Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Gaybe inanmak...İmandandır. (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
2- BAKARA SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

1. Elif Lâm Mîm.
2. Bu, kendisinde şüphe olmayan kitaptır. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için yol göstericidir.
3. Onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah
yolunda harcarlar.
4. Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.
5. İşte onlar Rab’lerinden (gelen) bir doğru yol üzeredirler ve kurtuluşa erenler de işte onlardır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Gayb...;
Sözlükte görme duyusuyla algılanamayan şey demektir.
Kelime (gayb), “duyuların kapsamına girmeyen gizli her şey” anlamında kullanılır.
Bir şeyin “gayb” oluşu, Allah’a göre değil insanlara göredir.
Zira Allah’ın ilminin dışında kalan hiçbir şey yoktur.
Allah’a, meleklere, ahiret gününe, cennet ve cehenneme, kadere inanmak “gaybe iman” konuları arasındadır.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
2- BAKARA SÛRESİ

31. Allah, Âdem’e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, “Eğer doğru
söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin”
dedi.
32. Melekler, “Seni bütün eksikliklerden uzak tutarız. Senin bize öğrettiklerinden başka bizim hiçbir
bilgimiz yoktur. Şüphesiz her şeyi hakkıyla bilen, her şeyi hikmetle yapan sensin”
dediler.
33. Allah, şöyle dedi: “Ey Âdem! Onlara bunların isimlerini söyle.” Âdem, meleklere onların isimlerini
bildirince Allah, “Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da,
gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?”
dedi.

Allah C.C. bazı özel konuları dilediğine öğretir .
O bilgi bize gayb dır ancak öğretilene gayb değildir.Allah C.C. öğretmiş ...öğrenen öğrenmiştir...

O gayb dediğimiz olay bilene gayb değil...bilmeyene ...öğretilmeyene GAYB dır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
3- ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ

44. (Ey Muhammed!) Bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir.

Allah C.C. gayb ile ilgili bilgiyi Kur'an-ı Kerim ile Muhammed Mustafa A.S. a iletmiştir...
Zaten Kur'an-ı Kerim gayb ilmindendir...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
3- ÂL-İ İMRÂN SÛRESİ

179. Allah, pisi temizden ayırıncaya kadar mü’minleri içinde bulunduğunuz şu durumda bırakacak değildir.
Allah, size gaybı bildirecek de değildir. Fakat Allah, peygamberlerinden dilediğini seçer (gaybı ona
bildirir). O hâlde, Allah’a ve peygamberlerine iman edin. Eğer iman eder ve Allah’a karşı gelmekten
sakınırsanız sizin için büyük bir mükâfat vardır.

180. Allah’ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı
olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde
boyunlarına dolanacaktır.
Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla
haberdardır.

Allah C.C. bütün yapılanlardan haberdardır ...yani...Allah C.C. nun yanında GAYB yoktur.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
4- NİSÂ SÛRESİ

34. Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün
kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi
kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar.

Burada “gayb”, eşinden uzakta bulunan erkeğin namusu, malı ve her türlü hakkı anlamındadır.
Yani Yuva adını verdiğimiz birliktelikte dahi gayb vardır ve bu gayb sadece aile üyeleri tarafından bilinir ve korunur...korunmalıdır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Devam edecek...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Gayba iman tamam efendim, gozlerde yaslar, tamam efendim
Boynu bukuk, gozu yasli nedir bunun telasi?
Sirat köprusu nedir efendiM?
(sayin yakaise sanilmasin, sevgili Resulu s.a.v dusunuyorum ) ben bOyle ilham aliyorum! sevdiklerimi dusununerek! onunla butunleserek,
iste o anda ihsan gelirse hamd ederek , basarin yapin, yol açik kim isterse adi ne derse deyin, buna Rabita deyin , sevgi deyin,! empati deyin
evet efendim, Can efendim, canlar sana kurban efendim...
sirata varinca eline al bir karinca ( o nedir?) yola varmadan olur mu ha? çabalamadan durma bir adim bak karincaya

yakais

Yasaklı Kullanıcı
6- EN'ÂM SÛRESİ

49. Âyetlerimizi yalanlayanlara ise, yapmakta oldukları fasıklık sebebiyle azap dokunacaktır.
50. De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘Ben
bir meleğim’ de demiyorum. Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.”
De ki: “Görmeyenle
gören bir olur mu? Siz hiç düşünmez misiniz?”
51. Kendileri için Allah’tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi bulunmaksızın, Rab’lerinin huzurunda
toplanmaktan korkanları, Allah’a karşı gelmekten sakınsınlar diye, onunla (Kur’an ile) uyar.

53. Böylece insanların bazısını bazısı ile denedik ki, “Allah, aramızdan şu adamları mı iman nimetine lâyık
gördü?”
desinler. Allah, şükreden kullarını daha iyi bilen değil mi?

Allah C.C.nun Kur'an-ı Kerim ile Gayb haberleri aktardığını ; ''Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.''
diyerek Hz. Muhammed Mustafa A.S. ın gayb haberi kaynağını açıkladığını anlıyoruz...

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
Allah C.C.nun Kur'an-ı Kerim ile Gayb haberleri aktardığını ; ''Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.''
diyerek Hz. Muhammed Mustafa A.S. ın gayb haberi kaynağını açıkladığını anlıyoruz...

o peygamberdi tabiki gaybden haber verebilir normal.karışacak yine kafalar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Karışıklık yok aslında...Allah C.C. nun buyurduğu konular ,emirler gayb dahil..Geçmiş-Gelecek..olabilir...dilerse buyurur..Zaten Kur'an -ı Kerim hem geçmiş ,hem şu an, hemde gelecek bilgisi verir...

Yani Gayb Allah C.C. dilerse dilediğine söyler veya söylettirir...kesin çizgi ile yasaklamak veya red etmek ... yanlış olur...
Sigortamız ...aciz insan olduğumuz için Kur'an-ı Kerim dir...
İletilen haberin Kur'an-ı Kerime uyumuna mutlaka bakmak lazım...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Serbest olun ...yasaklanacak bir durum olamaz biz Allah C.C. rızası peşindeyiz....Yasaklansak dahi hiç üzülmeyiniz...çünkü insanız her şey olabilir...rahat olun...
Ben yasaktan değil eşimin internette fazla oturuyorsun demesinden daha çok korkuyorum...
Sadece tanınmak istemem...Hiç konumu daha güzel birde...yazıştığımız kişilerin ahlaki değerlere ve aile bağlarına sadık olmalarını arzu ederim...Problem insanda olur normal ...çözüm bilen aktarır...paye verilsin olmamalı....

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
güldürdünüz beni,eşinizede hak vermeden edemedim.ben sizin yazdıklarınızı okumaktan zevk alıyorum.bana durumumla alakalı bişeyler söylediniz diye değil yanlış anlamayın.ben önceden beri takip ediyorum sizi.ama tabiki söylemiş olduğunuz bazı şeyler benim çok ilgimi çekti.burda bahsetmediğim bi konudan bana bahsettiniz şaşırdım işin açığı.ve güvenim arttı size.herşey kuran ışında,allah c.c yolunda... biliyorum....

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Eger öyle anlatabildi isem ne mutlu bana ...çok teşekkür ederim...
Kur'an-ı Kerimin bir mm. dahi önünde olmak veya Muhammed Mustafa A.S. efendimizi üzmek kahreder bizi..

Hicran-ı Aşk

Kayıtlı Kullanıcı
niyetlerimiz muhakkak allah bilir ama ben sizin art niyetli olduğunuzu düşünmüyorum.sizi burda görememek bilgilerinizden faydalanamamak üzer beni ve bazı arkadaşlarımı !!! takip edilmektesiniz her daim.... :a24:

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
aynen öle hocam.. hocam diyorum çünkü sizden öğreniyorum bişeyler.. okadar çok ezan dedinizki... sıkıldığınız an ezan, üzüldüğünüzde ezan, hep ezan...
sonra anlayarak dinledim anlayaark okudum ve şimdi anlıyourum herşeyi.. içim açılıyor daha hızlı yürüyorum sanki...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ezan Allah C.C. nun kudretini arz dır...Secdeye davettir...Onun için Şeytan Lain ezan okunmasın ister...kahroluyor...
İnadına sevgi ile ezan...Secde ..itaat..Allah C.C. nu görmeden aşk ile secde...itaat...

buket_zeynep

Kayıtlı Kullanıcı
gözümden yaş gele gele okuyorum gözümden yaş gele gele...
içim titreye titreye,..
çok seviyorum YA RAB seni...
annem bile bişeyler beklerken sen beklemeden sevdiğin için.. affettiğin için... bazen rahmet elini saçlarımda hissettiğim içinn...
büyüksün YA RAB... AFFET BENİ BÜYÜKLÜĞÜNE SIĞINDIM affet.. SEN affet ki beklediklerimde affetsin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt