Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gemideki Esrarengiz Askerler... (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
mehmet_sevket_eygi.jpg

M. Şevket Eygi...
Gemideki Esrarengiz Askerler...
Rivayeti nakl ediyorum: İsrail memurları Mavi Marmara gemisinde yakaladıkları yaralı Türklere sormuşlar: Güvertede uzun boylu, beyaz elbiseli garip askerler gördük. Onlar ne oldular, nereye saklandılar?

Kıbrıs savaşı esnasında kuvvetlerimize esir düşen ve Adana'daki kampa konulan Elen askerlerinden bazıları da böyle şeyler söylemişti: "Tarihî kıyafetli askerler gördük..."

Böyle rivayetleri inançsızlar, pozitivist ve materyalistler ceffelkalem red ve inkâr eder.

Müslümanların bir kısmı da kabul etmez.

Böyle şeylerin olması mümkündür.

Bir tek âlem değil, âlemler vardır.

Ruhanîler âlemi vardır.

Keşfi, kalp gözü açık Müslümanlar rüyada ve uyanıklıkta Resulullah efendimizi (Salat ve selam olsun ona) görebilir.

Çanakkale savaşlarının en kızgın anında imanlı bir Osmanlı subayı vurulmuş, yerde yatıyor, can çekişiyor... Kan kaybetmiş, yüzü bembeyaz olmuş...Birden yanındakilere "Beni kaldırın" diyor, gözleri bir yere bakıyor, dudaklarından şu cümle dökülüyor: "Ya Resulallah zahmet buyurdunuz...", sonra canını teslim ediyor.

Yanındakiler onun gördüğünü görmediler ama o gördü, ona gösterildi.

Hazret-i Ömerü'l-Fâruk Medine'de Mescid-i şerifin minberinde hutbe okurken birden "Yâ Sariye yâ Sariye!.. Cebel cebel..." diye bağırdı. Bir ay uzaklıktaki bir yerde Sariye'nin kumanda ettiği İslâm ordusu düşman kuvvetleri tarafından sarılmak üzereydi. Hz. Ömer'e keşif vaki oldu, keramet gösterdi ve Sariyeyi ordunun sırtını dağa vermesi konusunda uyardı. Sariye onu duydu, emredileni yaptı ve ordu kurtuldu.

Evet görenler görür, duyanlar duyar.

İnkarcılar inkar eder.

Peygamberlerin mucizeleri vardır. Velilerin kerametleri... Velinin kerameti bağlı olduğu Peygamberin mucizesi hükmündedir.

Bazen olağanüstü vak'alar, durumlar olur.

Müslümanlar hallerini ıslah ederse, nasuh tövbesi ile tövbe ederse, cehrî fısk ve fücurdan uzaklaşırsa, çekişmeyi bırakıp birleşirse Allahın yardımına mazhar olurlar.

Resulullahı sevmenin büyük bereketi vardır. Bu sevgi Müslümanın ufuklarını açar.

Ruhanîler her zaman görünmez, bazen görünür.

Resûl-i Kibriya aleyhi ekmelüttahaya Efendimizin ruhaniyeti bu Ümmet-i merhumenin üzerinde Rahmanî bir gölgedir.

Allaha ve Resulüne sadık muhlis Müslümanlara gaybtan yardım gelir.

Benim aziz kardeşim, aklın ermiyorsa körü körüne inkâr ve tekzib etme.

Senin iki yanında iki katip melek var, onları görüyor musun? Görmüyorsun ama onlar yaptıklarını deftere yazıyor. Günü gelince o defterlere göre hesap vereceksin.

Seni koruyan melekleri de görmüyorsun.

Ruhanîlerin duaları üzerimize sâyeban olsun.

Ey Müslüman!.. Beden gözüyle göremediklerini kalp gözüyle görmeye çalış.

Başını semaya çevir, orada sana ötelerden gönderilmiş bir mektup vardır, onu okumaya, anlamaya çalış.

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Evet çok doğru.Bunla ilgili başımdan geçen bir olayı anlatayım:biz iki kız arkadaşız,öğrenciyiz aynı evde yaşıyoruz arada bir arkadaşlarımız gelip kalıyorlar.Bir gün 20 kişiydik.Aramızda bizden yaşça büyük ablalarımız da vardı.Hep birlikte namaz kılıyoruz.Namaz bitti.Bir ablanın 5 yaşındaki çocuğu annesinin yanına geldi.'Anne içerideki abiler kim'dedi.Tabi biz anlamadık çocuğun dilinden.Annesi tuhaf tuhaf bize bakıyor abla kıpkırmızı oldu.Bana dedi 'sizin erkek arkadaşlarınız mı var' neye uğradığımı şaşırdım.Yok abla felan filan dedik,yemin ettik sonra abla çocuğunun söylediklerini söyledi.Yan odaya baktık,diğer odalara baktık kimse yok.Abla 'çocuk işte' dedi özür diledi bizden.Sonra çocuk 'yok anne içerde abiler vardı namaz kılıyorlardı' diyince durum anlaşıldı...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Evet çok doğru.Bunla ilgili başımdan geçen bir olayı anlatayım:biz iki kız arkadaşız,öğrenciyiz aynı evde yaşıyoruz arada bir arkadaşlarımız gelip kalıyorlar.Bir gün 20 kişiydik.Aramızda bizden yaşça büyük ablalarımız da vardı.Hep birlikte namaz kılıyoruz.Namaz bitti.Bir ablanın 5 yaşındaki çocuğu annesinin yanına geldi.'Anne içerideki abiler kim'dedi.Tabi biz anlamadık çocuğun dilinden.Annesi tuhaf tuhaf bize bakıyor abla kıpkırmızı oldu.Bana dedi 'sizin erkek arkadaşlarınız mı var' neye uğradığımı şaşırdım.Yok abla felan filan dedik,yemin ettik sonra abla çocuğunun söylediklerini söyledi.Yan odaya baktık,diğer odalara baktık kimse yok.Abla 'çocuk işte' dedi özür diledi bizden.Sonra çocuk 'yok anne içerde abiler vardı namaz kılıyorlardı' diyince durum anlaşıldı...
Yer ve gök akıncıları teyakkuzda inşaALLAH...
Muhakkak zafer Allah ve Resulünün yolundan gidenlerindir...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım nasıl bedirde yardım etmişse,nasıl uhud da yardım etmişse,hendekte nasıl yardım etmişse,şimdide bütün mü'minlere öylece yardım etsin inşaallah.

melikepkz

Kayıtlı Kullanıcı
olağan üstü olayların birkaçıda benim başımdan geçti .benim şuan da 6 yaşında bir oğlum var .iki sene önce mübarek kandil gecelerinden birini Kuran ve dualarla karşılarken ,oğlumun sesiyle kendimize geldik, odamızın her yerinde Melekler var dedi.hiç bir şey diyemedik, o hala bize anlatmaya devam ediyordu, Melekler sizi dinliyorlar sessizce dedi.bize anlattıktan sonrada gittiklerini söyledi.

diğer olay, bu geçtiğimiz Ramazan ayında, büyük kızımla camiide teravih namazı kılarken ,okadar dalmışımki namaza bir ara yanımızda çok uzun boylu, uzun siyah sakallı, ayaklarına kadar uzanan beyaz elbiseli, bir adam bizimle beraber namaz kıldı .yüzünü görmedim bir an ağlamak geldi içimden ,namaz bitince kızım neden ağladığımı sorunca ,olanları anlattım oda şaşırdı çünki öyle birisi yoktu yanımızda ....................

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
olağan üstü olayların birkaçıda benim başımdan geçti .benim şuan da 6 yaşında bir oğlum var .iki sene önce mübarek kandil gecelerinden birini Kuran ve dualarla karşılarken ,oğlumun sesiyle kendimize geldik, odamızın her yerinde Melekler var dedi.hiç bir şey diyemedik, o hala bize anlatmaya devam ediyordu, Melekler sizi dinliyorlar sessizce dedi.bize anlattıktan sonrada gittiklerini söyledi.

diğer olay, bu geçtiğimiz Ramazan ayında, büyük kızımla camiide teravih namazı kılarken ,okadar dalmışımki namaza bir ara yanımızda çok uzun boylu, uzun siyah sakallı, ayaklarına kadar uzanan beyaz elbiseli, bir adam bizimle beraber namaz kıldı .yüzünü görmedim bir an ağlamak geldi içimden ,namaz bitince kızım neden ağladığımı sorunca ,olanları anlattım oda şaşırdı çünki öyle birisi yoktu yanımızda ....................
Allahuekber...

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Yeryüzüde,gökyüzüde boş değil kardeş.
Onun için '''Her geceyi kadir bil,her geleni hızır bil'''derlerya büyüklerimiz.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
evet yinede korkarım görürsem.
gerçi küçükken kafası eksik öcü gördümde neyse..
tabiki tabana kuvvet::)

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
evet küçükken yeri temizlerken gördüm sonuçta sevap işliyordum.
ama artık ayetel kürsi biliyorum hiç acımam.
mübarek zat nasip olursa görecez inşallah.

F

FiSeBiLiLLaH

Afganistan ve çeçenistan cihadlarında da mücahidler böyle çok güzel olaylarla karşılaştılar ve hala karşılaşıyorlar. Rabbim ordularıyla müslümanları her daim destekliyor.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
ALLAH müslüman ve mümin kulun yanındadır şüphesiz.
elvet bu zulümler bitecek inşallah.amin.
ALLAH müslüman kardeşlerimize yardım etsin.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allahuekber ay okurken içim ürperdi çok inanırım öyle şeylere ne mutlu görenlere kalp gözü açık olanlara

melikepkz

Kayıtlı Kullanıcı
konulara karşı yazdığın cevapların, bazısı gerçekten * tam bir olgun gibi bazısıda evin yaramaz çocuğu gibi * kendi çocuğuma benzetiyorum seni ,oda bazen olgun, bazen de çocuk olur- benim çocuğum buarada 17 yaşın da.

bu sözüm kurt26 için yanlış anlaşılmasın

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
ister inan ister inanma küçükken gördüm kardeş
kocaman adamım 19 yaşındayım niye yalan söyeleyeyim.
orta okuldan beri ALLAHA şükür yalan söylemiyorum.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
görmediysem en adi şerefsizim.
başkada bişey demiyorum.
biz harabe gibi evlerde lütubetli evlerde yaşamak zorunda kaldık.
belki başkaları ondan görmemiştir.

melikepkz

Kayıtlı Kullanıcı
yalan söylediğini zannetmedim, ben sadece bu konuda ki bazı cevapların hoşuma gitti. sıkıntılıyken gülümsetti beni ,ondan öyle yazdım

yoksa yalanın büyük günahlardan olduğunu siz gençler bizden daha iyi biliyorsunuz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt