Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Genç Adam Günahlarına İlaç İstiyorsak Mutlaka Uygula... (1 Kullanıcı)

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
Büyük mutasavvıf Beyazıd-ı bestami Hazretleri birgün tımarhanenin önünden geçiyordu. Tımarhane hizmetçisinin tokmakla bir seylerler dövdüğünü ğörüp "ne yapıyorsun diye sordu" hizmetçi :
"burası tımarhanedir.Delilere ilaç yapıyorum,dediBeyazıd-ı bestami hz"Benim hastalığımada bir ilaç tavsiye edermisin ? "dedi hizmetçi hastalıgının ne oldugunu sordu beyazıdı hazretleri "benim hastalıgım günah hastalıgı... çok günah işliyorum"dedi. hizmetçi:"Ben günah hastalıgından anlamam ben delilere ilaç hazırlıyorum."der. tam bu sırada tımarhane parmaklığının arasından konuşulanları duyan deli Beyazıdı Bestami hz "Gel dedi gel!senin hastalıgının çaresini ben söyleyeyim"diye seslendi.Beyazıdı Bestami hz delinin yanına sokularak "söle bakalım benim derdime çare nedir?" dedi .Deli (!) şu ilacı tavsiye etti"tövbe kökü ile istiğfar yapragını karıştır...Kalp havanında tevhid tokmagı ile döv,insaf eleginden geçir,göz yasıyla yogur,aşk fırınında pişir.Akşam sabah bol miktarda ye... O zaman göreceksin senin hastalıgından eser kalmaz." dedi Bu güzel ilacı ögrenen Beyazıd-ı Bestami hazretleri "hey gidi dünya hey!demek seni de deli diye buraya getirmişler" diyip oradan ayrılır.
Bu ilaç hala günah hastası olanlara tavsiye olunmaya deger bir ilaç. bu formülün hükmü hala devam etmaktedir. şimdi durup düşünmeli bi deli kadar akıllımıyız?
alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt