Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gayrimüslimleri sevmek (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Allah’ın düşmanlarını düşman bilmeyen, hakiki iman etmiş olmaz. Müminleri Allah için seven ve kâfirleri düşman bilen, Allah’ın sevgisine kavuşur.) [İ. Ahmed]

(Allah’ın dostunu seven, düşmanını düşman bilenin imanı kâmil olur.)

(İsyan edenlere düşmanlık ederek, Allah’a yaklaşın!) [Deylemi]

(Bir kavmi sevip de onlarla dostluk kuran, kıyamette onlarla haşrolur.) [Taberani]

(Kâfirlerle mal, can ve dilinizle cihad edin!) [Redd-ül-muhtar] (Kâfirleri sevmek cihad değildir.)

Halife Hazret-i Ömer'e, (Hireli bir Hıristiyan var. Çok zeki, yazısı da çok güzel, bunu kendine kâtip yap) dediler. Kabul etmedi. Aşağıdaki âyeti okuyup, (Mümin olmayan birini dost edinemem) dedi.

Ebu Musel Eşari hazretleri anlatır:
Halife Ömer'e (Hıristiyan kâtibim çok işe yarıyor) dedim. “Niçin bir Müslüman kâtip almadın? (Ey müminler, Yahudi ve Hıristiyanları sevmeyin) âyetini işitmedin mi sen?” dedi. Ben de, “Onu dini için değil, kâtipliği için aldım” dedim. “Allahü teâlânın hakir ettiğine ikram etme! Onun zelil ettiğini aziz eyleme! Allah’ın uzaklaştırdığına yaklaşma” dedi. “Ama Basra’yı onunla idare edebiliyorum” dedim. “Hıristiyan ölürse ne yapacaksan, şimdi onu yap! Hemen onu değiştir” dedi.

Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, hakkı Ömer’in diline ve kalbine yerleştirdi.) [Tirmizi]
(Ey Nebi, kâfirlerle [silahla] ve münafıklarla [öğütle, delille, belgeyle] cihad et, [öğüt de kâr etmezse] onlara sert davran! Onların gidecekleri Cehennem, ne kötü yerdir.) [Tevbe 73, Tahrim 9]

(İbrahim ve Onunla beraber olan müminlerin sözlerinden ibret alın! Onlar, kâfirlere dediler ki: Biz sizden ve putlarınızdan uzağız. Dininizi beğenmiyoruz. Allah’a inanıncaya kadar, aramızda düşmanlık, nefret vardır.) [Mümtehine 4]

Eshab-ı kiram, (Kâfirlere karşı çok çetin, sert davranırlar) diye övülüyor. (Feth 29)

Hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Allahü teâlâ, bir Peygambere vahy etti ki, şu âbide söyle: Benim için ne yaptı?) Âbid dedi ki: Yâ Rabbi! Senin için ne yapılır? Allahü teâlâ buyurdu: (Düşmanıma, benim için düşmanlık ettin mi ve sevdiğimi benim için sevdin mi?) [Mektubat-ı Rabbani 3/55]

Kâfirler ve fasıklar, Allahü teâlânın düşmanı olmasalardı, Buğz-ı fillah farz olmazdı. İnsanı Allahü teâlânın rızâsına kavuşturacak şeylerin en üstünü olmaz ve imanın kemaline sebep olmazdı.

Şeyhülislam Abdullah-ı Ensâri hazretleri buyuruyor ki: Falancayı sevmiyorum; çünkü hocamı üzmüştü. Bir kimse, hocanı üzer de sen üzülmezsen, köpekten aşağı olursun. [Ebu Davud]

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Müminin kâfiri sevmesi üç türlü olur:

1- Onun küfrünü beğenir. Bunun için sever. Bu muhabbet yasaktır; çünkü onun dininden razı olmuştur. Küfrü beğenen kâfir olur. Böyle muhabbet, imanı giderir.

2- Herkesle iyi geçinmek lazım olduğu için onlarla da iyi geçinilir.

3- İkisi ortasıdır. Onlara meyleder, yardım eder. Dininin bâtıl olduğunu bilerek, akrabalık, iş arkadaşlığı sebebi ile dostluk yapar. Bu sevgi küfre sebep olmaz ise de, caiz değildir; çünkü bu sevgi, zamanla onun dinini beğenmeye sebep olur. Zaruretsiz gayri müslimler ile beraber olmak, kiliselerine gitmek, ayinlerine katılmak caiz değildir.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Gayri Müslimlerin ölülerine rahmetli demek caiz midir?
CEVAP
Dinimiz zahire göre hükmeder. Müslüman olduğunu söyleyen ve küfre sebep olan bir sözde ve işte bulunmayan kimsenin bir sözünden veya işinden hem imanı olduğu, hem de imansız olduğu anlaşılırsa, imanı olduğunu anlamalı, dinden çıktı dememelidir. Fakat bir kimse, gayri Müslim ise, buna kâfir denir. Kâfirlerin ölüsüne dirisine dua eden, onlara rahmetli diyen kimse, eğer Müslüman ise, o da kâfir olur.

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

bir gayri müslim vefat etti ALLAH(cc) inancı var ama müslüman değil ve kabirde sorgucular geldi bu sırada
gayrimüslimler müslümanlardan dua ister mi?

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

smyyes rumuzlu kardeşim mevla çalışmalarından dolayı senden razı olsun,aman sakın bu yazdıklarını Adnan Oktar (Harun Yahya) duymasın yoksa gök kubbeyi başına falan yıkar, ehli kitap diye tabir edilen hıristiyan ve yahudileri müslümanların kardeşi diye tanıtıp onlara dokunana savaş açacağını belirten bir kişidir...
Eğer web sitesine girersen kendisini ziyaret eden yahudileri nasıl ağırladığını ve söylediği sözleri görürsün sonrada dersin ki bu adam ALLAH TEALA yı,Hz.Peygamberi s.a.v kandırdığınımı sanıyor ...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

smyyes rumuzlu kardeşim mevla çalışmalarından dolayı senden razı olsun,aman sakın bu yazdıklarını Adnan Oktar (Harun Yahya) duymasın yoksa gök kubbeyi başına falan yıkar, ehli kitap diye tabir edilen hıristiyan ve yahudileri müslümanların kardeşi diye tanıtıp onlara dokunana savaş açacağını belirten bir kişidir...
Eğer web sitesine girersen kendisini ziyaret eden yahudileri nasıl ağırladığını ve söylediği sözleri görürsün sonrada dersin ki bu adam ALLAH TEALA yı,Hz.Peygamberi s.a.v kandırdığınımı sanıyor ...
ve aleyküm selam
sağolun abi güzel yorumlarınız için Allah da sizden razı olsun.
adnan oktar...ona yorum yapmaya bile gerek yok.kendince birşeyler saçmalıyor.yaptığı gülünç duruma düşmekten başka birşey değil.tabi sadece gülünç duruma düşse yine iyi.düştüğü günahları saymaya gerek yok..
selametle kalın abimiz.
Allaha emnaet olun..

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

bir gayri müslim vefat etti ALLAH(cc) inancı var ama müslüman değil ve kabirde sorgucular geldi bu sırada
gayrimüslimler müslümanlardan dua ister mi?

ve aleyküm selam.
bildiğime göre sadece gayri müslimler değil tüm herkes istiyor zaten dua.ama onlar her ne kadar Allah ın varlığına inansalar da müslüman olmadıktan sonra bunun bir faydası yoktur.

sorunuzu tam cevaplayamadım galiba.:a36:

H

hado77

selamün aleyküm

benim anladığım kardeşlik ölçülerine göre ancak mümminler kardeştir ve bu hususta duanın her türlüsü mümmine yapılır. sonra tabiatı doğayı koruruz ağacı koruruz yapıyı ve mirası koruruz ve bunlar bize düşmanlık yapmadıkça da birlikte yaşarız. içlerinizden size düşmanlık yapacak evlatlarımız olduğu halde malı da dünyayı da severiz.

şimdi bu kimselerden farklı olarak bir gayrimüslim açıkça düşmanlık yapmamak dine karşı sövmemek şartıyla duayı ve azaptan korunmayı haketmiyor mu? benim merak ettiğim bu. ben mecidiyeköydeki gayri müslim mezarlığının önünden her geçişimde fatiha ve ihlas okurum. açıkça ben de sorunun cevabını bilmiyorum desem yeridir.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

benim anladığım kardeşlik ölçülerine göre ancak mümminler kardeştir ve bu hususta duanın her türlüsü mümmine yapılır. sonra tabiatı doğayı koruruz ağacı koruruz yapıyı ve mirası koruruz ve bunlar bize düşmanlık yapmadıkça da birlikte yaşarız. içlerinizden size düşmanlık yapacak evlatlarımız olduğu halde malı da dünyayı da severiz.

şimdi bu kimselerden farklı olarak bir gayrimüslim açıkça düşmanlık yapmamak dine karşı sövmemek şartıyla duayı ve azaptan korunmayı haketmiyor mu? benim merak ettiğim bu. ben mecidiyeköydeki gayri müslim mezarlığının önünden her geçişimde fatiha ve ihlas okurum. açıkça ben de sorunun cevabını bilmiyorum desem yeridir.

aleyküm selam
ben de tam bilmiyorum ama kendi yorumumu aktarayım izin verirseniz.
dua etmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.çünkü Peygamber efendimizin amcası da müslüman olmamıştır.hatta peygamberimiz cehennem azabı görmesin diye onun her yerini sıvazlamıştır.çünkü peygamberimizin elinin değdği yeri ateş yakamıyor.ama Allah u Teala sırf o müslüman olmadı diye ayağının altını yıkamayı unutturmuştur peygamberimize.o MÜSLÜMAN OLMADIĞI HALDE PEYGAMBER EFENDİMİZ ona dualarda bulunmuşştur.yani dua etmekde sakınca yok diye düşünüyorum.
ama bir insan ne kadar iyi olursa olsun müslüman olmadıktan sonra ona bir faydası yok diye biliyorum kardeşim.ama kötülük yapan bir gayri müslimle ,kötülük yapmayan bir gayrimüslim aynı cezaya uğramaz heralde.belki daha az ceza görmesi husunda duaların bir faydası olur.
dediğim gibi abi bu konuda benimde tam bir bilgim yok.bu konuda düşüncelerimi belirttim...bilen kardeş varsa söylerse iyi olacak

H

hado77

selamün aleyküm

cevabın için sağol.ALLAH azle celle senden ve her türlü amelinden razı olsun inşaallah.

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

cevabın için sağol.ALLAH azle celle senden ve her türlü amelinden razı olsun inşaallah.

vealeyküm selam
sağol abi Allah senden de razı olsun.seni cennette cemaaline kavuşturmakla ödüllendirsin inşallah.
bide yardımcı olabilsem daha iyi olacaktı ama..:a36:

H

hado77

dua etmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.çünkü Peygamber efendimizin amcası da müslüman olmamıştır.hatta peygamberimiz cehennem azabı görmesin diye onun her yerini sıvazlamıştır.çünkü peygamberimizin elinin değdği yeri ateş yakamıyor.ama Allah u Teala sırf o müslüman olmadı diye ayağının altını yıkamayı unutturmuştur peygamberimize.o MÜSLÜMAN OLMADIĞI HALDE PEYGAMBER EFENDİMİZ ona dualarda bulunmuştur.

bu husus biraz tartışmalı gibi. efendimiz(SAS) İN amcası ve onun koruyucusunu ALLAH(cc) elbette koruyacak ve peygamberine yardım yapanı elbette sıkıntıya düçar etmeyecektir. anlaşılan o ki ebu talip müslümanlığını saklayarak efendimiz(SAS) İ korumaya çalıştı ve bunu yaparken de bu dönemki bir çok dinini saklayan kimse gibi bir tutum sergilemiş olabilir. işin aslını ALLAH(cc) bişlir ancak efendimiz(SAS) e yardım eden herkes ödüllendirilecektir. şeytan dediğimiz inse bile kıyamete kadar mühlet verildiğine inanan bizler nebisine yardım edene de ve ona düşmanlık etmeyene inşaallah bir çıkış yolu ihsan edecektir.

HZ.NUH(as) ın oğlu içinde aynı şeyi yardım ve düşmanlık etmemek ölçütünde düşünebiliriz. HZ.LUT(as) ın hanımı da aynı düzlemde tefekkür edilmeli. biz bildik ki ALLAH(cc) insana düşman olana düşmanlık yapar ve onu asla iflah etmez. ama o gerek insten gerekse cinden olsun dediği şeytani amel sahiplerine de kıyamete kadar mühlet vermiş. ölen kişi için kıyamet dua ile sona ermez. biz amel olarak bu zatlar hakkında ne denirse densin eğer onların ciğerparesi iseler ya rab seveni sevdiğine kavuştur demeliyiz.

amaç şeytana verilen sürenin ALLAH(cc) ü tanıma fırsatı olmamışlara da tanındığını en azından tefekkür etmeliyiz.

ALLAH(CC) peygamberlerini üzmeyecektir. biz sadece onların arkasından edeple bir yadla onları anmalıyız ve hakkında hükmü kesinleştirecek olana senden başka kapı yok nereye müracaat edelim dememiz gerekir. biz bildik ki bir çok hanım ve çocuk örneği verilenlerden daha kötü halet çizse de biz dua ediyoruz.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kafirlere hiçbirşey fayda vemez,kafirlere dua edilmez,onlar rahmetle anılmaz..Allah'ın rahmeti kafirlere değil müslümanlaradır...Kimse Allah'ın rahmeti kafirleride kuşatır derse oda kafir olur nedeni bu söylediğinin ayetlere ters düştüğüdür...Onun hado77 senin kafirlere dua etmen yanlıştır ve bundan kaçınmanı tavsiye ediyorum..

bazı kafirler islama açıkla düşman bazıları düşmanlık beslemiyor demek büyük yanlışlardan biridir..Allah'ın Efendimize vahy ettiği haktan yüz çeviren büyük bir sapıklık ve düşmanlık içindedir...

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel bir konu .. onlara edilecek en guzel dua :"yarabbi bu kuluna iman nasip eyle" demektir degilmi?

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
cok guzel bir konu .. onlara edilecek en guzel dua :"yarabbi bu kuluna iman nasip eyle" demektir degilmi?

kardeş niz ölü kafirlerden bahsediyoruz )) ölmüş adama nasıl bu dediğin dua edilecek ?...Rabbim kafirleri kahr eyle azablarını arttır demekten başka duamız olmaz.

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş niz ölü kafirlerden bahsediyoruz )) ölmüş adama nasıl bu dediğin dua edilecek ?...Rabbim kafirleri kahr eyle azablarını arttır demekten başka duamız olmaz.

ozur kardes ben diri ve inanmiyanlardan bahsediyordum :) :a15:

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

dua etmenizde bir sakınca olduğunu düşünmüyorum.çünkü Peygamber efendimizin amcası da müslüman olmamıştır.hatta peygamberimiz cehennem azabı görmesin diye onun her yerini sıvazlamıştır.çünkü peygamberimizin elinin değdği yeri ateş yakamıyor.ama Allah u Teala sırf o müslüman olmadı diye ayağının altını yıkamayı unutturmuştur peygamberimize.o MÜSLÜMAN OLMADIĞI HALDE PEYGAMBER EFENDİMİZ ona dualarda bulunmuştur.

bu husus biraz tartışmalı gibi. efendimiz(SAS) İN amcası ve onun koruyucusunu ALLAH(cc) elbette koruyacak ve peygamberine yardım yapanı elbette sıkıntıya düçar etmeyecektir. anlaşılan o ki ebu talip müslümanlığını saklayarak efendimiz(SAS) İ korumaya çalıştı ve bunu yaparken de bu dönemki bir çok dinini saklayan kimse gibi bir tutum sergilemiş olabilir. işin aslını ALLAH(cc) bişlir ancak efendimiz(SAS) e yardım eden herkes ödüllendirilecektir. şeytan dediğimiz inse bile kıyamete kadar mühlet verildiğine inanan bizler nebisine yardım edene de ve ona düşmanlık etmeyene inşaallah bir çıkış yolu ihsan edecektir.

HZ.NUH(as) ın oğlu içinde aynı şeyi yardım ve düşmanlık etmemek ölçütünde düşünebiliriz. HZ.LUT(as) ın hanımı da aynı düzlemde tefekkür edilmeli. biz bildik ki ALLAH(cc) insana düşman olana düşmanlık yapar ve onu asla iflah etmez. ama o gerek insten gerekse cinden olsun dediği şeytani amel sahiplerine de kıyamete kadar mühlet vermiş. ölen kişi için kıyamet dua ile sona ermez. biz amel olarak bu zatlar hakkında ne denirse densin eğer onların ciğerparesi iseler ya rab seveni sevdiğine kavuştur demeliyiz.

amaç şeytana verilen sürenin ALLAH(cc) ü tanıma fırsatı olmamışlara da tanındığını en azından tefekkür etmeliyiz.

ALLAH(CC) peygamberlerini üzmeyecektir. biz sadece onların arkasından edeple bir yadla onları anmalıyız ve hakkında hükmü kesinleştirecek olana senden başka kapı yok nereye müracaat edelim dememiz gerekir. biz bildik ki bir çok hanım ve çocuk örneği verilenlerden daha kötü halet çizse de biz dua ediyoruz.

Kafirlere hiçbirşey fayda vemez,kafirlere dua edilmez,onlar rahmetle anılmaz..Allah'ın rahmeti kafirlere değil müslümanlaradır...Kimse Allah'ın rahmeti kafirleride kuşatır derse oda kafir olur nedeni bu söylediğinin ayetlere ters düştüğüdür...Onun hado77 senin kafirlere dua etmen yanlıştır ve bundan kaçınmanı tavsiye ediyorum..

bazı kafirler islama açıkla düşman bazıları düşmanlık beslemiyor demek büyük yanlışlardan biridir..Allah'ın Efendimize vahy ettiği haktan yüz çeviren büyük bir sapıklık ve düşmanlık içindedir...

Allah razı olsun.anladığım kadarıyla kafirlere dua edilmiyor yani öldükten sonra

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt