Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GENÇLERE ÖNEMLİ BİR DERS !!!!!! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Padişah acemi bir köleyle gemiye binmişti. Köle hiç deniz görmemişti,
geminin mihnetini tutmamıştı. Ağlamaya inlemeye başladı. Tir tir
titriyordu.Avutmak için cok uğraştılar ama bir türlü sakinleşmedi. Padişahın keyfi kaçtı. Herkes aciz vaziyetteyken gemide bulunan yaşlı bir adam padişahın huzuruna çıktı, ''Müsade buyurursanız ben onu sustururum!'' dedi. Padişah da lütfetmis olursunuz dedi.Yaşlı adam emretti, köleyi denize attılar. Köle birkaç keresuya battı, çıktı. Sonra saçından yakaladılar. gemiden tarafa çektiler. Köle gemiye yaklaşınca
iki eliyle dümene asıldı, oradan gemiye çıktı, bir köşede uslu uslu oturmaya basladı. Yaşlı adamın yaptığıiş padişahı hayrete düşürdü,
''Bundaki hikmet nedir?'' diye sordu. Yaşlı adam cevap verdi:''Köle
evvelce suya batmayı tatmamıştı. Gemideki selametin kıymetini bilmiyordu. İşte huzur ve saadette böyledir, bir felaket görmeyen kimse huzurun kiymetini bilmez.''

Gençler! Başarı başarısızlık, iyiylik kötülük, sıkıntı rahatlık, mutluluk mutsuzluk mulaka tatmanız gereken hayat cilveleridir; aksi halde ömür boyu ham kalmaya ve hayat gemisinde tir tir titremeye mahkum olursunuz.

ararat

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GENÇLERE ÖNEMLİ BİR DERS !!!!!!

SELAMUN ALEYKÜMM..ALLAH RAZI OLSUN ÇÇÇHAKLISINIZ BİRŞEYLER KAYBETMEDEN ELİMİZDEKİNİN DEĞERİNİ ANLIYAMIYORUZ GERÇEKTEN ..BAZEN BİR ŞEY YAPMAK İSTERSİN SORA KORKMAYA BAŞLARSIN YAPTIĞINDA KAYBEDECEKLERİNİN HESABINI YAPMAYA BAŞLARSIN VE İLERİYE ATMAN GEREKEN ADIMI GERİ ATARSIN SANIRIM BU TİP DURUMLARDASİZİN BU YAZDIĞINIZIN BANA ÇOK FAYDASI OLUCAK ..HAKKINIZI HELAL EDİN ..ALLAAH EMANET OLUN HAYIRLI GECELER ..VE SELAMUN ALEYKÜM

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

Selamunaleykum Hafıze abla!
Ne zmandır goremıyordum sızı nasılsınız? Bu kıssanızda dıgerlerı gıb cok guzeldı gercektende rabbım elımızdekının kıymetını bıldırmek ıcın elımızdekınındende etmesın ınsallah.ınsalah bızler bırseylerın kıymetını kaybetmeden ıdrak edenlerden oluruz.
selam ve dua ıle...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
Selamunaleykum Hafıze abla!
Ne zmandır goremıyordum sızı nasılsınız? Bu kıssanızda dıgerlerı gıb cok guzeldı gercektende rabbım elımızdekının kıymetını bıldırmek ıcın elımızdekınındende etmesın ınsallah.ınsalah bızler bırseylerın kıymetını kaybetmeden ıdrak edenlerden oluruz.
selam ve dua ıle...

Aleykümselam Efsude bazen giremiyorum işlerimin yoğunluğundan çoğu zaman saat 12 den sora oturabiliyorum düşündün için teşekkür ederim :D

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::p:p;););)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

HAFİZE ANNEM HARİKA...
HERŞEYİ YAŞAMAK GEREK...HAYATIN CİLVELERİ DEDİĞİN GİBİ...
ALLAHA ŞÜKÜR ŞİMDİLİK KEYFİMİZ YERİNDE...
ALLAH RAZI OLSUN CANIM ANNEM ...
HOŞÇAKAL...B)

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

daha oncede okumustum sanırım verılmıstı..ama tekrardan okumak ve haıtrlamk bunu guzeldı...

insan ogluyuz...acı olmadan tatlıyı bılmeyız...

paylasımı8n ıçın sagolB)

saadetimmutluluk

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm hafize abla ben yeni üye ldum bu siteye ama çok harika ve çok bilgilendirici islami bilgimizi çoğaltmak ve desiselerden ders almak tabi çok önemli allah razı olsun bizi bilgilendirdiğiniz için.
inşallah rabbimin bize verdiği nimetlerin kıymetini bilir ve mutluluk hepimizin üzerinde olur
ama bazen insanlar elindekinin kıymetini bilmesi için bu farkı fark etmeli ve hayatına öyle yön vermeli çok teşekkür ederim:)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN İNŞ.KAYBEDENLERDEN OLMAYIZ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

saadetimmutluluk yazdı:
selamün aleyküm hafize abla ben yeni üye ldum bu siteye ama çok harika ve çok bilgilendirici islami bilgimizi çoğaltmak ve desiselerden ders almak tabi çok önemli allah razı olsun bizi bilgilendirdiğiniz için.
inşallah rabbimin bize verdiği nimetlerin kıymetini bilir ve mutluluk hepimizin üzerinde olur
ama bazen insanlar elindekinin kıymetini bilmesi için bu farkı fark etmeli ve hayatına öyle yön vermeli çok teşekkür ederim:)

Alykümselam Saadetimmutluluk ismin gibi hep mutlu olursun inş sitemize aramıza hoş geldin :D

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

HAKLISINIZ HAFIZE ABLA! TAHMIN EDEBILIYORUM ALLAH SIZINDE RAZI OLSUN BUNCA ISLERINIZ ARASINDA BIZLERIDE UNUTMADIGINIZ ICIN.
KUCAK DOLUSU SEVGILERB)B)B)

Aleykümselam Efsude bazen giremiyorum işlerimin yoğunluğundan çoğu zaman saat 12 den sora oturabiliyorum düşündün için teşekkür ederim :D[/quote]

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel bir konunun güzel bir anlatımı ...sağolasın kardeş ,

selamlar !

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

e_m_i_n yazdı:
Güzel bir konunun güzel bir anlatımı ...sağolasın kardeş ,

selamlar !

Allah razı olsum emin selam
ve dua ile kal B)

nurelifnur

Kayıtlı Kullanıcı

çok guzeldi kardeşim yüregine sağlık....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B) SELAMÜNALEYKÜM B)

Sevdir bize hep sevdiklerini!.. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini.
Sevdin habîbini, kâinâta sevdirdin. Sevdin de hil'at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrahim'den Makâm-ı Mahmûd'a erdirdin, server-i asfiyâ kıldın, Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafa kıldın.
Salât ü selâm, tahiyyât ü ikram, her türlü ihtirâm O'na, O'nun âline, ahbâbına, ailesine, ashâbına ve etbâına Yâ Rabb!

B) Cumamız mübarek olsun B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt