Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

GECERLI BIR MAZERETIMIZ YOK (1 Kullanıcı)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM KARDESLERIM

MAZERET OLARAK DÜNYA MALINI GÖSTERSEK;
ZENGIN PEYGAMBERLER EVLIYALARDA INSANDI.
AHIRETINI IHMAL ETMEYEN ZENGINLER SAYMAKLA BITMEZ.
SEYTAN DIYECEK OLURSAK; HÜR IRADEMIZ KARSIMIZA CIKACAKTIR.
SEYTAN SADECE DAVET EDICIDIR.
KIMSEYI CEBR ETMEYE SALAHIYETLI DEGILDIR.
ZIRA SEYTAN,"BANA ÖMÜR VER ,KIYAMETE KADARKULLARINI SANA IBADETTEN ALIKO-
YAYIM."DEDIGI ZAMAN SU ILAHI CEVAP ILE KARSILASIYOR:
"BENIM GERCEK KULLARIMA SENIN ASLA BIR HAKIMIYETIN OLAMAYACAKTIR.
RABB´ININ ONLARI KORUYUCU OLMASI YETERDE ARTAR"(ISRA17/61-65)
MESELE DÖNÜP DOLASIP IRADLERIMIZDE DÜGÜMLENIYOR.
BU DÜGÜMÜ CÖZMEK BIZE DÜSÜYOR.
INSALLAH IRADELERIMIZIN HAKKINI VERIP, BU IMTIHANI BASARIYLA GECEREK CENNETI KAZANACAGIZ.

ALINTI AILEM DERGISINDEN

B)B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: GECERLI BIR MAZERETIMIZ YOK

seher vakit yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM KARDESLERIM

MAZERET OLARAK DÜNYA MALINI GÖSTERSEK;
ZENGIN PEYGAMBERLER EVLIYALARDA INSANDI.
AHIRETINI IHMAL ETMEYEN ZENGINLER SAYMAKLA BITMEZ.
SEYTAN DIYECEK OLURSAK; HÜR IRADEMIZ KARSIMIZA CIKACAKTIR.
SEYTAN SADECE DAVET EDICIDIR.
KIMSEYI CEBR ETMEYE SALAHIYETLI DEGILDIR.
ZIRA SEYTAN,"BANA ÖMÜR VER ,KIYAMETE KADARKULLARINI SANA IBADETTEN ALIKO-
YAYIM."DEDIGI ZAMAN SU ILAHI CEVAP ILE KARSILASIYOR:
"BENIM GERCEK KULLARIMA SENIN ASLA BIR HAKIMIYETIN OLAMAYACAKTIR.
RABB´ININ ONLARI KORUYUCU OLMASI YETERDE ARTAR"(ISRA17/61-65)
MESELE DÖNÜP DOLASIP IRADLERIMIZDE DÜGÜMLENIYOR.
BU DÜGÜMÜ CÖZMEK BIZE DÜSÜYOR.
INSALLAH IRADELERIMIZIN HAKKINI VERIP, BU IMTIHANI BASARIYLA GECEREK CENNETI KAZANACAGIZ.

ALINTI AILEM DERGISINDEN

B)B)B)B)

A.S. KARDEŞİM..ELINE SAGLIK ..EVET RABBIM ISTEMESSE SEYTAN O KULU YOLDAN CEVIREMEZ..ALLAH RAZI OLSUN..SELAM İLE....

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

AIMN ALLAH SIZDENDE RAZI OLSUN B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Değerli kardeşim çok faydalı bir paylaşım çok tşk ediyorum bende acizane olarak harun yahyadan bir böülümle konuya katkıda bulunmak istiyorum dua ile...

Ne zaman onlara Allahın indirdiklerine uyun denilse, onlar Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız derler. (Peki) Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler? (Bakara Suresi, 170) ayetiyle de bildirildiği gibi kimi insanlar bu konuda uyarıldıkları ve doğru kendilerine gösterildiği halde yine de yaşadıkları bu geleneksel din anlayışında ısrarcı davranabilmektedirler. İşte bizim bu kitap ile gözardı edilen Kuran hükümleri konusuna değinmekteki amacımız da, içerisinde bulunduğu bu durumu fark etmemiş, ahiretteki karşılığını düşünmemiş, bilinçli ya da bilinçsizce bu zihniyete sahip olan tüm insanlara Kuranın tüm hükümlerini bir kez daha hatırlatarak, onları gerçek İslam dinini eksiksizce yaşamaya davet etmektir. Çünkü insanların Kurandan bir bütün olarak sorumlu oldukları ayetlerde bildirilmiştir. Kendini gündelik hayatın akışına kaptırarak Kuranın yüzlerce ayetini terk eden, İslamı yalnızca namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret gören bir kişi ahirette, benim bu ayetlerden haberim yoktu diyemez. Yaşamı boyunca Kuranda emredilen konuları öğrenmemiş olmasına ya da bunları bildiği halde gözardı etmesine hiçbir mazeret gösteremez. Böyle bir kişinin durumu ayette, Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası aşağılık olmaktan başka değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir (Bakara Suresi, 85) ifadesinde hitap edilen kişilerin durumundan farklı olmayabilir.

dilema

Kayıtlı Kullanıcı

CENABI HAK BAZI INSANLARA HIDAYET NASIP EDER BAZILARINA ETMEZ.HAK´IN HIDAYETE ERDIRDIGINI KIMSE YOLDAN CEVIREMEZ;HIDAYET NASIP ETMEDIGINIDE KIMSE YOLA GETIREMEZ.EMEGINE SAGLIK...

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Değerli kardeşim çok faydalı bir paylaşım çok tşk ediyorum bende acizane olarak harun yahyadan bir böülümle konuya katkıda bulunmak istiyorum dua ile...

Ne zaman onlara Allahın indirdiklerine uyun denilse, onlar Hayır, biz, atalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye (geleneğe) uyarız derler. (Peki) Ya atalarının aklı bir şeye ermez ve doğru yolu da bulamamış idiyseler? (Bakara Suresi, 170) ayetiyle de bildirildiği gibi kimi insanlar bu konuda uyarıldıkları ve doğru kendilerine gösterildiği halde yine de yaşadıkları bu geleneksel din anlayışında ısrarcı davranabilmektedirler. İşte bizim bu kitap ile gözardı edilen Kuran hükümleri konusuna değinmekteki amacımız da, içerisinde bulunduğu bu durumu fark etmemiş, ahiretteki karşılığını düşünmemiş, bilinçli ya da bilinçsizce bu zihniyete sahip olan tüm insanlara Kuranın tüm hükümlerini bir kez daha hatırlatarak, onları gerçek İslam dinini eksiksizce yaşamaya davet etmektir. Çünkü insanların Kurandan bir bütün olarak sorumlu oldukları ayetlerde bildirilmiştir. Kendini gündelik hayatın akışına kaptırarak Kuranın yüzlerce ayetini terk eden, İslamı yalnızca namaz kılmak ve oruç tutmaktan ibaret gören bir kişi ahirette, benim bu ayetlerden haberim yoktu diyemez. Yaşamı boyunca Kuranda emredilen konuları öğrenmemiş olmasına ya da bunları bildiği halde gözardı etmesine hiçbir mazeret gösteremez. Böyle bir kişinin durumu ayette, Yoksa siz, Kitabın bir bölümüne inanıp da bir bölümünü inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların dünya hayatındaki cezası aşağılık olmaktan başka değildir; kıyamet gününde de azabın en şiddetli olanına uğratılacaklardır. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir (Bakara Suresi, 85) ifadesinde hitap edilen kişilerin durumundan farklı olmayabilir.

ALLAH RAZI OLSUN FAYDALI BILGILERINIZ ICINB)B)B)

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

dilema yazdı:
CENABI HAK BAZI INSANLARA HIDAYET NASIP EDER BAZILARINA ETMEZ.HAK´IN HIDAYETE ERDIRDIGINI KIMSE YOLDAN CEVIREMEZ;HIDAYET NASIP ETMEDIGINIDE KIMSE YOLA GETIREMEZ.EMEGINE SAGLIK...

COK SAG OLUN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt