Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gelin-görümce ilişkisi nasıl olmalı? (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Biri evin kızı diğeri aynı evin kızı olma niyetiyle aileye sonradan katılmış iki kadın İkisi de anne-baba der, aynı aile büyüklerine Bu yönüyle birbirlerine kız kardeştir aslında, gelin ile görümce

Sokakta karşılaşıp hal hatır sordular:

“Ne haber! Nasılsın yıllardır görmüyorum seni” dedi

Arkadaşı ise,

“Sorma eşimden ayrıldım” diye cevapladı

“Yapma ya nasıl oldu?”

“Biliyorsun eşimle anlaşamıyorduk Görümcelerimle de birbirimizi sevmiyorduk Nihayet yıllar sonra bizi ayırmayı başardılar”

“Keşke, onlarla anlaşmanın bir yolunu bulsaydın Şimdi daha kötü olmuş”

Evet, kimi evliliklerde problemler kördüğüm gibi Çözülmek istense de çözülmüyor Herkes bir taraftan çekiştiriyor Düğümler, gevşeyip çözülmek yerine iyice oturuyor

Bir de araya aile yakınları girdi mi işin içinden çıkılmaz oluyor Kimi yakınlar, ailedeki yangına su yerine körükle koşabiliyor Neticede ise aile çatısı çökebiliyor

Zaten birbirine yabancı olan iki insan bir araya gelmiş Gelenekleri, görenekleri ve yaşam tarzları farklı olduğundan tek bir dünya meydana getirmeye çalışıyorlar

Birbirlerinin huylarına alışmakta zorlanabiliyorlar Uyum sorunu yaşayabiliyorlar Ya da ruhen imtizaç edemiyorlar Tam frekansları uyuşacağı zaman araya giren yakınlar parazit oluşturuyor

Esasen kimi evlilikler sağlam bina gibidir Dışarıda fırtına kopsa içeriye zarar vermez Eşler arasında muhabbet ve uyum vardır Ne kayınvalide ne görümce ne de başkaları aralarını bozamaz

Fakat kimi evlilikler çürük bina gibidir Küçük bir rüzgârla bile sarsılabilir Eşler arasında sağlam bir muhabbet ve uyum yoktur Dışarıdan da menfi müdahale olduğu zaman olmayan muhabbet ve uyumu iyice sarsıyor

Oysa ne kadın ne de erkeğin yakınlarının aileye müdahale etmeye hakları yoktur Böyle bir davranış hiçbir açıdan etik değildir

Yeni evlenen gençler, ayrı bir birey ve ayrı bir ailedirler Artık büyümüş ve kendi başlarına evlerini idare edecek olgunluğa erişmişlerdir

Ama bazı insanlar başkalarını idare etme ya da özel hayatlarını kontrol altında tutma hakkını kendilerinde görebiliyorlar “Ne demek efendim o benim oğlum veya kardeşim tabii ki, evine karışacağım” vb sözler işitilebiliyor

Ama aynı insanlar, kendi eşlerinin yakınlarının müdahalesine karşı çıkıyorlar İşte burada empati yapmak lazım “Acaba aynı şey bana yapılsa ne der, ne düşünür, nasıl bir hareket sergilerim?” denmelidir

Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkası için de istememelidir Çünkü bir başkasını incitmek, onun yuvasını sarsmak ya da bozmak kul hakkıdır

Peygamberimiz,

“Akraba haklarını çiğneyen kimse cennete giremez” (Buhari, Edep: 11Müslim, Birr: 19)

“Kim rızkının bol, ömrünün uzun olmasını arzu ederse, akrabalarına iyi muamelede bulunsun” buyurmuştur (Buhari, Edep: 13; Tirmizi, Birr: 16)

‘Akrabalar’ kelimesinden anlaşılıyor ki, burada her iki tarafa da görevler düşüyor

Kimi gelin de erkeğin akrabasıyla bütün bağları koparmak istiyor Halbuki eşini seven, eşinin akrabalarını da sevmelidir

Daha doğrusu gelin görümcesini, görümce de gelini kız kardeşi gibi sevmelidir Şayet sevmiyorlarsa o zaman da birbirlerinin hukuklarına zarar vermemelidirler

Gülay Atasoy

Vaktileyl.COM-Bir gecevakti esintisi - Gelin-görümce ilişkisi nasıl olmalı?

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
Cok güzel bir paylasim ALLAH razi olsun !!!

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bi paylaşım..ben anlamıyorum bi anne yada kardeş mutsuz bi ailesi olan kardeş ister mi neden huzur bozarlar anlamıyorum neyi paylaşamıyorlar ki...

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
Nefisle hareket etmemeli. Ama ne yazikki herkez bunu dü$ünemiyor güzel kardescigim. Güzellik, iyilik, paylasmak, sevmek ve sevilmek varken nicin hayati bu kadar zorlastiriyorlar diye bende düsünüyorum ama kendime verebildigim tek cevap NEFISLERIYLE HAREKET EDIYORLAR

InsaALLAH bizler örnek bir görümce birer kayinvalide oluruz..

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
Nefisle hareket etmemeli. Ama ne yazikki herkez bunu dü$ünemiyor güzel kardescigim. Güzellik, iyilik, paylasmak, sevmek ve sevilmek varken nicin hayati bu kadar zorlastiriyorlar diye bende düsünüyorum ama kendime verebildigim tek cevap NEFISLERIYLE HAREKET EDIYORLAR

InsaALLAH bizler örnek bir görümce birer kayinvalide oluruz..

ben görümce mağduru olarak aynı şeyleri gelinimize yaşatmak asla istemem rabbim fırsat vermesin o tarz düşüncelere...ne güzel diyosun paylaşmak güzel geçinmek sevmek sevilmek varken...dimi ama allah onların kalplerindeki kıskançlık duygusunu alıp yerine güzel duygular versin inşallah amin...

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
InsaALLAH güzel kardesim benim.. Ne demi$ler; SABRIN SONU SELAMETTIR..

Sabret insaALLAH, hep iyilik yap, dua et... Inan bana sen iyilik yaptikca onlar senin iyiligini gördükce eriyecekler ALLAHIM KESKE ONA BÖYLE KÖTÜLÜK YAPMASAYDIM DIYECEKLER

Annem hep der ki: "Sana ta$ atana gül at Peygamberimiz gibi"

imported_mine_

Kayıtlı Kullanıcı
InsaALLAH güzel kardesim benim.. Ne demi$ler; SABRIN SONU SELAMETTIR..

Sabret insaALLAH, hep iyilik yap, dua et... Inan bana sen iyilik yaptikca onlar senin iyiligini gördükce eriyecekler ALLAHIM KESKE ONA BÖYLE KÖTÜLÜK YAPMASAYDIM DIYECEKLER

Annem hep der ki: "Sana ta$ atana gül at Peygamberimiz gibi"

çok doğru bende öyle yapmaya çalışıyorum ama bi yerden sonra benim içim kaldırmıyor:(inşşallah sabır...slm ve dua ile..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt