Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

geceleyin sakız çiğnenir mi? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan gülderen özdemir
  • Başlangıç tarihi
G

gülderen özdemir

geceleyin sakız çiğnemek günah diyorlar sizce sevgili din kardeşlerimin bu konuda bir fikri var mı?varsa bunu bizimle paylaşıp bizleride aydınlatırmısınız şimdiden cevap yazan kardeşlerimizden allah c.c. razı olsun a.e.o sevgi ve selamlarımla sağlıcakla kalın hayırlı akşamlar

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.
hakikatler konusunda fikir paylaşmak doğru olmaz,kaynakları ile gerçekler sunulur idrak'ta vesveseye kapılmaz iseniz kabul edersiniz.

geceleyin sakız çiğnemenin ne gibi bir sakıncası olur!herhangi bir sakıncası yoktur.insanı rahatsız eden gürültüsü,toplum içersinde bayanların bu konu hakkında dikkatsizliği edep dışı olur ise rahatsız eder ve sakıncalarıda ortaya çıkar.

inşaALLAH bizler nasıl daha iyi bir kul,ümmet ve müslüman din kardeşi oluruz yolunda gayret,çaba sarfeder ve azim gösterir eksiklerimizi araştırıp tamamlamaya çalırsak bunada niyet ederiz.

selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler olsun kardeşim selametle.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bence siz çinemeyin ben hiç sevmem çinemeyi çiniyenleride görünce hiç hoşuma gitmez

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
evde başkalarına rahatsızlık verilmediği sürece sorun olmamalı....
ama ne olur "dışarıda çiğnemeyelim"...
sakızıda, hanımefendiliğimizide...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

PAYLAŞIM İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN..
KÜÇÜKKEN BİZE SÖYLENEN CÜMLEYDİ,BU""GECE SAKIZ ÇİĞNENMEZ,ÇÜNKÜ....:a24:... ÇİĞNEMİŞ OLURSUN""
BUNUN NEDENİ,KÜÇÜK ÇOCUKLAR,GECE SAKIZI GENELDE AĞIZLARINDA UNUTURLAR VE ÖYLE UYUYA KALIRLAR..BOĞAZLARINA GİTMESİN VE YATAĞA YAPIŞMASIN DİYE SÖYLENMİŞTİR..
YİNE DE BİZ ÇOCUKLARIMIZI BU KONUDA UYARMAYA DEVAM EDELİM,BİRAZ KORKUTUP,BİRAZ DA MANTIKLI CEVAPLAR VEREREK TABİİ..:a12:
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..

Kaan Erdem

Yönetici
kardeşim bu örnek ile bizlerede sürekli uyarı yapılırdı.ailemde hanım kardeşlerim sabah kalktığımızda saçları yastıklarda yapışmış şekilde uyanırlardı.ya bir tutam kesilir yada buz ile sorun giderilirdi.:a01:aklıma geldi lakin örnek olarak yazmak istemedim.siz paylaşmış oldunuz.sağ olasınız kardeşim.

KÜÇÜKKEN BİZE SÖYLENEN CÜMLEYDİ,BU""GECE SAKIZ ÇİĞNENMEZ,ÇÜNKÜ....:a24:... ÇİĞNEMİŞ OLURSUN""
BUNUN NEDENİ,KÜÇÜK ÇOCUKLAR,GECE SAKIZI GENELDE AĞIZLARINDA UNUTURLAR VE ÖYLE UYUYA KALIRLAR..BOĞAZLARINA GİTMESİN VE YATAĞA YAPIŞMASIN DİYE SÖYLENMİŞTİR..
YİNE DE BİZ ÇOCUKLARIMIZI BU KONUDA UYARMAYA DEVAM EDELİM,BİRAZ KORKUTUP,BİRAZ DA MANTIKLI CEVAPLAR VEREREK TABİİ..:a12:

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

kardeşim bu örnek ile bizlerede sürekli uyarı yapılırdı.ailemde hanım kardeşlerim sabah kalktığımızda saçları yastıklarda yapışmış şekilde uyanırlardı.ya bir tutam kesilir yada buz ile sorun giderilirdi.:a01:aklıma geldi lakin örnek olarak yazmak istemedim.siz paylaşmış oldunuz.sağ olasınız kardeşim.
:g:b
selam ve baki dualarimla..

G

gülderen özdemir

selamünaleyküm kardeşim.
hakikatler konusunda fikir paylaşmak doğru olmaz,kaynakları ile gerçekler sunulur idrak'ta vesveseye kapılmaz iseniz kabul edersiniz.

geceleyin sakız çiğnemenin ne gibi bir sakıncası olur!herhangi bir sakıncası yoktur.insanı rahatsız eden gürültüsü,toplum içersinde bayanların bu konu hakkında dikkatsizliği edep dışı olur ise rahatsız eder ve sakıncalarıda ortaya çıkar.

inşaALLAH bizler nasıl daha iyi bir kul,ümmet ve müslüman din kardeşi oluruz yolunda gayret,çaba sarfeder ve azim gösterir eksiklerimizi araştırıp tamamlamaya çalırsak bunada niyet ederiz.

selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler olsun kardeşim selametle.

ve aleyküm selam sevgili kardeşim cevabınızla beni gerçekten çok mutlu ettiniz allah razı olsun bilginizi yorumunuzu benimle paylaştığınız için bende çok sık sakız çiğneyen birisi değilim ama büyük kızım sakız hastası genelde ağzından sakız hiç düşmez babasıda pek sevmez ve de banada kızar ölü etini çiğniyorsunuz geceleyin der ben de buna inanmam paylaşımınız için tekrar çok sağolun allah c.c. emanet olun selam ve dualarımla sağlıcakla kalın hayırlı ve bereketli günler ve geceler sizin olsun

G

gülderen özdemir

selamün aleyküm bence siz çinemeyin ben hiç sevmem çinemeyi çiniyenleride görünce hiç hoşuma gitmez

ve aleyküm sevgili kardeşim fikrinizi benimle paylaştığınız için allah razı olsun allah c.c. emanet olun sevgi ve selamlarımla sağlıcakla kalın hayırlı günler

G

gülderen özdemir

evde başkalarına rahatsızlık verilmediği sürece sorun olmamalı....
ama ne olur "dışarıda çiğnemeyelim"...
sakızıda, hanımefendiliğimizide...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

selamün eleyküm sevgili kardeşim allah razı olsun fikrinizi paylaştığınız için bende dışarda sakız çiğnemeyi sevmem allah c.c. emanet olun hayırlı günler sağlıcakla kalın

G

gülderen özdemir

ve aleyküm selam canım kardeşim allah razı olsun sizdende evet bizde küçük kızımı korkutmak için söylüyoz ama bazen gece benimde azıçık sakız çiğneyesim geliyor herkesin içinde bende sevmiyom ama akşam evde kimse olmayınca çiğneyincede babamız haz etmiyor allah c.c. emanet olun sevgi ve selamlarımla sağlıcakla kalın hayırlı günler olsun hep birlikte dualarda buluşmak üzere

G

gülderen özdemir

aynı şeyler işte gece tırnak kesilmez aynaya bakılmaz ... hala bunu ciddiye alanlar var ..:)

selamün aleyküm canım evet hala daha inananlarımız var içimize o kadar çok yerleştirilmişki bunu söyleyenler çok
bende bu konuya aydınlık getirmek için açtım fikrin için allah razı olsun allah c.c emanet ol selam ve dua ile sağlıcakla kal hayırlı günler

hüner

Kayıtlı Kullanıcı
bence islamiyette mantığa büyük ölçüde yer vermek gerekir bu durumda sonuçta sakızın bi haram tarafı yok bunun gece yada gündüzlede bir alakası olduğunu düşünmüyorum üstelik dünyada malesef yapılan okadar çok günah şey varken bunun tartışılmasını pek gerekli bulmuyorum iyi

G

gülderen özdemir

selamun aleyküm kardeşim...akşamları rahat rahat sakız çiğneyebilirsiniz...hatta balon yapıp patlatmanızda dahi sakınca yoktur... :a08:
bende duymuştum akşamları sakız çiğnenmez diye...ama bunlar bir kişinin kafasından uydurduğu daha sonrada kitlelere yayılan hurafelerdendir...
dediğim gibi balon dahi yapabilirsiniz...
selam ve dua ile...

ve aleyküm selam sevgili kardeşim allah razı olsun paylaşımın için allh c.c emanet olun miraç kandiliniz de mübarek olsun hayırlı kandiller sağlıcakla kalın selametle

G

gülderen özdemir

bence islamiyette mantığa büyük ölçüde yer vermek gerekir bu durumda sonuçta sakızın bi haram tarafı yok bunun gece yada gündüzlede bir alakası olduğunu düşünmüyorum üstelik dünyada malesef yapılan okadar çok günah şey varken bunun tartışılmasını pek gerekli bulmuyorum iyi

sevgili kardeşim allah razı olsun paylaşımın için sende haklısın evet çok mantıklı bir düşünce allah c.c. emanet olun miraç kandilinizde mübarek olsun hayırlı kandiller sağlıcakla kalın selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt