vermiyorlar çocuklarına;sevabı,günahı iyi anlatmıyorlar.'Ağaç yaşken eğilir ' sözü çok doğru.
Biz elimizden geleni yapıp yakın ve akrabalarımızı uyarıp doğru yola çağırırız,ama daha ötesi elimizden gelemiyor.Çoğu nasihatlere de kulağı tıkalıdır bu kişilerin.Allah onlara doğru yolu bulmada yol göstersin..Allah yardım etsin..:H

Allah razı olsun. Çok doğru "kulağı tıkalıdır bu kişilerin" bir söz. Allah ıslah eylesin böylelerini. Rabbim yolundan ayırmasın. Allaha emanet olun.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.maneviyatla değilde maddiyatla doyurulan bu çocuklarımızın vebali ,anne-babadan sorulucaktır .ALLAH HİDAYET VERSİN kardeşim.allah razı olsun.rabbime emanetsiniz.:H

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.maneviyatla değilde maddiyatla doyurulan bu çocuklarımızın vebali ,anne-babadan sorulucaktır .ALLAH HİDAYET VERSİN kardeşim.allah razı olsun.rabbime emanetsiniz.:H

aleykümselam Allah(c.c.) razı olsun. İnşallah dediğiniz gibi çocuklarımız maddiyatla değil maneviyatla doldurulur. Bunu gerçekten çok istiyorum. Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt